coronella 20.03.07, 09:50 dla mnie, nie dla dzieci. Doradźcie cos, proszę! Dla bardzo wrazliwej skóry, ale nie taki, żeby kosztował majatek. Z reszta takie tez przetestowałam, i niestety, wiele z nich uczula Nie wiem co sie stało z moja skóra, ale stało sie cos strasznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninaornella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 10:25 Może lipobasa. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 10:31 lipobasa? to nie krem, to maść. Bardzo tłusta, i jak tym twarz smarować? Dla dzieci dobra, ale mi zupełnie nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 10:30 nie napisałaś. nic o rodzaju skóry, jesli masz skórę sucha to polecam a-derma exomega. Poleciła mi go alergolog i faktycznie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 10:40 ja nigdy nie miałam problemów ze skóra, mam cere normalna i do pierwszego porodu yżywałam zwykłych polskich kremów, z których byłam bardzo zadowolona. Niestety córka ma AZS, i okazało sie, że musze odstawic swoje kremy, a zacząc uzywac tych do skóry z AZS, bo gdy córka dotykała mojej twarzy, dostawała uczulenia. Tak więc 4 lata miałam tylko a-derme, SVR, Mustelle, to sa bardzo dobre kosmetyki, ale na dłuższa metę nie wystarczą dla dorosłej osoby. Chciałam zaczac uzywac juz normalnych kremów, i niespodzianka- wszystko zaczeło mnie uczulac. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 10:58 ja używałam Lipobase w ciaży i moim subiektywnym zdaniem nie jest tłusta (chociaż tak jest opisana: Krem nawilżający i natłuszczający do codziennej pielęgnacji i ochrony suchej, podatnej na podrażnienia skóry) w ciąży robiły mi sie swędzące, łuszczące się liszaje w okolicy oczu i na dłoniach, a lekarz nie mógł mi zapisac zadnych silniejszych maści/leków lipobasa moze i tego nie leczyła, ale przynosiła chwilową ulgę po ciąży jak ręką odjął - skończyły się problemy ze skórą i wróciłam do normalnych kosmetyków a te liszaje w ciąży robiły mi się chyba od kosmetykow i płynu do mycia naczyń, które stosowałam przed i po ciąży bez problemów Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:16 a to widocznie tez zalezy od indywidualnych predyspozycji, bo mi lipobasa nie za bardzo pasuje. Mam ją dla dzieci, i swoje ręce tez smaruję, ale do twarzy jej nie lubię. Nie wchłania się. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:02 A może spróbujesz polskich kremów firmy AA? Ja mam także raczej wrażliwą skórę, a różne linie AA właśnie (a i dr Eris) stosuję z powodzeniem Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
abraj Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:08 Wypróbuj Loreala z serii Happyderm, jest m.in. krem, żel i pianka do mycia twarzy. Używałam w ciąży i dla mnie były bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:18 oo, zupełnie zapomniałam o AA!!! Dzięki, spróbuję! Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:21 Ja mam to samo, ale od zawsze. Polecam AA, Adermę, La roche posay, Avene,Clinique. Po Happyderm miałam koszmarną wysypkę Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 11:28 moja dermatolog poleciła kremy Iwostin www.iwostin.pl/ znajdziesz je w aptece. dla mnie są odkryciem, bo nagle stałam się alegrikiem i wszystko mnie zaczęło uczulać (musiałm brać sterydy, żeby wyleczyć zmiany). fajne jest to, że mają bogatą linię i można zmieniać kremy. Możesz poprosić o próbki w aptece i przetestować. Polecam też żel pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
loewe55 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 12:08 Ja czasem używam Nivea baby, krem pielęgnacyjny, hipoalergiczny, super nawilża i nie jest tłusty, polecam. Poleciła go mężowi, który ma atopową skorę pani dermatolg. Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 12:48 firma bioderma, sprzedawana w aptekach, są różne kremy do rożnych rodzajów skóry. Rewelacyjny zmywacz do twarzy H2O (tak się nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 13:40 avene - dosc drogie, ale bardzo dobre (dla mnie duuuuzo lepsze od vichy) iwostin tez ok Odpowiedz Link Zgłoś
s.ivona Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 16:27 a ja odkrylam Yves Rocher. podaje linka do tych kremow. seria jest dla mnie swietna. od urodzenia jestem alergikiem i nic lepszego nie znalazlam. kremy sa niesterty drogie ale oni czesto maja fajne promocje, wystarczy sie zapisac w sklepie, dostaje sie karte stalego klienta a potem to juz oferty promocyjne przysylaja do domu. z serii BioSpecyfic (ale takiej w brazowym opakowaniu) to jestem bardzo zadowolona z balsamu do ciala. swietnie sobie poradzil z celulitem i wiotkoscia skory po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: link:) 20.03.07, 18:21 Wszystko zależy od tego na jaki składnik jesteś uczulona Odpowiedz Link Zgłoś
bursz floslek 20.03.07, 19:43 Dorotko, jakis czas temu poleciła mi te firmę kosmetyczka i bardzo sobie chwalę, używałam do cery z problemami maczynkowymi. www.floslek.com.pl/ Dostępne są w aptekach, nalezy chyba wybrac sobie i zamowic w najbliższej aptece, bo nawet w manufakturze moga nie miec pełnej oferty, pozdrawiam,jola ps. ja szukam tez jakiegos normalnego kremu, tzn. do cery normalnej, piszcie:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: floslek 20.03.07, 23:00 firma Iwostin (link w poście wyżej) ma kremy na dzień, na noc, nawilżające, pod oczy, przeciwzmarszczkowe, na przebarwienia - jestem z ich oferty zadowolana bo mogę zmieniać kremy. mam mieszaną cerę więc odżywianie jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 19:45 zapomniałam napisac ze ceny sa naormalne, wręcz niskie tzn. ok. 15 zł, Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 21:56 Dzięki Jolu Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Krem do twarzy dla bardzo wrazliwej skóry 20.03.07, 21:26 Ja z twarzą nie mam takich problemów, ale na dłoniach co jakiś czas pojawia mi sie jakieś koszmarne uczulenie/przesuszenie/diabli wiedzą co i pomaga mi wtedy cicaplast firmy La Roche Posay. aga Odpowiedz Link Zgłoś