chyzia1 13.03.07, 15:28 Tak sie własnie zastanawiam zcy warto kupowac kiurteczke na wiosne W sumie córka ma taka troszke lżejszą niz kombinezon zimowy. Chyab ze od razu przerzucic sie na taka gubsza bluze rozpanana? Co wy na to? poradzcie cos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmu Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 15:39 jeżeli pogoda będzie dalej taka piękna, to myślę, że gruby polar i np. kamizelka na wierzch (w razie ochłodzenia) całkowicie wystarczy. Cieszę się, że kupiłam w tym roku kurtkę na przecenie, bo podejrzewam, że zbyt często nie będzie zakładana warto mieć za to jakąs cieniutką wiatróweczkę, najlepiej nieprzemakalną Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 17:46 również uwazam że wiatróweczka sie przydaje nawet na lato, na chłodniejsze i deszczowe dni Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 19:17 Wiatrówka to jest coś, co przyda się wiosną, latem i wczesną jesienią. A jeśli chodzi o typową wiosenną to wg mnie też jest bardzo przydatna. Taki model z cieniutką warstwą ociepliny, albo np model z odpinanymi rękawami, który zamienia się w kamizelę (do kupienia np w H&M). Bardzo fajnym patentem jest kurtka-wiatrówka z odpinaną podpinką-polarem, albo bluzą z grubej dresówki. Moja córka ma dłuższą kurteczkę z jeansu z bardzą cieniutką warstwą ociepliny, z odpinanym kapturem - niestety jest już na styk i właściwie powinnam już coś kupić większego, ale tak mi jej szkoda, to najładniejsza i najbardziej funkcjonalna kurtka jaką mieliśmy, buuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 19:42 Pewnie, ża warto. U nas podstawa do solidna nieprzemakalna wiatrówka i porządny polar w razie potrzeby. Przecież wiosna ( czy jesień, a nawet lato) to nie tylko tak ciepłe i słoneczne dni jak dzisiaj) a takie kurtki o jakich pisze Pia ( wiatrówka z możliwością odpięcia ciepłej podpinki są rewelacyjne), to najlepsze kurtki, wykorzystywane wiosną, latem i jesienią, sparwdzają się nad morzem, gdzie wieje, nie wyobrażam sobie mieć tylko grubszą bluzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 20:16 Ja także nie wyobrażam sobie nie mieć żadnej wiatrówki. Teraz spodobała mi się jedna kurteczka z Coccodrillo, tylko, że jest granatowa i się zastanawiam, czy nie będzie za bardzo "przyciągała" słońca, a z drugiej strony to miło nie musieć prać kurtki po każdym wyjściu na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 09:10 Fajne sa dla chłopców w Zarze, na prawdę polecam, własnie z bluzą podpinana pod spód. Mój synek tez ma taką i jestesmy bardzo zadowolenie, jak masz Zare koło siebie to zobacz sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do mamkube 14.03.07, 09:32 Mamkube czy to może taka kurteczka ?: www.allegro.pl/item175449619__zara_2007_nowa_122_134.html wpadła mi wczoraj w oko na allegro ale jeśli są w sklepie to wolę sama podjechać . Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Ursgmo 14.03.07, 10:08 Ja te kurtki ostatnio oglądałam w Zarze - po pierwsze, w sklepie one są po 45zł! I mało jej nie kupiłam, bo okazja niesamowita, ale po dokładnym jej obejrzeniu, stwierdziłam, że nie warto. Ta kurtka nie ma odpinanej bluzy, ona jest po prostu dwustronna. Poza tym miałam kłopot z zapięciem suwaka, co w przypadku małego przedszkolaka jest dużym problemem. Podsumowując - polecam obejrzeć ją na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: do mamkube 14.03.07, 15:07 nie nie...to są ze straej kolekcji, ja mam z Zary kurteczki na sprzedaż link ponieżej Ale sprzedałam pomarańczową: www.allegro.pl/item173100981_173100981.html Taka zostawiłam synkowie, a mam jeszcze czerwone: www.allegro.pl/item173093937_zara_sliczna_kurtka_chlopiec_nowa_86_98_wiosna.html Ale jak masz Zarę podjedź sobie tam, bo ceny sa niższe, ja musze zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasos Re: do mamkube 14.03.07, 16:10 A czy ta pomarańczowa kurtka też ma kaptur ? I w jakich były kolorach ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: do mamkube 14.03.07, 18:27 Pomarańczowa nie miała kaptura, tylko ta czerwona. Były czerwone te co jeszcze miałam bo juz sprzedałam, no i takie pomaranczowe, moze jeszcze bede w Zarze to jak coś zobaczę czy sa i dam znac. Bo juz mi sie kurteczki pokończyły dla chłopców, tylko dziewczece mam. No i były takie zwykłe przeciwdeszczowe. Ale duzo tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 10:10 My mamy wiatrówkę. Pod nią zakładamy bluzę z kapturem, a w chłodniejsze dni - polar. Całkowicie wystarcza. Miałam wielką chrapkę na kurtkę z odpinaną bluzą z C&A, ale niestety nie była na moją kieszeń - taniej wyszły kurtka i bluza osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
chyzia1 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 11:41 hej dziewczyny dzieki za rady Kupiłam małej wczoraj w Selgrosie kurteczke a raczej taki przedłużany płasczyk z kapturkiem, ma od wewmątrz ceinki polarek.Mam nadzieję ze sie sprawdzi w użytkowaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 16:50 Myślę że kurtka wiosenno/letnia to podstawa garderoby malucha. Ja w tym roku kupiłam swoim chłopakom super kurtki wiosenne w C&A: młodszemu kurteczkę jeansową z dopinaną bluzą dresową z kapturem, a starszemu kurkę jeansową z dopinanym kapturem i bezrękawnikiem w kąplecie świetnie to wygląda i jest bardzo funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 20:08 mamy takie cieniutkie na bawelnianej podszewce, przydaja sie bardzo teraz nam bardzo brakuje takiej przejsciowki - ale radzimy sobie grubym polarem a na tym ortalionowka. K Odpowiedz Link Zgłoś