Dodaj do ulubionych

czy sandałki dobre dla 3 latka

24.03.07, 20:42
Witam,
stoimy przed zakupem butów na lato i....jak Wam się wydaje, jakie są Wasze
doświadczenia, bo my uważamy ze dla 3 latka to sandałki nie są dobrym
pomysłem, nóżka niestabilna, piach, kamyki wpadają?
Dużo na boska, w domu, w piaskownicy, na podwórzu.
Na pewno jakieś sportowe typu adidaski i myśle o bartkach, wymienionych w tym
wątku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=59585857
piszcie, dzięki, pozdrawiam wiosennie, pa, jola
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 20:53
      no bez przesady, sandałki niedobre na lato dla 3-latka??? chcesz kisić dziecko w
      upały w adidasach? a kiedy ta noga ma "odetchnąć " jeśli nie w lecie w sandałach???
      a na bosaka owszem jak najbardziej ale po piasku i trawie , na pewno nie w domu
      po twardej podłodze- przynajmniej takie jest zdanie ortopedy do którego chodziła
      starsza córa.
      • bursz patatajowa i nie tylko 24.03.07, 21:07
        No wiesz, taki trzylatek to tak naprawdę jeszcze przeciez uczy sie chodzić.
        Nasze dziecko dużo jest noszone, wożone, w takich "pulicznych" miejscach,czuje
        sie bezpieczniej. A wpadające paroszki, które co chwila każe wyjmować i
        stablilność stopy?
        Sama rzadko chodzę w sandałach, mąż wcalesmile))ile dziecko chodzi w domu? i
        przecież raczej w jakiś szmaciakach, tak jak i koło domu.
        pozdrawiam i piszcie, jola
        • patatajowa Re: patatajowa i nie tylko 24.03.07, 21:15
          bursz napisała:
          > No wiesz, taki trzylatek to tak naprawdę jeszcze przeciez uczy sie chodzić.
          hmmm a ja myślałam że uczy sie chodzić mój 10 -miesięczniak wink)
          > ile dziecko chodzi w domu?
          moje non stop chodzą i raczkują wink)i nie w szmaciakach ani skarpetach(śliska
          podłoga i zalecenia ortopedy) tylko w pantoflach na gumowej podeszwie.
          w każdym razie ja nie wyobrażam sobie nie kupić na lato sandałów zarówno dla
          6letniej córy jak i dla roczniaka
        • iwek33 Re: patatajowa i nie tylko 24.03.07, 21:22
          Nie wyobrażam sobie dzieciaka latem bez sandałków. Przecież są odpowiednie
          sandałki nawet dla dopiero zaczynających chodzić dzieciaczków( czyli dla
          roczniaków, a nie dla 3 latków, jak piszesz. Trzylatek to się uczy jeździć na
          rowerku, a nie uczy dopiero chodzić!) Moi synowie zawsze latem są w sandałkach,
          jak mieli rok to w takich z pełną wysoką piętą i paseczkiem z przodu
          osłaniającym paluszki, potem już tylko z pełną piętą i dobrze trzymającymi
          paskami w śródstopiu. Stopy jak najbardziej są stabilne, mój synek jak był mały
          nawet w domu miał sandałki zamiast papci, czy "szmaciaków"jak piszesz, bo tak
          zalecił ortopeda. W sandałkach stopa jest dużo bardziej stabilna niż w
          szmaciakach. Nie wyobrażam sobie dzieciaka w upalne dni bez sandałów. Żebym
          była dobrze zrozumiana piszę o modelach takich jak te np:
          www.allegro.pl/item177599797_sandaly_bartek.html
          www.allegro.pl/item177440515_coolclub_prawie_jak_nowe_24_.html
          www.allegro.pl/item176921971_sandalki_bartek_rozm_26.html
          www.allegro.pl/item178072368_czerwone_sandalki_elefanten_roz_24_skora_.html
          Ja sama nie wyobrażam sobie dla siebie innych butów niż wygodne skórzane
          sandały.
    • maczkama Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 21:24
      Moim zdaniem przesadzasz. Mój trzylatek już dawno nauczył się chodzić. Już w zeszłym roku miała sandałki niezabudowane. Paproszki i kamyczki wpadały sporadyczniewink
      Pzdr. Kasia
    • lena99 Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 21:28
      Nie wyobrażam sobie nie kupić sandałków na lato dla dzieci. Moje miały na każde
      lato jak tylko same chodziły (czyli miały ok. 1,5 roku latem). Można przecież
      kupić z usztywnianą piętą i dopasowane do stopy (na rzepy albo lepiej
      na "klamerki"). I nie pamiętam żeby się któreś skarżyło na piasek czy kamyki.
      Adidaski są ok ale na chłodniejsze dni, a na upał skórzane sandałki!
    • minkapinka Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 21:34
      Nie wyobrazam sobie zeby moja córka chodziła w upał w innych butach jak sandały,
      Jak mozna kisić nogi w zakrytych butach.
      Sama w lecie chodzę tylko w odkrytych butach.
    • agni71 Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 21:50
      A do tej pory jakie buty zakładałaś dziecku latem? Nie wyobrażam sobie, jak
      mozna nie kupic sandałów na lato! Przeciez są różne - dla maluchów sa z zakryta
      pietą, mozna wybrać takie, gdzie paluszki są częściowo zakryte. Ja np. kupuję
      takie

www.bartek.com.pl/produkt.php?id=806
      Szkoda, że sa tylko do rozmiaru 26. Wystepuja oczywiście co roku w różnych
      wersjach kolorystycznych.

aga
      • bursz Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 22:14
        Witam,
        oj, dostaje mi sięsmile))sprowokowałamsmile)
        Aga do tej pory, reebok'i, szmaciaki lemigo, trawa i piasek, w domu zresztą
        też, jak były upały.
        Te podane przez Agę sa fajne, myślę o nich, ale raczej skałaniam się ku tym
        www.bartek.com.pl/produkt.php?id=758
        bo sa białe i do wszystkiego pasują, a dużo jest przesłodzonych i różowych.
        + sportowe.
        Raczkujące dziecko u nas tylko skarpety, bo ja z kolei nie rozumiem po co
        niechodzącemu dziecku buty, do raczkowania przeszkadzają i po co? Jeszcze takie
        za 100, 200zł?!
        A nasze dziecko długo raczkowało, a jak zaczęło chodzić, to lemigo i na dwór
        bartki. No i one dopiero, moze nie uczą, ale napewno doskonalą chodzenie i
        robią to jeszcze bardzo niepewnie, no i nasze takie rozpieszczone, noszonesmile))
        Zwroce jednak wieksza uwage, bo w domu chodzi duzo raczej w miekich, typu
        łapcie góralskie,lemigo na gumowej podeszwie i takie skarpetowate z h&m.
        Piszcie, piszcie, juz sie zastanawiam jaka opcja, dzieki, pa,jola
        • agni71 Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 24.03.07, 23:04
          bursz napisała:

> Witam,
          > oj, dostaje mi sięsmile))sprowokowałamsmile)

Nawet mi przez myśl przeszło, że to może celowa jakaś prowokacja smile

> Aga do tej pory, reebok'i, szmaciaki lemigo, trawa i piasek, w domu zresztą
          > też, jak były upały.
          > Te podane przez Agę sa fajne, myślę o nich, ale raczej skałaniam się ku tym
          > www.bartek.com.pl/produkt.php?id=758
          > bo sa białe i do wszystkiego pasują, a dużo jest przesłodzonych i różowych.

Te z twojego linka fajne (koniecznie sprawdż, czy nie są za lużne - dla moich
          dzieci są za szerokie, ja muszę kupować na dwa rzepy), ale moim zdaniem, jako
          dodatkowe do bardziej przewiewnych sandalków. Moja młodsza córka od początku
          chodzi w takich, jak podałam w linku (również w domu - choc ostatnio raczej w
          skarpetach Sterntaler) i mogę tylko powiedzieć, że ten przód jest wystarczająco
          zabudowany, aby do buta nie nasypywały się kamyczki itp., a córka lubi szurać
          nogami. One co roku są w kilku wersjach kolorystycznych, miewaliśmy też białe,
          może w tym roku tez będą...

aga
          • lidiusz1 Re: A ja mam inne pytanie 24.03.07, 23:32
            Co myslicie o takich sandałkach dla dzieciaczka 1,5 roku?
            Mogą myc czy raczej takie z zabudowaną piętą?
            www.allegro.pl/item177078935_adidas_nowe_fajne_sandaly_rozm_23.html
            • renata28 Re: A ja mam inne pytanie 25.03.07, 16:13
              Mieliśmy takie w ubiegłym roku (czerwone). Moja córa miała wtedy między 1,5 a 2
              latka. Głównie zakładałam jej do chodzenia po podwórku. Nawet nie zdążyła ich
              zniszczyć, aż żal bo już będą za małe smile
            • madzialena11 do lidiusz 25.03.07, 22:07
              Takie sandałki to raczej na basen, plażę, albo na krótkie wypady wink. Według
              mnie do biegania na co dzień lepsze byłyby z zakryta piętką , zwłaszcza dla
              takiego maluszka, który dopiero co nauczył się chodzićsmile
              • lidiusz1 Re: do lidiusz 26.03.07, 12:16
                Dzięki. tak własnie myślałam z tymi sandałami.
        • mama.zosi75 Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 25.03.07, 19:23
          Te białe buciki, które pokazujesz to raczej połbuty na wiosnę. Ja w zeszłym
          roku kupiłam te sandałki Bartka z gumowym czubkiem - fajne, ale według mnie
          maja za sztywną podeszwę - kiepsko się zgina. no i wolałabym w tym roku kupić
          coś lżejszego, tamte są dosyć zabudowane, nie chciałabym w upały męczyć nóżek
          mojej córeczki.
    • maczkama Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 25.03.07, 16:57
      My takich używamy głównie na basen i plażę.
      Pzdr.
    • madzialena11 Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 25.03.07, 22:09
      Na upały koniecznie sandałki! Nie wyobrażam sobie inaczej... Zwłaszcza dla 3
      latkismile
    • olawka Re: czy sandałki dobre dla 3 latka 26.03.07, 14:19
      Moja córeczka miała w zeszłym roku sandałki sportowe geox - różowe. nie
      wyobrażam sobie żeby w upały biegała w zabudowanych butach. Miały rzepy, mała
      potrafiła je sama założyć i zdjąć, do skarpetek też ok.
      Na ten rok (4 latka) kupimy takie same , widziałam w geoxie 119 zł (stara kolekcja)
      • bursz kupiłam:-)))) 26.03.07, 19:11
        Witam,
        dziękuję za podzielenie się ze mną swoimi doświadczeniami i...
        wybrałam się do sklepu i akurat była wyprzedaż, zaszalałam, kupiłam 4 pary.
        Super fajne sandały antylopy, mieciutkie, skórzane, z zabudowaną piętą i na dwa
        rzepy, drugie Antylopy, trochę Lużnawe, ale myśle ze pasują, Kornecki, mokasyny
        i takie na zimne dni antylopy.
        Jestem mile zaskoczona ze jest tyle polskich firm z taka fajną ofertą. Myśle ze
        bartki sa zdecydowanie rozreklamowane, zimowych poszukam tez innych firm.
        Dzczególnie antylopa na fajne butki.
        Weszłam tez do ecco i...taki sobie wybór, goex, spodobały mi sie butki typu
        spottowe (pomarańcz i czerwone), ale 200zlsad(( ale muszę kupic jeszcze takie
        sportowe. Za te 4 pary zapłaciłam 250 zl.
        Pozdrawiam, dzięckuję, jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka