Dodaj do ulubionych

Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)!

09.01.07, 23:46
Zeby nie zakladac 2 watkow- pisze w jednym o 2 rzeczach smile
Czy widzialyscie gdzies, badz macie sztucce suzzy's zoo? Wygladaja jak
komlecik z kubeczkiem- zoltem w kaczuszki i chyba maja metalowe koncowki.
Takie juz bardziej "dorosle" wink. Bardzo mi sie spodobaly, ale widzialam je
tylko w gazetce zakupowej, na allegro ich nie ma. Jestem ciekawa czy gdzies
je dostane.
Co do ustnikow avent- interesuje mnie ile placicie za nie i czy zdarza sie,
ze sprzedawca sprzedaje Wam 1 sztuke? Zawsze myslalam, ze sa pakowane po 2
szt. i ze tak ma byc, a dzisiaj babka srzedala mi 1 ustnik za 8 zl. Na
allegro sa nawet po 11,50, ale po doliczeniu kosztow wysylki wychodzi i tak
drozej. Jest gdzies jakas promocja na avent? Jezeli sie nie myle widzialam
kiedys w realu za 9,99 zl. I chyba to bylo cale opakowanie, czyli 2 szt.
No. Ty tyle smile
Dzieki za odp. Aska
Obserwuj wątek
    • primka Sztućce Suzzy's Zoo 10.01.07, 00:54
      Moja córeczka używa tych sztućców. Widelec jest fajny, łyzeczka troszkę za
      płytka, ale ogólnie są ok.
      Są na allegro:
      allegro.pl/item153627394_super_fajne_sztucce_dla_dzieci_gerber_suzy_s_zoo.html
      Ten sam sprzedawca ma też kubeczki z tej serii. U mnie ten kubeczek się
      sprawdził, jednak nie jest w 100% niekapkiem, troszkę z niego leci.
      • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo 11.01.07, 01:49
        O te wlasnie chodzilo. Dzieki smile. Tylko cena mi srednio podoba, ale coz...
        Ja niekapek Suzzy's Zoo tez mialam. Zolty. I tez mi troche kapal. Rada na niego
        byla jednak. Wlewac malo picia, dzialalo wink. Maz niestety tak ostro go myl, ze
        przerwal membranke i kubek poszedl w odstawke. A szkoda. Teraz mamy avent,
        dlatego pytalam o ustniki.
        Pozdrawiam. Asia
        • busy_bee Re: Sztućce Suzzy's Zoo 11.01.07, 10:49
          > Maz niestety tak ostro go myl, ze
          > przerwal membranke i kubek poszedl w odstawke. A szkoda.

No wlasnie, u nas ta membrana tez sie przerwala, ale niestety z kubka juz nie
          moglismy zrezygnowac, bo mloda zadnego innego nie akceptowala. Do dzis sie
          wkurzam jak musze go szorowac, bo ma takie zakamarki trudne do doczyszczenia, a
          bratowa kupila w gancie taki zwykly - super latwy do umycia - tylko to juz
          raczej dla starszych dzieci.
          • mama_kasi_ha busy_bee 11.01.07, 20:58
            Ja tego kubka, juz jako "kapka" uzywam teraz do mleczka Kasi smile. Do picia mamy
            avent, ktory niestety czasem kapie.
            Pozdrawiam
            • busy_bee Do mama_kasia 11.01.07, 23:35
              mama_kasi_ha napisała:

> Ja tego kubka, juz jako "kapka" uzywam teraz do mleczka Kasi smile. Do picia
              mamy
              >
              > avent, ktory niestety czasem kapie.

No, nasz Gerberowy kapek sluzy nam juz 4 rok, bo tak jak pisalam mloda do
              innego nie chciala sie przekonac, wiec zawsze klne jak musze mleko z tych
              zakamarkow wyskrobywac.

Myslalam, ze z mlodym bede madrzejsza i dostal butelke i niekapek aventa (mloda
              byla w sumie na piersi do 10 m-cy i pozniej od razu Gerberowy kubek) w wieku
              ok. 6 m-cy (szybko wyrosly mu zeby i niestety zaczal gryzc, wiec szybko
              rozstalismy sie z piersia). No i niestety na dobranoc mleczko z butelki
              aventowej musi byc a chlop za 2 miechy skonczy 3 lata.

A jesli chodzi o sztucce to u nas najpierw byly zwykle lyzeczki, a potem (jak
              kazde mialo ok. 2 lat) od razu male widelczyki do ciastasmile Na nie to
              przynajmniej mozna cos nabic, bo te tepawe dzieciece tez mnie strasznie
              denerwowaly.

Pozdrawiam

• mama_kasi_ha Re: Do mama_kasia 12.01.07, 00:49
                4 lata- to przynajmniej mozna powiedziec, ze zostal wykorzystany na maxa wink)
                A z tymi widelczykami to sprobujemy smile
                Pozdrawiam. Asia
        • primka Re: Sztućce Suzzy's Zoo 11.01.07, 15:17
          U nas też membranka się przerwała sad
          Faktycznie, jak wlewałam mało picia, to nie kapało.
          Mamy jeszcze niekapek Aventu i inny model Gerbera i Mothercare, niestety
          wszystkie trochę kapią.
          Czy macie niekapek, który faktycznie jest niekapkiem?
          • mama_kasi_ha Primka :-) 11.01.07, 21:03
            Ja sie obawiam, ze nie ma takiego kubka, ktory jest absolutnym niekapkiem.
            Przynajmniej wszytskie, ktore ja mialam, a bylo ich juz sporo, kapaly mniej lub
            bardziej. Nuby byl dosc dobry, ale ten silikonowy ustnik nie jest za dobry dla
            wyrastajacych zabkow, z reszta w nim tez sie ustnik zepsul, a raczej znow tata
            zepsul. Nie douszczam Go juz do niekapkow, psuja jednego wink)
            Ktos kiedys chwalil kubek TCM, ale sama nie mam zdania o nim. Byl kiedys na
            allegro.
    • koma.edziecko Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 11.01.07, 11:39
      Ustniki to zależy od sprzedawcy,w dużych sklepach sprzedają zestawy a w małych
      osiedlowych i na bazarkach często własnie na sztuki.
      A sztućce to nie zaduże nasze dziaciaki na nie? moja Oliwka od dłuższego czasu
      używa normalnych dorosłych i świetnie sobie radzi.
      Niekapek też używam już okazjonalnie jak gdzieś wychodzimy,w domu pije z
      normalnego kubka i się nie zalewa.
      Za to nie mogę jej oduczyć picia kaszki w nocy ze smoczka i tu planuję chociaż
      zmienić jej na niekapek, bo na całkowitre odstawienie chyba narazie nie mam co
      liczyć.
      • mama_kasi_ha Koma :-)) 11.01.07, 21:15
        No to niezle z ta kaszka w nocy przez smoczek. Kasia juz od dawna wszytsko je
        lyzeczka, ale tez obawialam sie, ze bedzie problem. U nas bylo o tyle latwiej,
        ze Kaska nigdy nie jadla w nocy. Ostatni raz jak miala 2 m-ce. Ostatnio
        w "super niani" bylo o blizniaczkach, starszych od Twojej Oliwki, ktore z dnia
        na dzien zostaly odstawione od butli. Ja tez tak zrobilam. Pewnego dnia po
        prostu wyrzucilam butle i juz. Przyszlo latwiej niz myslalam. Po prostu balam
        sie o jej zabki. Na poczatek, jesli nie chcesz tego zrobic radykalnie, podobno
        pomaga jak sie w tej butli daje wode zamiast kaszki, a smoczek zastapi
        ustnikiem.
        Co do sztuccow, to Kasia owszem umie tez jesc naszymi, ale ja wole zeby jadla
        takimi dla Dzieci, bo nie brudzi tak wtedy i jest jej wygodniej. Teraz mamy
        canpola, taka duza lyzeczke z owieczka wink. Kasia z plastikowego zwyklego
        kubeczka tez pije ale tylko geste rzeczy, np. jogurt, bo soczkami sie zalewa
        jeszcze. Tak to jest z naszymi Szkrabami- jeden szybciej je sam (u nas juz od
        bardzo dawna), drugi musi byc karmiony, ale za to potrafi uzywac zwyklego
        kubeczka, a inny nadal ciagnie kasze z butli, ale za to w innych dziedzinach
        jest juz bardziej reformowlany wink. Nie ma reguly. Ja mam nadzieje, ze w koncu
        kiedys kupie kubek ktory na prawde bedzie niekapkiem. U nas to konieczne, bo
        jest wygodne w trakcie czestych podrozy.
        Pozdrowionka. ASia
    • iwek33 Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 11.01.07, 19:45
      Takie małe sztućce dla dzieci z metalowymi końcówkami są też w Ikea:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=72623&langId=-
      27&categoryId=16115&chosenPartNumber=30086356

Zestaw HUNGRIG, szukaj w akcesoria dla dzieci, zastawa stołowa dla dzieci
      i zestaw MUMSA ( nie wiem, czy linki zadziałają, bo długie są)

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=19&productId=72702&langId=-
      27&categoryId=16115&chosenPartNumber=70086359
      • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 11.01.07, 21:20
        Dzieki Iwek. Faktycznie chyba za dlugie, ale po nazwach znajde. Ja z Ikea mam
        taki fajny zielony komlet- zielona zabka- kubek z ustnikiem, sliniak plastikowy
        z kieszonka, lyzeczka i miseczka ze spodem, ktory sie nie slizga. Lyzeczka juz
        poszla w odstwke, bo Kasia wyrosla, ale kubek, sliniak, choc troche za krotki i
        miseczka ciagle w uzytku wink
        Pozdrawiam
        • koma.edziecko Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 12.01.07, 10:14
          Przechowywać żabki? bleee obrzydzenie mnie bierze na samą myśl.
          No zgadza się Kasiu że każde idzie we własnym tempie,ja po prostu nie mam
          silnej woli żeby jej tego oduczyć,Julka przestała jadać w nocy i zaczęła
          przesypiać całe noce jak miała 6 tygodni a u tej jest wszystko inaczej,bardziej
          jest wrzaskliwa,z pieluch też szybko nie wyjdziemy bo mimo że robi siusiu na
          nocnik to jeszcze posikuje często a po trochu a nie raz na jakiś czas
          porządnie,nawet się martwię czy nie ma jakiejś wady.
          A niekapki aventu któe miałam nigdy mi nie kapały,może trafiłam na jakieś super
          egzemplarze.
          • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 13.01.07, 00:26
            Koma o jakim Ty przechowywaniu zabek mowisz wink? I na co Cie obrzydzenie
            bierze? Nie rozumiem wink. Bo ja mowilam o komplecie naczynek z Ikea. Tylko mi
            nie mow, ze Cie obrzydzaja naczynka wink))). Z tym sikaniem to u mnie jest
            jeszcze lepiej, bo Kasia nadal tylko w pieluszki. Ja sie tym nie martwie, bo
            uwazam, ze nasze Corki maja jeszcze czas. Glowa do gory!. A Kasia to
            najchetniej posikuje ... obok nocnika, albo pod prysznicem. Niby wola siusiu,
            ale robi najchetniej obok, wiec praktyki zaniechalam. Jak dzisiaj poczytalam o
            sepsie i sobie przypomnialam wiedze ze studiow to juz mnie nic nie wzrusza. Ani
            kapiace niekapki, ani sikanie w pieluchy, ani to, ze moje dziecko pije z kubka
            z ustnikiem. No ja niestety trafilam, jak wiekszosc TU osob na kapiacy avent,
            ale tylko czasem kapie. Mam to gdzies, jak bedzie trzeba sprawdze nastepny
            kubek.
            Pa
    • weronka77 Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 12.01.07, 01:00
      Ja kupiłąm córeczce kubeczko-termosik z rurką i termosik na jedzenie ze
      sztućcami w Villeroy&Boch.Jak wiadomo ta marka ma głównie porcelanę ale nie
      tylkowink Prześliczne kolorowe gadgety do jedzenia dla maluchów z plastikuwink!
      Wytrzymałe na rzucanie,upuszczanie,temperatury wysokie-sprawdziłamwink)No i
      znakomicie sie nadają na podróż w przeciwieństwie do tych styropianowych
      termosików w których wszystko stygnie...Jak małą dorośnie i będzie już
      jadła "jak człowiek" wink to zafunduję jej porcelanowy komplecik-przepiękny...No
      i fantastyczne są pojemniczki do przechowywania pierwszych ząbków które
      wypadły...Polecam bo warto.
      • bluestarfish Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 12.01.07, 21:48
        Zgadzam się, że fajniutkie te dziecinne gadgety Villeroy&Bosch, tylko te
        ceny!... makabra
        • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 13.01.07, 00:30
          Ja wlasnie mam nadzieje, ze te ceny TU podacie i ze sie nie zalamie na ich
          widok wink
          • bluestarfish Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 14.01.07, 00:18
            www.artdetable.pl/shop/?idKat=3&idPodKat=17&start=12
            • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 14.01.07, 21:59
              Thank you smile
              • kaliaa Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 14.01.07, 22:11
                ceny oszalamiajace, sliniak za 88 zl to przegiecie, ale reszta tez ceny kosmos
                • weronka77 Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 15.01.07, 00:28
                  Ale warte inwestycji ponieważ niezniszczalne moim zdaniem.Kupiłam
                  kiedyś "ubranko" do jedzenia BabyBjorn-też ok 100zł ale piorę,czyszcą,mała
                  paprze od nowa i tak w kółko-ani śladu zużycia.Czasami wolę kupić raz a dobrze
                  co niejednokrotnie niestety oznacza drogo.No ale co tanie to "drogie" więc nie
                  ryzykuję..
                  • kaliaa Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 15.01.07, 08:54
                    weronka ja tez tandety nie kupuje i raczej wszystko mamy oryginalne i porzadne,
                    i zgadzam sie z tym ze "tanie" oznacza drogie, ale coby nie mowic te ceny
                    jednak sa dla mnie przesadzone,
                    • weronka77 Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 15.01.07, 11:01
                      Tanie nie są ale ja poza tym że jakość genialna to mam "bzika" na punkcie
                      Villeroy'awinkPewnie dlatego kupiłąm tam od razu nawet nie rozważając innych
                      alternatyw..
      • mama_kasi_ha Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 13.01.07, 00:28
        Weronak, a gdzie te cuda mozna zobaczyc i kupic? Moja mama, fanka pieknej
        porcelany tez juz ma dla Kasi komplecik smile
        • kaliaa Re: Sztućce Suzzy's Zoo i Ustniki Avent :-)! 13.01.07, 10:10
          te sklepy vileroy boch mieszcza sie w np w galeriach handlowych, czasem w
          galerii centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka