Dodaj do ulubionych

EVO PT kontra Rodi XP

17.03.07, 20:50
Pomóżcie, tego Concorda nikt nie sprzedaje w mojej okolicy i nie mam jak
przymierzyć małego, w XP wydaje mi się że jakoś tak ciasnawo, siedzonko
trochę płytkie. EVO PT ma sporo pochlebnych opini, ale ciągle nie mogę się
przełamać żeby tak w ciemno kupić.
Dziewczyny opiszcie błagam różnice jakie zauważyłyście między tymi modelami(
oczywiście poza tymi, ktróre na zdjęciach widzę sama).
dziękuję z góry, Ewa
-
Obserwuj wątek
    • fk4i4 Re: EVO PT kontra Rodi XP 18.03.07, 22:15
      podciągam, no pomóżcie...
    • inga_iga Re: EVO PT kontra Rodi XP 18.03.07, 22:26
      Witam, ja przymierzałam córkę(17kg) do obu tych fotelików. W jednym i drugim mam
      wrażenie że jest ciasnawo. Też stoję przed dylematem który kupic i im bardziej
      sie zastanawiam, tym bardziej chodzi mi po głowie myśl o zakupie jescze innego
      modelu, a mianowicie:CASUALPLAY NAVIGATOR. Wydawał mi się większy niż 2 wyżej
      wymienione, podobało mi się takze regulowane siedlisko oraz aluminiowy stelaż.
      Jest tylko jeden problem, nie ma tego fotelika w testach bezpieczeństwa. Podobno
      dlatego,że niedawno wyszedł ten model.
      W ciąu najbliższych 3 dni musze kupic fotelik, a mam taki mętlik w głowie,że na
      prawdę nie wiem na co się zdecydowac.
      • fk4i4 Re: EVO PT kontra Rodi XP 19.03.07, 07:55
        Mam to samo, jutro maż wywozi nasz stary fotelik do znajomych (caualplay'a, z
        którego byłam bardzo zadowolona) i zostajemy bez fotela. A tego, o którym
        piszesz nie ma na stronie producenta, bardzo dziwne. Jaka jest u Ciebie cena
        tego fotela i jak w Twoim odczuciu wygląda kwestia "zabudowy dziecka fotelem,
        boczki mocno wystaja, bo na zdjęciach wyglądają dość płytko? Jak wygląda sprawa
        zagłówka, bo w Rodi fajnie te boczki trzymają głowę. Ludzi pomóżcie!!
        • mira31 Re: EVO PT kontra Rodi XP 19.03.07, 08:00
          ja mam rodi xp i polecam - przesadziłam do niego 4 latkę ok.105 cm wzrostu
          wtedy była jeszcze trochę do niego za niska - nie można było prawidłowo
          wyregulować pasa barkowego. teraz ma 6 lat 23 kg i ok. 122 cm wzrostu i nadal
          ma dużo miejsca. naprawdę komforowy fotelik , porządnie wykonany i co
          najważniejsze bezpieczny. pozdrawiam
          • dollores1 Re: EVO PT kontra Rodi XP 19.03.07, 08:30
            Mamy Concorda od niedawna, jesteśmy zadowoleni.
            Concord ma lepszy plastikowy stelaż niż Rodi (jest masywniejszy, mniej giętki)
    • fk4i4 Re: EVO PT kontra Rodi XP 22.03.07, 07:59
      Kupiłam Lift Evo Pt, w ciemno w sumie i jestem zadowolona.
      Navigatora casualplay'a może kupię do drugiego samochodu, ale po testach w
      zależności jak wypadnie.

pozdrawiam
    • inga_iga Re: EVO PT kontra Rodi XP 22.03.07, 09:43
      a który z tych fotelików łatwiej się montuje w aucie? to bedzie fotelik który
      będzie krażył między 3 samochodami, więc jest to dla mnie istotna sprawa.
      • fk4i4 Re: EVO PT kontra Rodi XP 22.03.07, 14:53
        tych fotelików się nie montuje..
        Rodi XP ma tylko taką bazę, ale nieciekawie to dla mnie w sklepie wyglądało,
        sprawiała wrażenie, że więcej z nią fatygi niż pożytku, ale może tylko ten
        fotel w sklepie był jakiś dziwny...
        Lift Evo ma dodatkowo pas (taka parciana taśma) którą można sobie sobie ten
        fotelik trochę przymocować do fotela sam. ale to wszystko są tylko opcje, można
        tylko te fotele położyc na siedzieniu i już.
        • inga_iga Re: EVO PT kontra Rodi XP 22.03.07, 14:59
          Dzięki za odpowiedz:
          Myślałam, że też są takie kombinacje, jak w nizszych grupach wiekowych.
          • nunik Re: EVO PT kontra Rodi XP 22.03.07, 15:58
            Moja 4 latka od roku jeżdzi w foteliku Concord LIft Pro - to starsza wersja.
            Jesteśmy bardzo zadowoleni z fotelika. Gdy śpi głowa nie leci do przodu tylko
            swobodnie opiera się z boczku o zagłówek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka