Dodaj do ulubionych

do posiadaczek chust!

09.03.07, 15:35
Chciałabym uzyskać informację jakie chusty do noszenia maleństw posiadacie,
czy spełniły wasze oczekiwania , jakie mają wady...?
chciałabym zakupic chustę ale wybór jest ogromny- trochę nie wiem jaka na
początek? Czy wiązana typu hoppediz czy bardziej isc w stronę wygodnej do
zalożenia lulu...
Czekam na Wasze opinie....
Obserwuj wątek
    • karmel-karmel Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 15:40
      zajrzyj tutaj...
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=44603
    • pasikonik10 Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 15:46
      dzieki - od dluzszego czasu podczytuje to forum. Mam tylko wrazenie ze tam
      zdecydowanie przewazaja zwolenniczki hoppediz...( bebelulu jest tam "be" ) smile
      No i ogolnie zwolenniczki. smile
      A mnie ciekawią wady i niedogonosci uzytkowania roznych modeli chust
      • magda.pultorak Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 16:27
        Ja mam BebeLulu i nie potrafię jej użyć jeszcze. Może dlatego, że malec ma 3 tygodnie wink
        Będę starać się jej użyc jeszcze na pewno. Wygląda na pożądną i fajną ale nie znam innych.
        • margo_kozak Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 16:55
          ja tez mialam bebelulu hamalu. nie potrafilam jej uzyc, a dokladniej dziecko mi
          w niej zgtninelo. na dodatek te kolka wcale nie trzymaja materialu
        • mika1332 Re: do magda.pultorak BebeLulu 09.03.07, 18:00

• margo_kozak mika1332 09.03.07, 20:48
            hamalu to produkt bebelulu. bebelulu to firma ktora ma m.in. modele hamalu i
            kangalu
    • pepe303 Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 17:24
      ja użuwam chusty zakupinej na stronie chusta.pl Kupiłam ją jak mały miał
      tydzień. Teraz ma 8 m-cy Jestem bardzo z niej zadowolona.
    • figrut Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 18:20
      Używam takiej chusty fotoforum.gazeta.pl/5,2,figrut.html . Nie wiem jak
      ją nazwać bo jest własnej produkcji. Jak synek był noworodkiem to miałam taką
      samą tylko z flaneli. Bardzo sobie ją chwalę i co widać na zdjęciach aż do tej
      pory używam chusty, a to chyba oznacza, że sprawdza się u mnie idealnie. Dla
      mnie to była rewelacja w czasie kolek. Wady - noworodka i małego niemowlaka
      nosisz na jednym ramieniu i musisz co jakiś czas przekładać strony [raz prawe
      ramię i główka po prawej stronie, raz lewe - główka po lewej]. Żeby dziecko
      wygodnie do niej włożyć potrzeba z dwa-trzy dni praktyki. Odnosi się dziwne
      wrażenie, że dziecku w niej niewygodnie ale to nie może być prawdą [ściśnięte
      nóżki i dziecko "owinięte" dookoła maminego brzucha]. Gdyby było niewygodnie,
      mój syn nie zasypiał by w niej w trakcie solidnych kolek. Ograniczona ilość
      pozycji i dziwne wrażenie [na początku], że dziecko z niej wypadnie - nie ma
      jednak takiej możliwości, jeśli chusta jest dobrze dopasowana. Ramię na którym
      akurat założona jest chusta nie ma zbyt dużego pola manewru [nie można np.
      podnieść tego ramienia do góry]. Zalety - łatwość zakładania jeśli dojdzie się
      do wprawy - z położeniem dziecka na chuście i założeniem go sobie z chustą na
      siebie trwa kilka sekund. Wygoda - jeśli pas materiału jest zszyty a nie
      wiązany, chustę można rozłożyć na ramieniu i nie czuje się ciężaru [do tej pory
      w ekstremalnych sytuacjach noszę w niej prawie trzylatka]. Zajmuje mało miejsca,
      można ją złożyć i wcisnąć do średniej wielkości torebki lub kieszeni w kurtce.
      To chyba wszystko, szczerze i bez gloryfikowania tylko takiego a nie innego typu
      chusty smile
    • agamamaani Re: do posiadaczek chust! 09.03.07, 20:56
      ja mam wiązaną NAti (www.sling.com.pl - strona raczej nienajlepsza ale
      chusty świetne.. dużo ładniej w realu niż na zdjęciach wygladają) i bardzo sobie
      chwalę.. wcale nie jest trudna do założenia ( wręcz banalnie prosta) i daje
      duuużo możliwości ułożenia.. ( na plecach, z przodu, na biodrze).. ma tę
      przewagę nad chustami typu bebelulu czy chusta.pl (choć te drugie uważam za
      świetne na początek) że starsze dziecko ( w wadze pow.6 kg) nosi się na OBU
      ramionach równomiernie obciązając kręgosłup co naprawdę jest świetne..
      polecam big_grin chociaż hoppediz mnie kusi swoim Rio big_grin (ale to marzenie tylko z
      powodu kolorków)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka