Dodaj do ulubionych

kuteczka na wiosne Czy warto????

13.03.07, 15:28
Tak sie własnie zastanawiam zcy warto kupowac kiurteczke na wiosne W sumie
córka ma taka troszke lżejszą niz kombinezon zimowy. Chyab ze od razu
przerzucic sie na taka gubsza bluze rozpanana? Co wy na to? poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • mmu Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 15:39
      jeżeli pogoda będzie dalej taka piękna, to myślę, że gruby polar i np.
      kamizelka na wierzch (w razie ochłodzenia) całkowicie wystarczy. Cieszę się, że
      kupiłam w tym roku kurtkę na przecenie, bo podejrzewam, że zbyt często nie
      będzie zakładana
      warto mieć za to jakąs cieniutką wiatróweczkę, najlepiej nieprzemakalną
      • mamkube Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 17:46
        również uwazam że wiatróweczka sie przydaje nawet na lato, na chłodniejsze i
        deszczowe dni
    • pia_ Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 19:17
      Wiatrówka to jest coś, co przyda się wiosną, latem i wczesną jesienią. A jeśli
      chodzi o typową wiosenną to wg mnie też jest bardzo przydatna. Taki model z
      cieniutką warstwą ociepliny, albo np model z odpinanymi rękawami, który
      zamienia się w kamizelę (do kupienia np w H&M). Bardzo fajnym patentem jest
      kurtka-wiatrówka z odpinaną podpinką-polarem, albo bluzą z grubej dresówki.
      Moja córka ma dłuższą kurteczkę z jeansu z bardzą cieniutką warstwą ociepliny,
      z odpinanym kapturem - niestety jest już na styk i właściwie powinnam już coś
      kupić większego, ale tak mi jej szkoda, to najładniejsza i najbardziej
      funkcjonalna kurtka jaką mieliśmy, buuuuu.
    • iwek33 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 19:42
      Pewnie, ża warto. U nas podstawa do solidna nieprzemakalna wiatrówka i porządny
      polar w razie potrzeby. Przecież wiosna ( czy jesień, a nawet lato) to nie
      tylko tak ciepłe i słoneczne dni jak dzisiaj) a takie kurtki o jakich pisze Pia
      ( wiatrówka z możliwością odpięcia ciepłej podpinki są rewelacyjne), to
      najlepsze kurtki, wykorzystywane wiosną, latem i jesienią, sparwdzają się nad
      morzem, gdzie wieje, nie wyobrażam sobie mieć tylko grubszą bluzę.
      • mikita10 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 13.03.07, 20:16
        Ja także nie wyobrażam sobie nie mieć żadnej wiatrówki.
        Teraz spodobała mi się jedna kurteczka z Coccodrillo, tylko, że jest granatowa
        i się zastanawiam, czy nie będzie za bardzo "przyciągała" słońca, a z drugiej
        strony to miło nie musieć prać kurtki po każdym wyjściu na dwór.
        • mamkube Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 09:10
          Fajne sa dla chłopców w Zarze, na prawdę polecam, własnie z bluzą podpinana pod
          spód. Mój synek tez ma taką i jestesmy bardzo zadowolenie, jak masz Zare koło
          siebie to zobacz sobie.
          • ursgmo Re: do mamkube 14.03.07, 09:32
            Mamkube czy to może taka kurteczka ?:
            www.allegro.pl/item175449619__zara_2007_nowa_122_134.html
            wpadła mi wczoraj w oko na allegro ale jeśli są w sklepie to wolę sama
            podjechać .
            • sweet.joan Ursgmo 14.03.07, 10:08
              Ja te kurtki ostatnio oglądałam w Zarze - po pierwsze, w sklepie one są po 45zł!
              I mało jej nie kupiłam, bo okazja niesamowita, ale po dokładnym jej obejrzeniu,
              stwierdziłam, że nie warto. Ta kurtka nie ma odpinanej bluzy, ona jest po prostu
              dwustronna. Poza tym miałam kłopot z zapięciem suwaka, co w przypadku małego
              przedszkolaka jest dużym problemem.
              Podsumowując - polecam obejrzeć ją na żywo.
            • mamkube Re: do mamkube 14.03.07, 15:07
              nie nie...to są ze straej kolekcji, ja mam z Zary kurteczki na sprzedaż link
              ponieżejsmile
              Ale sprzedałam pomarańczową:
              www.allegro.pl/item173100981_173100981.html
              Taka zostawiłam synkowie, a mam jeszcze czerwone:
              www.allegro.pl/item173093937_zara_sliczna_kurtka_chlopiec_nowa_86_98_wiosna.html
              Ale jak masz Zarę podjedź sobie tam, bo ceny sa niższe, ja musze zarobićsmile
              • gosiasos Re: do mamkube 14.03.07, 16:10
                A czy ta pomarańczowa kurtka też ma kaptur ? I w jakich były kolorach ?
                • mamkube Re: do mamkube 14.03.07, 18:27
                  Pomarańczowa nie miała kaptura, tylko ta czerwona. Były czerwone te co jeszcze
                  miałam bo juz sprzedałam, no i takie pomaranczowe, moze jeszcze bede w Zarze to
                  jak coś zobaczę czy sa i dam znac. Bo juz mi sie kurteczki pokończyły dla
                  chłopców, tylko dziewczece mam. No i były takie zwykłe przeciwdeszczowe. Ale
                  duzo tańsze.
    • sweet.joan Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 10:10
      My mamy wiatrówkę. Pod nią zakładamy bluzę z kapturem, a w chłodniejsze dni -
      polar. Całkowicie wystarcza.
      Miałam wielką chrapkę na kurtkę z odpinaną bluzą z C&A, ale niestety nie była na
      moją kieszeń - taniej wyszły kurtka i bluza osobno.
      • chyzia1 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 11:41
        hej dziewczyny dzieki za rady Kupiłam małej wczoraj w Selgrosie kurteczke a
        raczej taki przedłużany płasczyk z kapturkiem, ma od wewmątrz ceinki
        polarek.Mam nadzieję ze sie sprawdzi w użytkowaniu.

Pozdrawiam
    • sefora74 Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 16:50
      Myślę że kurtka wiosenno/letnia to podstawa garderoby malucha. Ja w tym roku
      kupiłam swoim chłopakom super kurtki wiosenne w C&A: młodszemu kurteczkę
      jeansową z dopinaną bluzą dresową z kapturem, a starszemu kurkę jeansową z
      dopinanym kapturem i bezrękawnikiem w kąplecie świetnie to wygląda i jest
      bardzo funkcjonalne.
      • katse Re: kuteczka na wiosne Czy warto???? 14.03.07, 20:08
        mamy takie cieniutkie na bawelnianej podszewce, przydaja sie bardzo
        teraz nam bardzo brakuje takiej przejsciowki - ale radzimy sobie grubym polarem
        a na tym ortalionowka.
        K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka