Dodaj do ulubionych

Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto???

04.01.07, 17:25
Zastanawiamy się nad zakupem dużego, plastikowego domku do ogrodu, ale
ponieważ to wydatek niemały, wolę zasięgnąć opinii czy jest to zabawka na
dłużej, czy też szybko się dziecku znudzi. Chodzi mi o tego typu domki
www.allegro.pl/item154342591_wielka_promocja_domek_wiejski_440s_little_tikes_.html
www.allegro.pl/item154825047__domek_chicco_villa_.html
Dodam, że córeczka ma prawie 1,5 roku, w lipcu skończy 2. Mogłaby nawet
użytkować taki domek cały rok, bo mamy duże, ogrzewane a narazie prawie puste
poddasze użytkowe gdzie mógłby stać sobie zimą. Pytanie do mam, których
dzieci mają takie domki: czy dzieci lubią się nimi bawić? Czy też tylko
zajmują miejsce w ogródku? Może możecie polecić jakiś konkretny, sprawdzony
model? Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 04.01.07, 17:50
      up bo też planuję zakupwinkMnie sie podoba domek wiejski z bali.
    • wiktorka99 Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 04.01.07, 18:35
      Moja córcia uzytkuje little mamy domek w ogrodzie nie pamietam jaki model ale
      ma różne 4 sciany , z jednej do kosza, inna stacja benzynowa,sklepik
      spozywczy,i szkoła z tablica w cieple dni moja niunka prawie 2 latka nie
      wychodzi z niego. Kosztował cos ok 2 tys ale nie pamietam dokładnie.
      Ostatnio widziałam nowosc duzy obszerny domek z takim jakby letnim ogrodem
      plastikowym super to wygladało ale nie wiem jak to w lecie funkcjonuje
      ogolnie to polecam domki , moja niunka chyba sie nim nigdy nie znudzi smile)))) a
      ja równiez chetnie sie z nia bawie (takie chyba marzenia z dziecinstwa)
      • mama-smyka Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 05.01.07, 01:17
        Ja wybierałam małemu domek ponad pół roku. smile
        Ale koniec końców kupiłam właśnie ten, o którym pisze wiktorka99 - Little Tikes
        Domek miejski:
        www.allegro.pl/item140222849_little_tikes_domek_miejski_444c_i_444d_promocja_.html
        W sklepach cena faktycznie kosmiczna, bo ok. 2000-2500zł!!! Na Allegro rok temu
        po świętach były one po 999zł... Żałuję, że wted się nie zdecydowałam. sad W
        sumie przepłaciłam o 500zł, ale i tak warto było. smile
        Domek jest rewelacyjny! Mały codziennie się w nim bawi i uważam, że to bardzo
        uniwersalna zabawka.
        Zimą może stać w domu (u nas właśnie stoi i głównym pokoju dziennym wink) a od
        wiosny do jesieni można go wynieść do ogrodu.
        Taki domek może być wszystkim! Szkołą, domem, sklepem, stacją benzynową,
        stajnią dla koni, restauracją... Wielkie pole do popisu dla wyobraźni.
        I z doświadczenia wiem, że takie domki lubią i znacznie starsze dzieci. U nas
        nawet 9-latek jest zachwycony, choć musi sie schylać. wink
        Naprawdę polecam.
    • cortinka Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 05.01.07, 22:04
      A co myślicie o tym domku? Z wymiarów wynika, że jest całkiem duży:
      www.allegro.pl/item155160412_domek_floralie_berchet_superwa_wa.html
      • paliwodaj Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 06.01.07, 00:16
        Widocznie dziewczynki sa inne pod wzgledem zainteresowania domkami. Moi chlopcy
        (5 i 2 latka) nigdy specjanie nie interesowali sie zabawa w naszym domku.
        Pozniej odkryli ze mozna ....na niego wychodzic. Obecnie sluzy nam jako
        przechowalnia zabawek ogrodowych.
        A, mamy Little Tikes.
      • mama-smyka Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 06.01.07, 00:52
        My co prawda mamy inny, ale mały bawił się dokładnie w tym domku, gdy byliśmy
        na wakacjach nad morzem, ponieważ znajdował się on na placu zabaw przy domu, w
        którym wynajmowaliśmy pokoje.
        Jest spory, tzn. długi, mały był nim zachwycony, ciągle otwierał i zamykał
        okiennicę, drzwi, w środku bawił się zabawkami, naprawdę go lubił, gdy tylko
        wychodziliśmy na dwór, to musiał chociaż wejść i wyjść. smile
        W domu kupiliśmy inny, bo był bardziej chłopięcy wink no i miał dodatkowe
        atrakcje.
        Dla dziewczynek fajne są też domki z akcesoriami do zabawy w dom, np. z
        piecykiem, telefonem, stołem, krzesełkami... No ale Ty przecież masz
        chłopczyka. smile
        Ja poleciłabym Ci ten domek miejski Little Tikes - cena podobna, nawet nieco
        tańszy a naprawdę jest świetny no i spory. Podobno to największy domek z
        dostępnych na rynku (chodzi mi o plastikowe) a przynajmniej zapakowany jest w
        największy karton. smile
        Spokojnie bawi się w nim dwójka-trójka dzieciaków.
        • cortinka Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 06.01.07, 23:25
          Dagmara, ale ten wakacyjny domek, o którym piszesz to ten Berchet z mojego
          linku? Sądzisz, że jednak ten miejski Little Tikes będzie lepszy dla chłopca? A
          mi się tak ten zielony Berchet podoba... No, ale to nie ja będę się w nim
          bawiła wink
          • mama-smyka Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 07.01.07, 02:26
            Tak, ten z wakcji to Berchet z altanką.
            Myślę, że to zależy od samego dziecka, Antoś pewnie w każdym by się bawił, bo
            je główna domkowa zabawa to i tak wchodzenie i wychodzenie oknami. wink
            A co do koloru - ten miejski jest też w jasniejszej wersji kolorystycznie:
            www.krainazabawy.pl/little-tikes-miejski-domek-zabaw-pastelowy-444c-p-984.html
            smile
            Ja wybrałam bardziej burą z dwóch powodów - mieliśmy biały w zeszłym roku i po
            kilku tygodniach był juz brudny i nawet cif mu nie pomógł sad a po drugie do
            tych jaskrawych kolorów (zwłaszcza do żółtego) STRASZNIE lecą wszystkie
            paskudztwa! Mieliśmy wieżę przygody Bercheta
            www.ebaja.pl/product_info.php?products_id=164
            więc coś na ten temat wiem. sad
            Ją też wymieniliśmy na coś niemal identycznego, ale w mniej odlotowych
            kolorkach.
    • daria.1 Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 06.01.07, 19:38
      Witajcie! Również myślę nad podobnym domkiem dla córki. Zastanawia mnie tylko kiedy ceny tych domków są najatrakcyjniejsze? Czy jak zbliża się wiosna/lato czy może zimą?
      • pia_ Re: Domek ogrodowy (Little Tikes, Chicco) - warto 06.01.07, 20:12
        Najlepsze ceny są wg mnie w maju, w sklepach typu makro, selgros. Ja w ten
        sposób kupiłam domek Bercheta i zjeżdżalnię - wszystko dzięi informacji
        lgosia1, która sporzedawała Bercheta, a mimo to poinformowała mnie, że tam
        będzie wtedy super tanio.
        Nasz domek jest niewielki i dlatego prawdopodobnie już latem zamienimy go na
        większy, który będzie stał w ogrodzie przez następne lata. Mam na oku taki
        drewniany domek-altankę:
        www.tommebel.prv.pl/dzieci.htm#6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka