Dodaj do ulubionych

Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pomysłu

29.03.07, 21:21
Potrzebuję czegoś do 100 zł. Puzzle, ciastolina, Lego i ksiązki odpadają, bo
tego mamy sporo. Mała niespecjalnie bawi się lalkami, choć oglądając reklamy
przed Dobranocką woła, że chce Chou-chou, albo Barbie (z jakimiś zmieniajacymi
się włosami???). Ma interaktywną pandę oraz kucyka Pony - bawi się tym od
czasu do czasu (więcej niż Baby Annabell i Jaggets), ale nie chcę powiększać
kolekcji o stworzenia tego typu.
Nie mam kompletnie pomysłu co kupić - to ma być prezent od dziadków. Aha, mała
ma obsesję ciąży tzn brzuszka, karmienia piersią itp smile)). Myślałam o jakieś
lalce typu Barbie w ciąży - jest coś takiego???
Macie jakieś inne pomysły?????????????????
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 29.03.07, 23:04
      Są lalki Steffi Love, widziałam taką w ciąży:

www.leomark.pl/index.php?mode=produkt_full_lista&recordId=102
      aga

• katse Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 10:02
        podpinam się

bo też nie mam pojęcia co mojej córce kupić.

K
        • buanitka Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 10:11
          może lubi śpiewać? Moja 3,5 latka teraz uwielbia. Ma taki magnetofon na kasety
          z mikrofonem. Puszcza kasetę i śpiewa. (można też przewijać, nagrywać itd..)
          podpięte są 2 mikrofony -czyli mała może śpiewać razem z rodzicem tongue_out Kupiliśmy
          go dość dawno temu, ale dopiero teraz ją zaciekawił. Koszt ok.70 zł.
          Ale szczerze mówiąc jakoś czuje że moje dziecko (i ja) już jesteśmy trochę
          przesycone zabawkami. Więc chyba prezent będzie nietypowy, np. zabierzemy ją w
          podróż pociągiem, bo dotąd jeździliśmy tylko samochodem.
          Pozdrawiam smile
          • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 10:55
            Ja postawiłam na artykuły plastyczne-kupiłam po fajnej malowance, do tego fajne
            zestawy kredek. Starszej córeczce do tego piórnik-przyda się do zerówki,
            młodszej torebkę. Dla każdej po opasce do włosów.
            Aga
            • mira31 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 11:04
              jak lubi sport to może wrotki (na rolki chyba jeszcze za wcześnie) lub
              hulajnogę. ja 6 latce (prawie) kupiłam rolki i nowe okularki pływackie. od
              babci dostanie rodzinkę strasznych smerfów - dracula, frankenstein, wilkołak
              itd., a od drugich dziadków tamagotchi. pozdrawiam
              • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 13:41
                Hmm, cóka jest bardzo ostrożna i nieco bojaźliwa, dlatego boi się upadków, więc
                wrotki chyba odpadają (rolki tym bardziej, zresztą ona ma rozmiar 26 nogi, a
                rolki widziałam od 29). Mamy hulajnogę z serii Jaggets - niezbyt ją lubi -
                zresztą u nas może jeździć tylko po salonie, bo na osiedlu nie ma dróg, a do
                miasta daleko. Bardzo lubi rowerek, właśnie oddajemy naszego Gianta 12" mojemu
                chrześniakowi i kupujemy Gianta 16" (za pieniążki uskładane ze sprzedaży
                nieużywanych już sprzętów dziecięcych, zabawek i ubranek).
          • lizbetka Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 11:31
            Witaj !
            moja córka dostanie łóżeczko dla lalek z baldachimem
            ssl.allegro.pl/item178317336_nowe_lozeczko_dla_lalek_najtaniej_i_pewnie_odss.html
            Marzyła o takim bo do tej pory miała kołyskę , bez szczebelków .

A z lalek Barbie to u nas na topie są :
            * tańczące księżniczki
            * mini barbie ( ma wszystkie i ładnie się nimi bawi )
            *podoba jej się jeszcze taka , ale jest problem bo mi się nie podoba smile
            ssl.allegro.pl/item178878960_kennedy_na_wrotkach_tv_nowe_gwarancja_wysylka_24h.html
            Może trampolina :
            ssl.allegro.pl/item177483867_trampolina_do_skakania_fv_gwarancja_nowa_batuta.html
            I juz sama nie mam pomysłów smile

• pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 13:44
              Rzeczywiście ta trampolina to jest jakieś wyjście, bo młoda uwielbia skakać, a
              z takiej samej trampoliny korzysta, kiedy wizytuje swoją dawna nianię.
    • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 11:03
      Niestety to wszystko odpada, discmana mamy, art plastyczne są w nadmiarze jak i
      torebki, dziecię przebywa teraz u dziadków, więc codziennie są malowanki,
      wyklejanki na jajkach itp. A zabawek tak naprawdę, to mamy malutko, sporo Lego
      Duplo, 2 lalki, kilka misiów i innych przytulanek, dużo puzzli, książek,
      ciastolin i innych art plastycznych. Wszystkie zabawki, którymi mała się nie
      bawi, bo wyrosła zaraz oddaję siostrzeńcowi, albo oddaję lub sprzedaję - nie
      lubię robić graciarni.
      • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 11:13
        No to może te laleczki groovy girls i akcesoria do nich?
        www.manhattantoy.pl/index.php?d=katalog&k_id=19Aga
        • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 13:48
          Tych laleczek (wersja mini) mamy sporą kolekcję wraz z akcesoriami (moja
          znajoma obdarowuje nimi małą przy kazdej okazji). Niestety nie bawi się nimi,
          zresztą zauważyłam, że im mniejsza zabawka, tym krócej jest nią
          zainteresowana sad. Ale mam nadzieję, że zainteresowanie nimi jeszcze
          przyjdzie, bo one są wg opakowania od 5 lat.
      • abosa Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 05.04.07, 11:04
        a kuchnię macie??
        • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 05.04.07, 11:13
          Mamy, dostała na 2-gie urodziny.
    • iwonabw Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 13:19
      Moja 3,5 latka ostatnio uwielbia Polly i niestety mini Barbie. Zarówno Polly
      jak i Barbie dostała od kogoś, bo ja bym jej tego nie kupiła, ale co mam
      zrobić, skoro mała to uwielbia. Teraz marzy jej się mini zamek z hustawką
      reklamowany w TV. Jestem nawet skłonna jej to kupić, ale mąż mnie wyrzuci z
      domu chyba smile
      • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 13:53
        Polly Pocket odpada, bo to zbyt podobne do Mini Groovy's, którymi się nie bawi.
        Jedną Barbie też mamy (podarowaną oczywiście przez niedzieciatą znajomą-więc
        wybaczam smile)) i zainteresowanie nią jest napadowe - od czasu do czasu bawi się
        nią namiętnie. Ale widzę, że epatowanie reklamami z Barbie robi swoje i mała
        coraz bardziej jest zainteresowana tymi lalkami sad
        • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 14:51
          To byłabym za mini Barbi. Moje dziewczyny uwielbiają sie nimi bawić. Kiedyś tez
          myslałam, że to bez sensu zabawka. Mówiłam nigdy nie kupie. Lae jest to jedyna
          zabawka, która na bardzo długi czas zajmuje moja 5,5 latkę, teraz dołacza 2,5
          latka. Bez wahania więc dokupuje nowe, jesli oczywiście przychodzi odpowiednia
          okazja. Dziewczyny razem maja już około 30 różnych lalek.
          Aga
          • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 15:36
            Mamy ze 2 takie małe laleczki: jedną Evi Simby, drugą Shelly Mattel i akurat
            nimi się nie bawi - myślę, że są za małe gabarytowosmile. Zauważyłam, ze oprócz
            ciąży itp, interesuje ją jeszcze rodzina czyli mama, tata i dzieci, czy z Mattel
            jest coś takiego w komplecie? Z Simby jest Steffi z rodzinką, no i Steffi w
            ciąży, ale wizualnie te lalki nie umywają się do Barbie.
            • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 16:17
              Zobacz na te zestawy z allegro, może to by jej pasowało:
              www.allegro.pl/item180029646_barbie_pokoik_maluszka_nowe.html
              www.allegro.pl/item178076679_mattel_barbie_jako_fotograf_nowosc_2007.html
              www.allegro.pl/item176950901_barbie_hobby_opiekunka_zwierzat_hit_2007_od_ss.html
              www.allegro.pl/item178076416_mattel_barbie_jako_nauczycielka_nowosc_2007.html
              Aga
              • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 16:25
                Dzięki, ta Barbie nauczycielka jest fajna, a zestaw Pokoik maluszka byłby
                idealny gdyby jeszcze była w nim Barbie w ciąży, ale napisali, że lalki nie ma
                buuu. No nic i tak poszukam tych zestawów w hipermarketach, bo z allegro i tak
                nie dojdzie pocztą przed świętami.
                • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 16:39
                  Najlepiej byłoby dorwać jakąś hurtownię. U mnie w Szczecinie jest, ale nie
                  jestem w stanie tam teraz podjechać, bo dziewczyny chore. A zakup po weekendzie,
                  plus przesyłka, raczej przed świętami nie dotrze na czas.
                  Aga
                  • kuczynska78 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 16:56
                    Acha, Pia jest jeszcze cos takiego jak lekarz Pediatra z Barbie:
                    www.allegro.pl/item173583158_173583158.html
                    Aga
                    • pia_ do kuczynska78 30.03.07, 17:24
                      Dzięki smile
                      Wybiorę się do sklepów i zobacze co mają. Sprawdzałam na stronie Mattel, że w
                      obecnej sprzedazy nie mają Barbie w ciąży. Coś tam wykombinuje smile
                      Aha, pisałam do Ciebie na forum, ale pewnie nie zauważyłaś: mam kupon rabatowy
                      na 30% do reKids w Opolu ważny do jutra, jeśli coś chcesz z ciuszków dla
                      dziewczynek, daj znać. Wprawdzie wyjeżdżam z Opola jutro z samego rana, ale
                      poproszę siostrę (mieszka vis-a-vis sklepu).
                      • kuczynska78 Re: do kuczynska78 30.03.07, 17:36
                        Dzięki za propozycje, ale tym razem nie skorzystam. Kupiliśmy Oliwii właśnie
                        biurko i regał, więc ubrania muszą poczekać. Załatałam dziurę ubraniową dresami
                        z Tesco, więc na razie starczy. Zamierzam zajrzeć dopiero 21 kwietnia do
                        Kaphalla i Vero Moda, może coś wybiorę smile
                        Aga
    • patatajowa Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 16:51
      ja troche z innej beczki...czy moje dzieci są pokrzywdzone jeśli nie dostają nic
      na tzw."zajączka"?? nie ma u nas takiej tradycji i wśród znajomych również.chyba
      się nie mylę że to jest zwyczaj z usa, gdzie dzieciaki zbierają w Święto pisanki
      wypełnione słodyczami-schowane w trawie w ogrodzie??pozdrawiam wszystkich którzy
      maja kłopot z prezentem wink))
      • tina1234 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 17:13
        Myślę że pokrzywdzone nie śa, bo poprostu tego nie znają, u nas też nie ma tego
        zwyczaju. Pochodzi on z Niemiec i w Polsce głównie chyba na śląsku jest
        obchodzony, tak mi się wydaje.
        • iwek33 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 31.03.07, 22:27
          Dokładnie tak. Zwyczaj wywodzi się z Niemiec, na Górnym Śląsku obchodzony od
          dawien dawna.
      • pia_ Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 17:13
        Całe dzieciństwo byłam "pokrzywdzona", bo mieszkając na Górnym Śląsku musiałam
        patrzeć na to, jak prawie wszystkie moje koleżanki dostają prezenty na Zajączka.
        Moja mama tłumaczyła mi, że to jest śląski (niby poniemiecki) zwyczaj i w naszej
        rodzinie nie ma takich tradycji. Do dzisiaj nie rozumiem, co szkodziło, aby
        podarować nam jakieś drobiazgi na Wielkanoc. Mama mojej przyjaciólki widząc jak
        bardzo było mi przykro przygotopwywała dla mnie upominki typu czekoladowy
        Zajączek, gumy rozpuszczalne itp - ale się z tego cieszyłam. Już wtedy
        postanowiłam, że jak sama będę miała dzieci, to prezenty na Zajączka będą. W
        zeszłym roku nasze dzieciaki były już na tyle duże, ze w ogrodzie zorganizowałam
        zabawę w poszukiwanie prezentów: na gałęziach, krzewach, w trawie, maluchy
        zbierały drobiazgi typu gumowe kaczuszki, nakręcane kurczaczki i zajączki,
        książeczki, maskotki i słodycze (cała rodzina dała na ten cel jakieś drobne
        pieniądze). W tym roku święta z konieczności obchodzimy gdzie indziej, więc nie
        będzie takiej zabawy, no i dzieciaki mają już swoje preferencje zabawkowe he, he.

P.S. A moją pierwszą i jedyną lalkę Barbie (chyba nieoryginalną) dostałam
        właśnie na Zajączka od przyjaciółki, która napisała do cioci z Niemiec, błagając
        ją aby do świątecznej paczki spakowała lalkę dla mnie. Boże, jak ja się wtedy
        cieszyłam smile
        • iwonabw Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 30.03.07, 17:49
          My też nie obchodzilismy nigdy zajączka, tzn. nigdy nie było tradycji dawania
          jakiś większych prezentów, tylko słodycze.
    • agni71 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 31.03.07, 21:14
      A może koniki Pony? Nie bardzo wiem, co dzieci w nich widzą, ale moje córki je
      lubią....
      Moje starsze córki dostaną od zajączka zestaw dinozaurów z Tchibo i komplet
      naczyń, równiez z Tchibo.
      www.tchibo.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/TdTchDisplayProductInformation-Start;sid=ZkWwxKmHdLOwP--
      J1D66oKoAHaBqL0OiM0A=?ProductSKU=0000525

www.tchibo.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/TdTchDisplayProductInformation-Start?ProductSKU=0000529

aga
      • znaniec1 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 01.04.07, 11:40
        u nas tez nie ma prezentów na Wielkanoc, są za to słodycze rozsypane po całym
        ogrodzie, a dzieci z koszami ich szukają,
        nie czulam sie jako dziecko poszkodowana, że nie dostaję prawdziwych prezentów,
        bo szukanie pyszności po ogrodzie to była frajda.
        niepodzianka czekala na nas zaraz po Rezurekcji. Zwyczaj praktykowany również
        na Pomorzu
        • iwek33 Re: Prezent na Zajączka" dla 3,5 latki - brak pom 01.04.07, 16:44
          No właśnie tak mi się wydawało, że oprócz Górnego Śląska jeszcze gdzieś na
          Pomorzu ( nie wiem, czy całym) jest ta tradycja zaszczapiona i kultywowana. W
          zeszłym roku założyłam taki wątek o obchodzeniu "zajączka" -gdzie jeszcze w
          POlsce jest obchodzony i tam dziewczyny z Pomorza też pisały o tej tradycji. (
          Swoją drogą dopiero w zeszłym roku się dowiedziałam,że to nie jest zwyczaj
          ogólnopolski, tylko regionalna tradycja )
    • kuczynska78 Re: do Pia 02.04.07, 18:20
      I co kupiłaś coś ciekawego? Ja dziś około 20 wybieram się do Kaphalla, może
      znajdę jakieś fajne rzeczy w rozmiarze 122-128cm. Chciałam kupić Hani sandałki
      Bartka w swoim ulubionym sklepie, ale zadzwoniłam i powiedzieli, że jeszcze
      wcale ich nie maja, pierwsza dostawa po 15 kwietnia.
      Aga
      • pia_ Re: do Pia 02.04.07, 18:46
        Nic nie kupiłam, bo w sklepach wszystko wymiotło. Poczekam do środy, bo ma być
        otwarcie Galerii Grunwaldziej - może coś tam się trafi. U nas w weekend było
        wszystko w KappAhl -30% i kupiłam małej sukienkę i tunikę, sobie pożałowałam -
        czego dzisiaj oczywiście nie mogę sobie wybaczyć (mieli fajne bluzki-tuniki, a
        ja uwielbiam ten fason).
        • kuczynska78 Re: do Pia 03.04.07, 09:51
          no i byłam. sobie kupiłam bluzeczka. Ale Oliwką jestem załamana. Niestety
          zaczyna być to samo co w innych sklepach. Mała wyrosła z rozmiarówki
          dziecięcej-nosi już młodzieżową, czyli 128cm, a ma niecałe 5,5 roku. A ubrania w
          tej rozmiarówce sa już całkiem dorosłe, więc jak mam ubrać przedszkolaka...
          Udało mi sie upolować jedynie spodnie dresowe...
          Aga
          • pia_ Re: do Kuczynska78 04.04.07, 18:09
            W końcu kupiłam zestaw Steffi u pediatry (moja wersja, że to ginekolog), w
            zestawie jest Steffi w ciąży (sprawdzałam-w brzuszku jest bobasek) z
            kilkuletnią córeczką Evi, no i jest pan doktor w białym fartuchu (nie wiem
            dlaczego na jednym ze zdjęć doktor bada słuchawką brzuch Steffi - co to za
            pediatra?). Niestety Simba to nie Mattel, ale z braku laku ..... Dokupiłam
            puzzle Educa, maskotkę-rybkę, którą można kolorować pisakami, potem prać i
            znowu kolorować. Na koniec kupiłam cudną książkę o Zebrze z ruszającymi się
            klapkami (Zebra ma prawdziwe rzęsy, którymi może trzepotać) i książkę z
            opowiadaniami o księżniczkach i wróżkach. Aha, jeszcze dwie ksiązki z
            wycinankami: na Wielkanoc, a druga z postaciami z bajek (są tam stroje i inne
            gażdżety, które zakłada się na te papierowe laleczki). Wielkanocna wycinanka
            jest właśnie wycinana i składana - będą z tego ozdoby do domu dziadka, gdzie
            spędzimy święta. Trochę przesadziłam z ilością prezentów, ale koszt nie
            przekroczył 150 zł, a tyle miałam z rodzinnej składki.
            Reasumując: lalka pójdzie pewnie szybko w kąt (ale miałam prikaz, aby kupić
            zabawkę!), ale reszta prezentów będzie użytkowana z pożytkiem smile
            • kuczynska78 Re: do Kuczynska78 04.04.07, 18:16
              Widziałam ten zestaw wczoraj w carfurze, pomyślałam tez o Tobie smile Ja też
              zdecydowanie wolę wyroby Mattela. I staram się ukierunkowywać dziewczynki przy
              kupnie na Barbie właśnie. Mam nadzieję, że mała będzie zadowolona.

Aga
              • pia_ Re: do Kuczynska78 04.04.07, 22:45
                U nas tego zestawu nigdzie nie było, dorwałam ostatnią sztukę w Askocie.
                Zadowolenie młodej z lalek oceniam na jakąś godzinę smile))
            • marie7 do Pia :) 04.04.07, 20:16
              W Auchan są śliczne bluzeczki z krótkim rękawkiem z wróżkami.Cena 25zł.Firma
              jakaś polska,ale jakość wydaje się superwinkSą białe i niebieskie.A wzór
              śliczny.Pamiętam,jak kiedyś pisałaś że lubisz motyw wróżkowysmile
              • pia_ Re: do Marie7 04.04.07, 22:46
                Dzięki, widziałam smile
            • agni71 Re: pia - prośba 04.04.07, 22:05
              Mozesz wrzucic jakieś linki do tych książek, które kupiłaś córce? Dawno nie
              kupowałam książeczek dla dzieci - chyba czas na coś nowego smile

aga
              • czarna_maruda Pia, please :) 04.04.07, 22:07
                a ta maskotka do kolorowania to gdzie?
                • pia_ Re: Pia, please :) 04.04.07, 22:49
                  Te "maskotki" są firmy Marko, ok. 9 zł (kupiłam rybkę dla młodej i krokodyla
                  dla siostrzeńca), w Askocie.
              • pia_ Re: pia - prośba 04.04.07, 23:00
                Nie ma tu za dużo informacji smile
                www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2760116¤tCategory=1220200
                Tu jest o wróżkach i księżniczkach (przepłaciłam, bo kupiłam za 41 zł sad
                www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2514350¤tCategory=1220200
                Polecam jeszcze książki tego autora (mamy o Findusie, który się zgubił i Tort
                urodzinowy, ale te następne planuję kupić, wszystkie cztery mają tych samych
                bohaterów)
                www.empik.com/showobject.jsp?objectId=2362449¤tCategory=1220200
                www.empik.com/search.jsp?query=Nordqvist+Sven¤tCategory=1000000&wyszukajW=2&searchPolish=on&searchL
                anguage=

O książkach-wycinankach pisałam w osobnym wątku na forum.
                • agni71 Re: pia - prośba 04.04.07, 23:30
                  Dzięki

aga
                • agni71 Re: W Merlinie 04.04.07, 23:33
                  Nie maja tej o zebrze, a "Wróżki..." jeszcze taniej:

www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,489069.html
                  aga
                  • pia_ Zebra Tolka 05.04.07, 09:13
                    www.gandalf.com.pl/b/zebra-tolka/
                    Tą o wrózkach mogłam mieć tanio, bo w Empiku pracuje znajoma siostry i ma 30%
                    rabatu na ksiązki, ale już nie chciałam robić zamieszania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka