Dodaj do ulubionych

Peep toe / Open toe..

28.03.07, 15:55
Ten fason bucikow jest fantastyczny. Marzyłam o takich, kupilam takie i... powaliło mnie ich piękno i zwalił z nóg fakt, że strasznie wykrzywiają palce sad
Któraś z was, mamy, ma może takie buciki? Ciekawa jestem czy to tylko moje stopy tak koszmarnie w nich wyglądają, czy taka ich piekielna uroda?...
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 16:16
      a umiesz przetlumaczyc to na polski? czy to buty z odkrytymi palcami?
    • brak.polskich.liter Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 16:23
      Co kto lubi. Mnie ich uroda raczej nie powala, osobiscie takie buty kojarza mi
      sie z:

- wrednymi siostrami Kopciuszka,
      - klozetbabcia,
      - bufetowa z Dworca Wschodniego,
      - halluksami (paluchami koslawymi),

• moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:03
      bardzo mi sie podobaja, ale prawda ze fason to bezlitosny dla abolutnie
      pieknych lydek i zgrabnych stop
      mierzylam wiele, te dobre i dosc drogie leza jak marzenie nic nie wykrzywiaja
      i chyba sie skusze
      jakie ty masz?
      • vatum Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:13
        Ja mam te open - odkryte 3 palce, obcas 7 cm, pięęękne z takim motylkowym zakryciem stopy. Może są ciut za małe dlatego tak te palce mi lecą w bok... Stopa pokrywa ci całą wkładkę, czy masz luz w palcach?
        A co do kopciuszka czy babci klozetowej - co kto lubi. Ja na przykład nie cierpię wielu fasonów, oo! najbardziej butów ze szpicem i kowbojek. Ale mówię: kwestia gustu smile
        • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:24
          ja mam stope dosc waska i czesto nawet przez ten maly "peep" mi leci za bardzo
          do przodu, bo tez chce na obcasie
          ale wygodne chce to szukam i jeszcze nie kupilam

balerinki sa slodkie, ale dla malych dziewczynek, ewentualnie eterycznych
          kobiecych robiazgow w rozmiarze 36 gora
          sluszniejsze wzrosty i wagi gubia proporcje i wygladaja jak slonik w
          dzianinowych papuciach od babci, takie mam wrazenia odnoscie baletek i ze swoją
          rozmiarowa 40 nigdy bym sie nie skusila smile)
    • merrlin Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:12
      najpierw gdy zaczęły pojawiać się na pokazach - szok, błe, paskudy, hehehe i
      dokładnie takie skojarzenia jak ma brak.polskich.liter - ciocie, babcie, panie
      w garmazerce

potem w konkretnych stylizacjach, no lepiej, lepiej

ale sobie nie kupię na 100%
      wiedziałam, ze nie kupie np. "czubów" w szpic i nie kupiłam, choć był okres że
      trudno bylo o inne

Kocham np. balerinki i mam kilka par

jestem przeciekawa co z peep toe zrobi "ulica"
      • patsik Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:21
        a o czym mowa?
        wink
        • merrlin Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:32
          takie butki, różne fasony co mają otwarte palce
          wpisz sobie w wyszukiwarkę np na allegro
        • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 17:34
          o czym mowa?
          zwykly but tylko z odkrytym paluchem w typie takiego
          www.e-rylko.com/index.php?page=shop.flypage&product_id=2016&category_id=21&root=1&option=com_phpshop&Itemi
          d=
          • anulka.p Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 18:26
            Uważam, że w tym fasoniku wyglądają wyłacznie osoby naprawdę młode, wysokie,
            szczupłe, z długimi nogami, czyli takie którym i tak nic nie zaszkodzismile
            Cała resztę te buty postarzają, zniekształcają figurę, a szczególnie
            niekorzystnie w peep-toe wyglądają kobiety niskie, krępawe.
            Ogólnie mam wrażenie, że często w tych butach wygląda się jak ciocia-klocia.

A co do balerinek, no to też niestety fason dla młodych dziewczyn, bo inaczej
            niebezpiecznie może człowieka zamienić w dzidzię- pierniktongue_out
            • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 18:41
              anulka smile)
              prawda, ze nogi trzeba miec nieksazitelne
              no i odpowiednio profilowane byc musza
              ale seksowne na golej nodze uwazam są
              dzidzia-piernik tez racja
              z dwojga zlego wole byc ciocia klocia w seksownym piptołku niz sloniowa dzidzia
              piernik w belarinku big_grin
              i naprawde podobają mi sie dlatego sie skusze, ubieglorocznej modzie na
              balerinki sie nie dalam jednak tongue_out
              • anulka.p Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:00
                Ale kurcze ja nic seksownego w tym piptole nie widzę. Dokładnie takie nosiła
                moja matematyca w podstawówce i zapewniam Cię, że nic seksownego w tym widoku
                nie byłosmile
                • vatum Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:10
                  Ja tu widzę jakieś kompleksy i pytam: po co?
                  Młode dziewczyny wydają majątek na super drogie ciuchy i choć nie mają super figury to odkrywają brzuchy, uwydatniają pupę lub biodra, no i dla dla mnie najgorsze: przy długim korpusie i krótkich nogach noszą biodrówki i tuniki.
                  Jakby tak całe życie przeżyć myśląc, że jest się za starym na pewne rzeczy, czy że figura nie ta więc choć mi się podoba to nie kupię, to później na łożu śmierci pomyśli się : po co? dlaczego? smile
                  Dlatego choć nie umiem chodzić na wysokich obcasach, nauczę się i będę śmigać w tych fantastycznych butach (nogi mam ok tak więc nie muszę się martwić), kupię sobie jeszcze rurki, bluzki z głębokim dekoldem i będę sexy, sexy, sexy... Sexy dla facetów nie dla kobiet, które będą szukały e mnie wad by pomniejszyć mnie w swoich oczach smile
                  He, he, ale się rozpisałam.
                  • vatum Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:11
                    A i jeszcze jedno - nie sądze by faceci patrzyli się wtedy na krzywe paluchy, hi hi.
                    • anulka.p Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:40
                      Ale kompleksy że co?
                      Ze się piptoły nie podobają?Albo baleriny? bez przesady.
                      Mamy nosić bezkrytycznie wszystko co modne, żeby się nie narażać o posądzanie o
                      kompleksy?
                      Nie każdemu pasuje wszystko, ale jak ktoś olewa to i mimo wszystko nosi to tez
                      OK.
                      Ale tak niestety tak na tym świecie jest niesprawiedliwiesmile, że wszystko
                      wygląda jakoś lepiej na długich i szczupłych, buty też - czy to szpile, czy
                      proste japonki.
                    • karmazynowa_dama Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:45
                      "Sexy dla facetów nie dla kobiet"

jeśli chodzi te całe 'piptoły'wink to nie jestem jakos specjalnie przekonana o
                      tym ze faceci uważaja je za seksowne... mnie się one strasznie nie podobają i
                      wedle mojego zdania skutecznie obrzydzają nogismile Pytałam tez większość mich
                      znajomych ( przede wszystkim mężczyzn) co o nich sądzą i przyznali ze sa one
                      paskudne i śmiesznesmile A żeby było dziwniej przyznali że swoim partnerkom
                      kłamią, że te buty są ok bo wiedzą że i tak je kupią, paranoja;/
                      • vatum Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 19:53
                        Długie, szczupłe - taki efekt uzyskasz odpowiednim ubraniem. Nawet jak jest się okrąglutkim.
                        Jeśli piękna, zgrabna, zadbana dziewczyna spyta się faceta czy coś z ciuchów mu się podoba to zawsze przytaknie bo patrząc na nią będzie sobie ją wyobrażał w tym.
                        Adekwatnie takiej, która nie jest zniewalająca odpowiedzą odwrotnie. Nie uwłaczając tu nikomu ale tak już jest.
                        • karmazynowa_dama Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:10
                          łudzisz się kochana, faceci nie są tacy głupi za jakich ich uważasz...
                          czasami nie chcą zranić swojej ukochanej, poprostu.
                          I niestety nie uwłaczasz mi swoim zdaniem, bo ja nigdy na sobie tego paskudztwa
                          nie miałam, a znajome, których facetom takie buty się nie podobają są ślicznymi
                          kobietami co jako kobieta także mogę stwierdzić zdecydowaniesmile\
                          No ale cóz Ty mozesz o tym wiedzieć toż to takie śmieszne buciki tylko
                          zniewalające laseczki noszą, nie przeciętne paskudywink
                          • karmazynowa_dama Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:14
                            ps. odpowiednio dobrany strój a obrzydliwe buty na choćby nie wiem jak pięknej
                            kobiecie to nie to samo. Wielu znanych mi facetów oceniając wyglad kobiety mówi
                            bez ogródek piekna ale te buty, kolczyki, spódnica.... cokolwiek zawsze zauważą
                            zgrzyt i u miss polonii. A może ja mam to szczęście że ze ślepymi i głupimi się
                            nie zadaję?wink
                            • demarta Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:18
                              i co o tobie mówią?

ja strzelam, że są zdania, że kiepsko się z tobą rozmawia, bo ciskasz się jak
                              młoda kurka, a temat luźny jak skórka na małym, więc i twoje reakcje
                              nieadekwatne.
                              • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:24
                                >
                                > ja strzelam, że są zdania, że kiepsko się z tobą rozmawia, bo ciskasz się jak
                                > młoda kurka, a temat luźny jak skórka na małym, więc i twoje reakcje
                                > nieadekwatne.

demarta, padlam big_grinDDDDDD
                                mnie rozwalają takie luzne kul babeczki, ktorym wszyscy-faceci-swiata mowia
                                szczerze to czego nigdy nie powiedzieliby wlasnym zonom ;P
                                jakos nie moge sobie wyobrazic, ze moj wlasny małżonek z koleżwią oplotkowują
                                mój gust i obuwie, po czym mąż twierdzi, ze mu sie podoba, to co sie nie podoba
                                absurd jakis
                                a buty jak buty moga sie podobac, moga nie
                                az tak wiele sie od innych nie roznia wink
                                takie tu wizje snujesz o ohydztwach, jakbys mowila conajmniej o butach
                                wejsciowych do kotlowni tongue_out
                              • karmazynowa_dama Re: Peep toe / Open toe.. 10.04.07, 17:26
                                buhehee ale tekst "młoda kurka"...
                                no najwyraźniej nie na Twoim poziomie i przykro mi z tego powodu
                                absolutnie nie jest...smile)))
                                nigdzie nie pisałam z resztą że faceci mówią mi rzeczy o których nie wspomnieli
                                mi zonie, stwierdziłam tylko że czasami facet ze zwykłej uprzejmości nie mówi
                                kobiecie wszystkiego i tyle. Czytanie ze zrozmieniem ot problem!
                        • anulka.p Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:13
                          vatum napisała:

> Długie, szczupłe - taki efekt uzyskasz odpowiednim ubraniem. Nawet jak jest
                          się
                          > okrąglutkim.

Oj chyba to tylko takie złudzenia sąsmile
                          • karmazynowa_dama Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:15
                            to zdecydowanie złudzenia albo kłopoty ze wzrokiemsmile
    • mathiola Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:19
      Nie podobają mi sie te buty... Jak dla mnie trącą jakąś taką słodką idiotką.
      Ale to oczywiście tylko moje zdanie wynikające z mojego gustu. Na szczęście nie
      wszyscy mają ten sam gust co ja, bo by sklepy z modną odzieżą trzeba było
      pozamykać. smile
    • demarta Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:21
      mi się kojarzą z m. monroe. ale pamiętam je też na nogach mojej cioci, lubiłam
      ją w nich, choć posturą merlinki nie przypomina smile)
      • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 20:29
        demarta napisała:

> mi się kojarzą z m. monroe. ale pamiętam je też na nogach mojej cioci,
        lubiłam
        > ją w nich, choć posturą merlinki nie przypomina smile)

ja pamietam szał na azurowe piptołki w latach osiedmiesiatych
        moja mama tez takie nosila do dlugich i szerokich spodnic, a z butowej dziurki
        wyglądał perłowy pedikiur wink)

• vatum Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 21:23
          No właśnie, chyba jakiś senyment dobrych czasów - gdy się było małym... Mam zdjęcia matki z tamtych lat i tak mi się podoba.. Teraz to już starsza pani i kompletnie nie przypomina tej ze zdjęcia.
          Wracając do wysokich - z pokolenia na pokolenie jesteśmy coraz wyżsi więc niedługo nie będzie to problemem.
          Niech każdy nosi co chce - może też nie założyłabym peep ale open owszem... może dlatego, że i natura ma open stoi wink
          • moofka Re: Peep toe / Open toe.. 29.03.07, 08:22
            > Niech każdy nosi co chce - może też nie założyłabym peep ale open owszem...
            moż
            > e dlatego, że i natura ma open stoi wink

to prosze mnie teraz oswiecic w kwestii peep i open
            ja naiwnie myslalam, ze to zamienne nazwy na ten sam fason
            ruszni sie czyli? wink
            • vatum Re: Peep toe / Open toe.. 29.03.07, 09:27
              Peep to mała dziurka przez która widać końce jednego/dwóch palców.
              Open to odkryte palce.
    • lizavietta Re: Peep toe / Open toe.. 28.03.07, 21:22
      nie lubię piptołów, są okropne!
      Pytałam mojego męża, też mu się kojarzą z jego włąsną babcią.
      Nie chcę być kojarzona z babcią, smile
      nie zamierzam ich kupić, chociaż sklepy sa nimi po prostu "zawalone"
    • hratli Re: Peep toe / Open toe.. 29.03.07, 07:49
      mysle, ze jest to kwestia dobrania odpowiednich butow (stabilnych) do stopy smile

ja mam kilka par peeptoe i jestem zadowolona.
    • lolka33 Re: Peep toe / Open toe.. 30.03.07, 10:34
      Dla mnie prawdziwe "amerykańskie" piptoły ( peep-toe ) wyglądają tak:
      www.allegro.pl/item169369254_ponadczasowe_czerwone_czarne_skora_obcas_10cm_40.html
      czyli są dodatkowo na lekkiej platformie.
      Noszą je namiętnie: Jessica Simpson, Christina Aguilera, Gwen Stefani i jakoś
      wierzyć mi się nie chce, że facetowi, który ogląda na zdjęciach Jessicę Simpson
      w tych butach kojarzy się ona z babcią klozetową. Niekoniecznie z kobietą super
      inteligentną ale raczej zdecydowanie seksowną.
      • leigh4 Re: Peep toe / Open toe.. 30.03.07, 21:31
        Buty z linku są pięknesmileZgrabne nogi inteligencji właścicielki nóg nie
        szkodząwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka