Dodaj do ulubionych

Poczta ma opóźnienia?

21.03.07, 09:21
Czy tylko ja mam pecha? Rozkręcam się na allegro, paczki mają krążyć,
tymczasem kobieta od tygodnia czeka na moją paczkę, ja czekam na inną, też od
tygodnia... Priorytet szedł do mnie 5 dni, i to z roślinami(na szczęście
wytrzymały). Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • net79 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:27
      Znajomej dwie paczki wysłane ponad dwa tyg temu też nie doszły do klientek, a
      te żądają zwrotu kasy. Coś tu jest nie tak. Może poczta dąży do tego, żeby
      paczki ubezpieczać, bo kaska większa. Szkoda gadać. Niech zlecą konkurencji,
      jak se nie radzą...
      • anna_geras Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:28
        Ja dzis dostalam rachunek poczta opoznniony o ponad dwa tygodnie.
        • zazuzina Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:31
          dobrze że przeczytałam bo też czekam ponad tydzień na paczkę z allegro i już
          chciałam dzwonić i gościa opieprzyć ale tak to jeszcze poczekam
          • zojkaojka zazuzina, ja tak samo:) 21.03.07, 09:40
            też już tydzień. Chyba do DHL dopłacę następnym razem. Do 5 kilo płaciłam im 30
            zeta i jeszcze kurier przesyłkę z domu odbiera.
    • mathiola Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:32
      Może ukradli. Bym się nie zdziwiła. Parę osób z rodziny pracuje w tej
      instytucji, znam od podszewki, więc najlepszego zdania o niej nie mam smile)
      • syriana Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:40
        poczta ma zawsze opóźnienia
        • mathiola Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:45
          Ma opóźnienia albo kradnie.
          Ukradli mi wszystkie przesyłki reklamowe dla dzieci z wyjątkiem jednej,
          wyciągnęli z paczki prezent promocyjny, "zgubili" paczkę z żarciem od
          teściowej, nie dostarczyli szklanek z coca coli, oraz paczki z kolejnymi
          kartami do segregatora, które kupuję i zbieram. Tak z grubsza co sobie
          przypomniałam.
    • be_em Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:44
      mój priorytet do stolicy szedł od środy do poniedziałkusmile Po chusteczkę ja
      płacę za to extra pieniądze?
      • net79 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 09:46
        Żeby nie szedł od środy do poniedziałku za trzy tygodnie. hahahahahah
        • l.e.a Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 10:31
          Na paczkę priorytetową czekałam 9 dni, wysyłałam pismo do firmy , zależało mi
          na czasie , pismo dotarło do nich po 10 dniach !
    • bea.bea Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:01
      duzo kupuje na allegro..i zwykle priorytety ida...tydzień...
      wkurza mnie to strasznie i chyba dojzałam do tego by cos zrobić..nie wiem
      jeszcze co..ale w końcu płace i nie dostaje w terminie...

wiec prosze sprzedawców by na liscie nadania żądali od pani w okienku daty z
      pieczatką kiedy przyjeła....ja własnym podpisem kwituje odbiór...jak uzbieram
      pare "dowodów" to najpierw napisze do poczty o zwrot niesłusznie pobranych
      opłat...a potem ...zobacze...

• weronikarb Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 10:50
        Bea.bea nic ci to nie da smile W ich regulaminie widnieje iz priorytet ma prwo isc
        14 dni smile
        Wiem bo sie pytalam jak chcialam reklamacje zlozyc po 7 dniach
    • bj32 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:22
      Stara mądrość ludowa głosi, że na wszelkie polecone i inne trzeba czekać długo,
      albowiem zanim oni je wpiszą w te wszystkie zeszyciki i przybiją wszystkie
      pieczątki, to zwykły list już na piechotę zajdzie.
    • mam_to_w_nosie Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:32
      Tak, poczta ma zajebiste opóźnienia, nie mam już zdrowia do tej instytucji.
      Ja na PITy z pracy (wysłane pocztą priorytetem) czekałam 3 tygodnie - paranoja.
      W sytuacjach gdy się da polecam korzystanie z konkurencji, nie ma porównania
      jakosć usług, tyle że to da się zrobić jedynie w większych miastach, ale mam
      nadzieję, że to kwestia czasu.
      • beata985 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:45
        mamy firmę. pod tym samym adresem jest zarejestrowana jeszcze jedna firma, z
        którą nie mamy nic wspolnego i oni mają na poczcie skrytkę.
        pewnego dnia kolejnego, kiedy to znowu nie przyszerdł żaden list-ZAWSZE
        przychodzi con. jednen-zdziwiłam się...no ale byc może.
        co się okazało-listy wylądowały w tejze skrytce!!!!!!!!!!
        banda.
        dzisiaj gdzies przeczytałam, ze mają stracic w koncu monopol, chyba większość
        odetchnie z ulgą
        • syriana Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:49
          do utraty monopolu jeszcze daleka droga

bodajże za dwa lata maja dopiero obowiązek dopuścić do niektórych usług inne
          firmy, ale będą to robić stopniowo, więc jeszcze dłuuugo pewnie będzie tak jak jest
    • kathia_25 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:51
      pieniądze wysłane pocztą,które wpłaciłam w połowie grudnia doszły dopiero w
      połowie stycznia...
    • mama-paula Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 11:56
      Tez zastanwiam sie co sie dzieje. Wyslalam list tydzien temu w srode Z gdanska
      do Wawy priorytet polecony i dopiero wczoraj doszedl. Maz zrobil awanture na
      poczcie, na niewie to sie zdalo. Pani w okienku uraczyla go komunistycznym
      tekstem: "czego pan ode mnie chce"?
    • leokadia206 Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 22:41
      7 marca wyslalam zaproszenia na chrzest i to w obrebie mojego miasta i jeszcze
      nie doszly. Fakt ze nie priorytety ale to juz 2 tygodnie!!!! mam nadzieje ze
      przed chrztem dojda wink na allegrowe paczki tez czekalam nie raz kilka
      tygodni!!!!
      moja siostra w Usa dostala kartke swiateczna (priorytet) koniec lutego.
      Bardzo bym chciala zeby powstalo cos konkurencyjnego zamiast Poczty Polskiej
      bo to skandal co tam sie dzieje.
      • elejna Re: Poczta ma opóźnienia? 21.03.07, 22:47
        Przyznam szczerze ze dałyscie mi własnie nadzieje na to ze moja przesyłka
        zabawka z allegro nie zaginela na poczcie a jedynie ma opoznienie.Czekam od 13
        marca wysyłąm monity do sprzedajacego wciaz.
        • denea A ma ktoś więcej info o tej konkurencji ??? 22.03.07, 07:21
          To ona w końcu już jest czy dopiero będzie ? A jak będzie to kiedy ?
          Ach, byłoby pięknie, gdyby człowiek wysyłał i mógł liczyć na to że dojdzie w
          przyzwoitym terminie...
          • mamooschka Re: A ma ktoś więcej info o tej konkurencji ??? 22.03.07, 10:08
            denea napisała:

> To ona w końcu już jest czy dopiero będzie ? A jak będzie to kiedy ?
            > Ach, byłoby pięknie, gdyby człowiek wysyłał i mógł liczyć na to że dojdzie w
            > przyzwoitym terminie...

Obiło mi się o uszy coś o firmie Inpost. Nie znam firmy, nie wiem jako to jest z
            terminami doręczeń, ale chyba się zdecyduję na nich. Szlag mnie trafia jak mam
            kolejne pytanie od kupującej co z tą paczką uncertain A inpost ma korzystne ceny smile
            • denea Re: A ma ktoś więcej info o tej konkurencji ??? 22.03.07, 13:12
              Oooo, no proszę, i mają punkt w moim mieście smile))
              Gdybyś się na nich zdecydowała, to napisz jakie wrażenia, dobrze?
    • bczerwin1 Re: A ja byłam pozytywnie zaskoczona... 22.03.07, 10:29
      ...bo paczka ekonomiczna, którą kobieta z allegro wysłała w poniedziałek była u
      mnie we wtorek po południu. Wczoraj natomiast wysłałam paczkę priorytetową i
      właśnie otrzymałam informację, że już dotarła na miejsce.
      Fakt, mają czasami duże opóźnienia, ale ja jak na razie nie mogę narzekać.
    • bj32 Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 10:33
      Mooschka! Napisz, jak dojdzie. I niech opowie swoje przygody z podróży!
      wink
      • mamooschka Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 12:03
        bj32 napisała:

> Mooschka! Napisz, jak dojdzie. I niech opowie swoje przygody z podróży!
        > wink

Pewnie będą dłuuuuugie i ciekawe tongue_out Pozdrawiam smile
    • diin Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 10:37
      moja koleżanka wysłała dla mojego syna spodnie, małe bo dla roczniaka w
      kopercie priorytetem.. nie robiła poleconym bo nie chciała żebym na pocztę
      latała (bo listonoszom w mojej mieścinie nie chce sie wchodzić nawet na parter
      i nawet nie zawsze awizo w skrzynce zostawiają) w każdym razie na przesyłkę
      czekam już trzeci tydzień... ot i ukradli napewno...
    • weronikarb Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 11:00
      No oki ja tez czekam juz ponad tydzien.
      Moge powiedziec tylko co jest u nasz na poczcie tej rodzielającej że tak powiem
      (gdzie rozdzielaja, rozsyłaja listy i gdzie są listonosze). Wiem jedno, niema
      rąk do pracy.
      Młodzi, ktorzy przychodza to nieraz wytrzymuja 2 godziny smile
      Teraz ilnie potrzebuja napewno 2 ludzi, a w przyszloci jeszcze kilku.
      Dlaczego"? Ciężka praca i niskie zarobki i nie mowcie ze kupe dorobia na lewo,
      bo nie. Pracuja od nieraz 05.00 do 18.00 I to na rowerze.

Wszedzie sa czarne owce jak w kazdej firmie....

To system tej instytucji jest zły a nie ludzie
      • samanta05 InPost 22.03.07, 12:59
        Też już mnie denerwuje poczta polska i jak tylko bede musiala cos wyslac to skorzystam chyba z InPost. To ich strona: www.inpost.pl
        Firma ta dostarcza teraz rachunki z TP (u mnie w miescie, nie wiem jak w innych). Do rachunków przyklejane sa blaszki z ich reklamą, bo poczta polska ma wyłączność na wysyłanie lekkich listów.
        Nie wiem jak dokładnie wygląda wysyłanie - czy tylko do miast gdzie znajduje się ich siedziba, czy na całą Polskę.
        Ale zapowiada się nieźle. Jakaś alternatywa. I mają GPSA smile
    • asia06 Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 18:11
      Do mnie wszystko dochodzi ekspresowo. Ale faktem jest, że zwykły list szybciej
      niż polecony. No cóż, mniej biurokracji przy zwykłym.
    • kasia.w Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 18:36
      ojej to mnie trochę pocieszyłyście- wysłałam paczkę (priorytet)do klientki
      13,03 - i do dziś jej nie otrzymała - czyżby to z powodu hurtowej wysyłki kart
      świątecznych? - taka sam sytuacja z opóźnieniami po 2tyg miała przed Bożym
      Narodzeniem...granda!!!
      • dorcia1234 Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 18:44

• mamooschka Re: Poczta ma opóźnienia? 22.03.07, 20:15
          No patrz, mi to samo pani na poczcie w Gdyni powiedziała w styczniu surprised Jeżeli to
          nadal te same paczki, to może za pół roku dostanę uncertain Zapytałam Pana Pocztę
          (określenie prywatne), co jest grane. Powiedział mi że w sortowni brakuje ludzi,
          nawet on dostaje wszystko z opóźnieniem. Cholera, jak mi prezenty na zająca nie
          dojdą w terminie to mnie dzieci za okno wyrzucą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka