Dodaj do ulubionych

Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma?

08.01.07, 17:14
Proszę o opinie tych mebelków. Niedługo zmieniamy mieszkanie na większe, w
którym synek (prawie trzy latka) będzie miał swój pokój. W związku z tym
zastanawiam się nad meblami. Niestety, jest bardzo mały wybór mebli dla
dzieci w tym wieku, większość to niemowlęce, albo młodzieżowe(zbyt "dorosłe").
Zastanawiam się nad kompletem Mammut: łóżko, szafa, komoda, stolik i
krzesełka (z oparciem, czy bez?)
www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15567&categoryId=15622&parentCats=15567*16113*16261&
storeId=19&catalogId=10103&langId=-27

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15567&categoryId=15622&parentCats=15567*16113*16261&
storeId=19&catalogId=10103&langId=-27
Obserwuj wątek
    • mamaskarba Jeszcze raz link: 08.01.07, 17:14
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15567&categoryId=15622&parentCats=15567*16113*16261&st
      oreId=19&catalogId=10103&langId=-27
      • mamaskarba Re: Jeszcze raz link: 08.01.07, 17:15
        www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?cattype=sub&topcategoryId=15567&categoryId=15622&parentCats=15567*16113*16261&st
        oreId=19&catalogId=10103&langId=-27
        • mamaskarba Nie działa:( 08.01.07, 17:16

• alexsc skróciłam ci ten link 08.01.07, 17:48
      tiny.pl/wrp6
    • mama-smyka Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 08.01.07, 18:27
      Nie wiem, czy coś się zmieniło, ale gdy ja przymierzałam się do tych mebelków i
      byłam w Ikei dokładnie się im przyjrzeć, to niestety w szafie i w komódce były
      odpryski na zewnątrzych ścianach i na blacie. sad
      Po prostu to, co nie jest plastikowe, jest kiepskiej jakości płytą pomalowaną
      kiepskiej jakości farbą. WYglądało to okropnie a znając Ikeę (miałam stolik, w
      którego blacie zrobiły się dziury podczas skręcania, taki pusty w środku)
      miałam obawy, że w ciągu kilku miesięcy u nas będzie to wyglądać podobnie.
      Ostatecznie zdecydowałam się na stolik i 2 krzesełka z tej serii a meble (w
      naszym przypadku komódki) wybrałam z serii Tovik:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15597&catalogId=10103&storeId=19&productId=42688&langId=-
      27&chosenPartNumber=70074295
      Podobały mi się jeszcze w serie, ale w jednej bardzo ciężko chodziły szuflady a
      druga była kiepskiej jakości - dlatego zawsze lepiej podjechać do sklepu i
      dokładnie sobie pooglądać meble na żywo.
      Dokupiłam mu jeszcze taki stelaż:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=47813&langId=-
      27&categoryId=15664&chosenPartNumber=S49819508
      a do niego kolorowe pojemniki i naprawdę fajnie to wszystko wygląda. smile
      Krzesełka z oparciem i prostokątny stół Mammuta są super! smile
      • krasulas Re: stolik i krzesełka 08.01.07, 19:48
        ja nie posiadam mebli typu szafa, komoda...
        Moja Zuzia ma natomiast zestaw typu stolik, krzesełka.
        Miałam wersję niebieską stolika- teraz mam czerwoną. Owszem, widać rysy
        mniejsze i większe na blacie, ale jest to jeden z bardziej higienicznych
        pomysłów dla dzieci. Wymyjesz porządnie Cifem itp. po zabawie kredkami,
        mazakami - i zawsze stolik będzie wyglądał porządnie. Jest stabilny i
        estetyczny. Natomiast krzesła? Dla mnie bez opearcia wersja to porażka - prawie
        każdze dziecko na nim się wywracało (może dzieciaczki były za niskie?).
        Pozbyłam się tej wersji i zostało mi jedno z opraciem (jak najbardziej
        polecam!). Kupiłam teraz na wyprzedaży takie a'la żyłkowe z oparciem - też jest
        ok (ale ono chyba dziewczęce?).
        pzdr
        Ania
        • monika_wroclaw Re: stolik i krzesełka 08.01.07, 20:48
          Stolik prostokątny i krzesełka z oparciem jak najbardziej polecam, użytkujemy
          już długo i są super.
          Natomiast pozostałe meble podobały mi się w katalogu, na żywo nie wyglądają już
          tak dobrze ( chodzi mi o materiał i wykończenie )

pozdrawiam
    • hratli Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 08.01.07, 21:39
      mam krzeslo z serii mamut. po kilku razach wyjecia nog od krzesla - nogi sie
      lekko "poluzowaly" i latwo wypadaja.

ale moze tylko tak jest u mnie smile
    • iwoonkak Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 08.01.07, 21:49
      Polecam stolik prostokątny , krzesełka i stołki...mamy takie od ponad roku i sa
      super. Stolik co prawda ciągle Ola maluje kredkami (bo papieru ma za małowink) a
      ja ciągle go czyszczę (czyszczenie to koszmar-przyznaję), więc blat wygląda na
      nieco sfatygowany już, ale poza tym to ok, stabilny i dziecko od początku było
      nim zachwycone. Krzesełko ok, stołki też (ani razu nie spadła z żadnego), nawet
      śmiem twierdzić, że stołki moje dziecko woli od krzesełka.
      A jesli chodzi o szafe, łózko, komodę to moja koleżanka ma dla swojej córy od
      dobrych dwóch-trzech lat i jest bardzo zadowolona. Jak dla mnie to już przy
      tych stołkach, krzesłach, stoliku i kolorowych pudłach za dużo było
      tych "kolorów" w pokoiku Oli, więc meble dla niej (szafa, łóżko, komoda)
      kupiłam sosnowe, też w IKEA.
    • foxterier Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 09.01.07, 09:49
      moge polecic z czystym sumieniem. stoły (okragły jest nawet lepszy bo dzieki podniesionej krawedzi rozlane zostaje na stole - wazne przy farbach) sa stabilne i latwe w czyszczeniu. krzesla z oparciem maja wiele zastosowan (jak uczy obserwacja mojego synka).
      do lozka przydaloby sie dokupic ochraniacz przed wypadnieciem.
      szafy to proste meble z kolnierzami.

w sumie - seria bardzo praktyczna i ładna wzorniczo.

pozdrawiam

fox
    • apdutkiewicz a może coś takiego? 09.01.07, 10:52
      Kiedyś te mebelki były już prezenowane na tym forum chyba i mamom się podobały.
      www.tommebel.prv.pl/dzieci.htm
      • mamaskarba Re: a może coś takiego? 09.01.07, 14:14
        Większość zestawów jest dla dziewczynek, a ten dla chłopców jest biały...
        • aniaop Re: a może coś takiego? 09.01.07, 14:55
          Moja corka ma caly zestaw (kolorowy) od 3,5 roku i wszystko spisuje sie
          swietnie. Stol mamy okragly- czysci sie bez problemu mokrymi chusteczkami.
          Lozko jest tak duze, ze wygodnie moze sie nawet przespac na nim czlowiek
          dorosly. Sa to jednak, wedlug mnie, mebelki dla zlobkowicza i przedszkolaka,
          wiec bede pewnie musiala za rok kupic corce "bardziej dorosly" zestaw, jako, ze
          bedzie wybierala sie do zerowki.
        • monika_wroclaw Re: a może coś takiego? 09.01.07, 19:51
          mamaskarba napisała:

> Większość zestawów jest dla dziewczynek, a ten dla chłopców jest biały...

Dla chłopców może być zestaw marynarski lub rycerski, na zdjęciach w kolorze
          białym, ale wybór kolorów jest duży

"Dostępne kolory: brąz, biały, naturalne drewno, lakier, niebieski, różowy"
    • mamaskarba Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 10.01.07, 19:43
      Chyba jednak zdecyduję się na te mebelki. Dziwne jest tylko to, że ze strony
      Ikei zniknęła oferta łóżka Mammutsad Wie ktoś coś na ten temat?
      • leigh4 Re: Mebelki Ikea - seria Mammut. Kto ma? 10.01.07, 22:51
        Mamy stolik, krzesełko i pojemniki i jestem zadowolona. Dużo bardziej niż z
        mebli mm projekt(czy jakoś tak), na które dałam się namówić i bardzo żałuję:
        jakość mają taką jak te z ikei(labo gorszą),a ceny z kosmosusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka