Dodaj do ulubionych

opinie o termometrach dousznych?

02.01.07, 22:36
Witam,
właśnie zamierzam kupić termometr do ucha dla mojego maluszka, ale nie mogę
się zdecydować na markę.
Widzę na allegro, że markowe termometry, np. Braun, kosztują dwa razy tyle
co takie same (douszne na podczerwień) tylko nie markowe. Nie lubię
przepłacać za samą markę i raczej normalnie tego nie robię (chicco -
najgorsze rzeczy jakie miałam, avent - też nie rewelacja itd.), ale tu się
waham. Czy ktoś ma doświadczenie z takim nie markowym termometrem, czy one
się czymś naprawdę różnią? Różnica w cenie nie jest szokująca, jeśli naprawdę
się różnią, to dopłacę, ale jeśli chodzi tylko o nazwę, to nie smile. Dziękuję
z góry za opinie i pozdrawiam w Nowym Roku!
Obserwuj wątek
    • agusia19751 Re: opinie o termometrach dousznych? 02.01.07, 22:48
      Witam,
      mam termometr firmy braun i jestem bardzo zadowolona od prawie 6 m-cy nie sprawił mi zawodu.Kupiłam go w aptece za około 150 -180 zł dokładnie nie pamiętam ale może na allegro jest tańszy.Wiem tylko że zdziwiła mnie cena w aptece bo słyszałam że kosztują ponad 200 zł, ale polecam.
      • crazy310 Re: opinie o termometrach dousznych? 02.01.07, 23:56
        www.allegro.pl/item152307241_termometr_douszny_aeg_pom_1sek_oryginal_timu
        r00.html to jest link termometra za okolo 60zl pomiar w jedna sekunde ja go
        zakupilam i jestem bardzo zadowolona zastanawialam sie nad markowym typu braun
        ale powiem szczerze ze nie zaluje ze mam tanszy takze polecam
        • oyate Re: opinie o termometrach dousznych? 03.01.07, 00:42
          Ja mam Brauna za którego 3 lata temu dałam 214 zł. Nie żałuję wcale, mimo
          prawie 3 lat nie szwankował ani razu, nawet nie musiałam jeszcze wymieniać
          baterii.
          jednak pojawiły się niedawno termometry również jednosekundowe elektroniczne na
          czoło. Zastanawiam się nad kupnem, mimo iż kosztuje tylko 60-80 zł. Sprawdził
          by się w razie (odpukać) zapalenia ucha (wtedy dousznu jest nieprzydatny).
    • aga55jaga Re: opinie o termometrach dousznych? 03.01.07, 00:54
      ja także mam brauna bardzo sobie chwalę. Ostatnio przy chorobie moich kobietek
      jest ciągle w użyciu

o taki sam www.allegro.pl/item153810739_termometr_douszny_braun_irt_4020.html
      • pollys polecam ten : 03.01.07, 08:37
        www.allegro.pl/item152124170_termometr_do_czola_2_sek_oryginal_hv_t46_funkcje.html
        nie jest drogi a jest do czoła i do ucha(mimo że sprzedawca pisze, że tylko do
        czoła?)dodatkowo mierzy temp. otoczenia, ma datownik, pokazuje godzinę... ma
        duzo bajerów smile ale najważniejsze, że mierzy szybko i dokładnie. polecam smile
        • iwciab OMRON-kicha totalna 03.01.07, 09:01
          Mam termometr tej firmy, 6 lat temu daliśmy za niego ok.200zł, no i totalny
          niewypał, super niedokładny, do bani zupełnie, w jednym uchu potrafi wskazywać
          36,a w drugim 38, totalny niewypał, nie polecam tej firmy,tak sie zniechęciłam
          przez to że teraz nawet córci , która ma rok i 2 m-ce mierze rtęciowym,
          pozdrawiam IwciaB

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka