nat10 30.03.07, 20:30 już nie wiem,czy kupować kołderkę czerwcowemu maluszkowi?Czy może śpiworek?Jesli kołderka ,to jaki rozmiar?90*100 czy 100*130? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiadn Re: kołderka 30.03.07, 20:53 jeśli zdecydujesz się na kołderkę to proponuję mniejszą. Miałam większą i była za wielka dla maluszka więc się jej pozbyłam. Moja córka urodziła się we wrześniu, było bardzo gorąco a i w domku mam cieplutko wieć kołderką zaczełam ją przykrywać ok. 3 mc. Wcześniej używałam fajnej kołderki bawełnianej z H&M i super się sprawdziła w ciepłe dni a teraz w dzień też ją przykrywam tą kołderką z h&m bo mam w mieszkanku straszne słońce popołudniu i pewnie byłoby jej gorąco pod normlną. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: kołderka 30.03.07, 21:20 my mamy 100x135 i jest ok. jasiek spi pod nia i wcale nie jest za duza. moze za dluga, ale nie wiem co w tym problemowego? i tak kiedys bedziesz musiala kupic ta wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
1979gl Re: kołderka 30.03.07, 22:03 Witam -ja mam spiworek i kolderke-a mala sie urodzila w grudniu-powiem ci szczerze ze jeszcze nigdy nie uzywalam kolderki bo praktyczniejszy jest spiworek-dziecko sie nie rozkopuje w nocy i nie ma ryzyka ze sobie naciagnie na twarzyczke kolderke-ale to zalezy chyba od mamy -moja mala ma manie nacigania wszyskiego na twarz wiec wkladam ja do cieplego spiworka(plecam spiworek z odpinanymi rekawami bo nadaje sie na zime i lato) Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: kołderka 30.03.07, 22:43 Kolderki to ja nie polecam. Jak dziecko nakryje sie nia na buzie to bedzie mialo problemy z oddychaniem. Praktyczniejsze sa spiworki, a jak to za malo to kocyki bawelniane, nawet dwa naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: kołderka 06.04.07, 10:59 A gdzie mozna kupic taka bawełniana kolderke h&m? Odpowiedz Link Zgłoś