Dodaj do ulubionych

pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek parasolka

17.04.07, 12:11
Po przefitrowaniu przez swoje potrzeby i gust

- priorytet ładne, jasne, letnie kolory (poprzedni szaro-buro-czarny ble)

- połowę lżejszy (poprzedni 13kg)

- składany w parasolkę (poprzedni nie mieścił się w bagażniku w którym mam
butlę gazową)

- rozkładane oparcie (przynajmniej na półleżąco bo Maja choć ma 22 miesiące
to wciąż śpi na świeżym powietrzu)

wybrałam dwa:

Inglesina trip

calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122&products_id=6531

trochę mnie wkurza czarny stelaż ale przetrawię. Boję się tylko czy ten
różowy nie jest jakiś żarówiasty, święcący, po prostu brzydki. Nie mam szans
zobaczyć go na żywo. Podoba mi się też turkusowy ale też nie mam pewności czy
ten kolor jest taki jak go widzę w monitorze. Widział ktoś te kolory?

i ten:

chicco ct 05

www.allegro.pl/show_item.php?item=182700045&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Podoba mi się kolor puzzle ale w katalogu podają, że ten kolor może mieć
tylko ct 04, podoba mi się ale waży 9,1 kg więc nie odczułabym różnicy. Przy
ct 05 w katalogu stoi jak byk że waży 7,7 ale znalazłam na allegro ct05 w
kolorze puzzle i jeszcze podają tam wagę 6,3 kg. Tylko to budzi moje
wątpliwości. Może to na inny rynek robiony wózek, tylko wtedy czy taki sam
jest? Nie wiecie może?

BUUUUUUUUUU!!!!!!!!

A może macie jakiś inny pomysł na ładny, w miarę lekki wózek parasolkę?
Wynalazła jeszcze takie coś, kolorki jasne, ładne ale gdzie ja to znajdę:

www.zooper.com/p-salsa-s.html
Obserwuj wątek
    • kakuba Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 12:42
      to ja Ci jeszcze bardziej zamieszam:

oba wózki które wymieniasz oglądałam w sklepie
      (Trip cały granatowy chyba, ładny, ale ciemny) jeśli chodzi o wage to ok
      Chicco było straaaasznie cieżkie! waży znacznie wiecej niż 7 kg!

prawde mówiąc tez się na nie napalałam po obejrzeniu w necie i po opiniach na
      tym forum
      na żywo mocno sie rozczarowałam
      no moze gdyby Trip był w innym kolorze... wink
      aha - Trip jest dla osób wysokich (jeśli masz poniżej 170 cm to może być
      niewygodny)

jeśli masz mały bagażnik to weź pod uwagę jeszcze jeden wymiar - parasolka jak
      sie składa to jest wąska ale dość długa - i do niektórych bagażników nie wchodzi

sprzedawca w sklepie podpowiedział mi jeszcze jedną rzecz: jeśli prowadzisz
      drepczącego malucha za rękę a drugą próbujesz pchać wózek - to parasolka z 2
      rączkami sprawia problemy (lepszy byłby wózek z pałąkiem, bo łatwo sie prowadzi
      jedną ręką)

• oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 12:51
        kakuba napisała:

> to ja Ci jeszcze bardziej zamieszam:

kochana faktuycznie zdurniałam sad(((((((
        >
        > oba wózki które wymieniasz oglądałam w sklepie
        > (Trip cały granatowy chyba, ładny, ale ciemny) jeśli chodzi o wage to ok
        > Chicco było straaaasznie cieżkie! waży znacznie wiecej niż 7 kg!

uuuuuuuuuu szkoooooooddaaaaaaa ..........
        >
        > prawde mówiąc tez się na nie napalałam po obejrzeniu w necie i po opiniach na
        > tym forum
        > na żywo mocno sie rozczarowałam
        > no moze gdyby Trip był w innym kolorze... wink
        > aha - Trip jest dla osób wysokich (jeśli masz poniżej 170 cm to może być
        > niewygodny)
        >

kurka mam 165cm. Też słyszałam o tym, że ona dla wysokich ale aż tak?

> jeśli masz mały bagażnik to weź pod uwagę jeszcze jeden wymiar - parasolka
        jak
        > sie składa to jest wąska ale dość długa - i do niektórych bagażników nie
        wchodz
        > i
        >

z tym to ok. Bagażnik nie jest mały tylko butla jest ale nad nią można
        zmieścić, ostatecznie i do środka wcisnąć. Co jest trudniejsze z wózkiem
        składanym wpół.

> sprzedawca w sklepie podpowiedział mi jeszcze jedną rzecz: jeśli prowadzisz
        > drepczącego malucha za rękę a drugą próbujesz pchać wózek - to parasolka z 2
        > rączkami sprawia problemy (lepszy byłby wózek z pałąkiem, bo łatwo sie
        prowadzi
        >
        > jedną ręką)
        >
        >
        nie mój nie drepta, my jeździmy do celu i tam dopiero wysiadka i hulaj
        dusza.Chyba, że jak jeszcze trochę podrośnie to mi będzie zwiewać wink

Pocieszyłaś mnie tym, że na żywo inglesina wypadła dobrze szkoda, że nie
        widziałaś innych kolorów.
        • neska79 Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 13:32
          Widzę, że zastanawiasz się nad takimi samymi w ózkami wink
          Ja potrzebuję dla chłopca i dziewczynki i tez chciałam w jasnych kolorach.
          Widziałam obydwie inglesiny (zieloną i różową). Różowa bardzo ok, taki raczej
          spokojny róż, zielony za to nie do przetrawienia jak dla mnie. Nie jaskrawy, ale
          taki... ble
          • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 14:15
            no to najbliżej jestem rózowej inglesiny, pozostaje jeszcze kwestia wysokosci i
            obawa czy jak jeszcze dziecko ubiorę na różowo to będzie można już tym różem
            zwymiotować sad( a jak na pomarańczowo to pasować nie będzie sad((((((
    • kakuba Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 12:48
      na stronie www.zooper.com jest namiar na polskiego importera
      • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 12:53
        ale ten importer nie ma strony w necie.
        • kowalikm Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 13:33
          ma
          www.fartlandia.com.pl/
          to ta sama firma z ul. upalnej w białymstoku
          zadzwoń czy mają ten model, bo stronę, rzeczywiście
          mają kiepską, ale może mają
          na sklepie wózki zooty.
          A może coś z Coneco np.
          www.allegro.pl/item182424371_coneco_polo_superlekki_6_x_supergratis.html
          waży 6,5 kg i mają całkiem ciekawą kolorystykę
          • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 14:05
            no właśnie chodziło o to, że nie mają strony, na której możnaby te wózki
            obejrzeć, poczytać o parametrach, cenach itd. Poza tym jak się składa
            zamówienie na stronie to nie ma wątpliwości a na telefon to różne niedogadania
            potem wychodzą. I chodzi o wózki zooper a nie zooty, pomyliłaś się?

A coneco do tej pory wyeliminowane ze względu na podobno kiepską jakość
            tapicerki no i za dużo tej czerni ....
        • monika_wroclaw Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 13:34
          Wczoraj oglądałam w sklepie Inglesinę Trip, były wszystkie kolory - mi się nie
          podobają, ten różowy w tamtym roku był o niebo ładniejszy, i różowy i ten
          zielonkawy są jaskrawe, w dotyku ok, ale wyglądają jakby były ortalionowe,
          jeżeli zdecydujesz się na Inglesinę to poszukaj w necie może gdzieś znajdziesz
          jeszcze z kolekcji 2006, bo była zdecydowanie ładniejsza od tej obecnej.
          Wózek sam w sobie jest ok.
          • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 14:13
            no właśnie szukałam, zippy z ubiegłorocznej kolekcji są jeszcze a tripa
            niestety niet.
            • hipopotamama Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 18.04.07, 15:39
              bo tripa w zeszłym roku jeszcze chyba nie było.
          • luna333 Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 14:18
            na iglesinie się nie znam - a co do chicco ct o5 to moim zdaniem ma za kótki podnóżek do spania z tego względu kupiłam chicco london - dłuższa część na nóżki i prowadzi się jedną ręką mimo 2 rączek - no ale faktycznie lekki nie jest z 7kg minimum waży i do bagażnika nie wkładałam bo nie mam autka. poza tym jestem z niego zadowolona (mam też chicco caddy no ale nie rozkłada mu się oparcie wiec to taki typowo spacerowy na krótkie trasy gdy jestem pewna że dziecko nie zaśnie acz w nim też przysnął tyle że nóżki rozpaczliwie zwisały
    • koma.edziecko Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 16:35
      Ja polecam Trip.
      CT 0,5 szybko sprzedałam bo ma za krótki podnóżek,dziecko się w nim garbi bo
      jest źle usztywnione siedzisko,nie ma żadnej amortyzacji i kółka klekocżą na
      chodniku co mnie strasznie wkurzało,wagowo wg mnie wazy coś ok 7kg.

Nie znam wózków zoopper a szkoda bo kilka na stronie mi się bardzo podoba,mają
      śliczne kolorki i ten z linku jest bardzo podobny do Inglesiny Trip.

Ja miałam Tripa różowego z zeszłorocznej kolekcji i był śliczny,taki lekko
      przybrudzony róż z szarymi wstawkami,z tegorocznej nie widziałam jeszcze na
      oczy więc się nie wypowiadam, u mnie w okolicy jeźdżą ostatnio same maclareny
      techno i Plico P3 więc ciężko coś nowego sobie pooglądać wink
      Mam 160cm wzrostu i nie miałam problemu z prowadzeniem i podbijaniem
      Inglesiny,to bardzo dobry i niedrogi wózek,ma duże kółka niezłą
      amortyzację,bardzo głeboką budkę nieprzemakalną i uchwyt na butelkę z piciem.
      Jedynie mogliby troszkę pogłebić siedzonko jak dla mnie,ale ma za to długi
      podnóżek i bardzo wysokie oparcie.
      • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 16:45
        położyłaś na szali ciężkie argumenty wink

Tylko ten kolorek sad Jeśli ten Twój różowy był jak w ekspresso w tamtym roku to
        wiem jaki, faktycznie ładny i delikatny.
        • coronella Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 18:22
          Oliwe, a może mutsy easyrider? Mam go, i jest świetny! Prowadzi sie doskonale, siedzisko duże i wygodne, tapicerka boska, bardzo udany model.
          • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 19:21
            Dorotka napisałam na priva.
    • koma.edziecko Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 18:52
      Ten mutsy też wygląda na fajny ja go jeszcze nie widziałam w realu ale na
      zdjęciach mi si ę bardzo podoba.
    • pyza_uk Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 19:19
      Mi sie wizualnie b. podoba jane energy, ale nie wiem jak sie sprawdza na drodze
      (waga 5.6 kg) calineczka.pl/sklep/product_info.php?
      cPath=63_31_287&products_id=6648
    • ewelina1911 Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 19:40
      Polecam wózki firmy zooper, str www.zooper.pl. Sama posiadam Wózek Hula w
      kolorze turkusowym,sprawuje się super i te wspaniałe kolorki, waga ok 7,5 kg.
      • oliwe Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 17.04.07, 20:04
        o! ta stronka jest super! Tylko cen brakuje.
    • oliwe a toście mi pomogły... 18.04.07, 15:03
      miałam do kłopot z wybraniem między dwoma to teraz mam między czterema smile

no może trzema bo chicco z żalem odpuszczam, z żalem bo podoba mi się kolor.
      Ale skoro ciężki, klekoczący i niewygodny...

no to teraz zooper, mutsy, czy inglesina? He he nie wiem czy się zdecyduję
      przed końcem lata. Dziewczyny, które osoiagają wynik kilkunastu wózków na
      dziecko jak wy to robicie? Ja się na drugi od zeszłego lata nie mogę zdecydować.
      • gosiasos Re: a toście mi pomogły... 18.04.07, 16:26
        Ja Ciebie rozumiem, bo sama do tej pory miałam jeden wózek dla dziecka (a ma
        już prawie dwa latka) i teraz też szukam parasolki i tak samo trudno jest mi
        się zdecydować. Juz nawet byłam zdecydowana na taką typową przewozówkę Jane
        Rocket ale ostatecznie zdecydowałam, że ponieważ gdzies na wyjeździe dziecku
        jeszcze może się zdarzyć zaśnięcie w wózku to powinno być chociaż rozkładane
        oparcie i ten podnóżek. Ja jestem w 99 % zdecydowana właśnie na Inglesine trip,
        oglądałam na żywo i bardzo mi się podoba, jedynie mnie martwi ta podstawka na
        nóżki (któras mama gdzieś tu kiedyś pisała) że jest ona tak jakby nienaturalnie
        cofnięta do tyłu, i te nózki w naturalnej pozycji dziecku właściwie wiszą a nie
        są postawione dopiero jak wymusiłam na synku to je postawił ale zastanawiałam
        się czy jest mu wygodnie. Czy może dla jakiejś użytkowaniczki jest to
        problemem ? czy tylko to tak na pierwszy rzut jest nienaturalne ?
        • koma.edziecko Re: a toście mi pomogły... 18.04.07, 16:37
          Ten podnóżek materiałowy się z czasem trochę wyrabia,u mnie po miesiącu Oliwka
          już stawiała nóżki na tym gumowym podnóżku,materiał pod ciężarem nóżek dziecka
          chyba się po prostu rozciąga i potem jest lepiej,chociaż w maclarenie nie ma z
          tym żadnego problemu.
          No własnie dlatego miałam kilkanaście wózków że jak nie mogłam się zdecydować
          to testowałam na raz trzy, cztery...... coż szkoda że nie ma wózka idealnego.
          Mi się bardzo spodobały te zooperki tyle że ja potrzebuję małej i lekkiej
          parasolki na wakacje i rozważam salsę i stomp wink
          • oliwe Re: a toście mi pomogły... 19.04.07, 11:52
            ja też salsę i stomp, nie znam się i nijak nie wiem czym one się różnią.
            Stelażem na pewno ale myślałam, że jak stelaż jest taki jak w stompie
            (skrzyżowany) to wtedy oparcie się nie rozkłada a w nim się rozkłada, może
            mniej niż w salsie? Koma a dzwoniłaś może do nich i pytałaś o ceny i dostępność
            tych wózków?
            • koma.edziecko zooper 19.04.07, 14:55
              tutaj jest link do mojej opinii na temat wózkóe zooper, tandeta jak dla mnie
              ale może ja się nie znam....
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=61031568
              • oliwe Re: zooper 19.04.07, 20:37
                O! dzięki! super, że to napisałaś!
    • alojw Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 19.04.07, 14:07
      Z całego serca mogę polecić inglessinę trip. Użytkujemy ten wózeczek od roku.
      Ma bardzo dobrą amortyzację i jest lekki (co w moim przypadku było
      najważniesze). Rozkłada się do spania. Tył siedziska jest wysoki, więc dobry
      dla dużego dziecka. Też rozważałam jane enrgy, ale jak zobaczyłam na żywo to
      zrezygnowałam. Moim zdaniem producent coś przekłamuje z tą wagą wózka, bo mi
      się wydawał cięższy niż trip i jakiś taki masywny.
      • aggu Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 20.04.07, 22:47
        Dzieki za watek! Jestem, a wlasciwie bylam do dzisiaj, na tym samym etapiewink
        Przeczytalam wczoraj caly ten watek, troche mi sie rozjasnilo, troche
        pogmatwalo, a dzisiaj zabralam malego na zakupy, przymierzylam do prawie
        wszystkich opisywanych przez Was wozkow i... kupilam Bebe Confort Allegro +.
        Mam nadzieje, ze nie bedziemy zalowac... Jechalam nastawiona na Inglesine Trip
        i rozczarowalam sie, bo podnozek naprawde krotki (konczyl sie w polowie lydek
        malego...), a ktoras z Was pisala, ze taki dlugi... BC Allegro ma 5-6cm
        dluzszy, praktycznie tylko buty wystaja. I ogolnie BC wydal mi sie wygodniejszy
        i lepiej wykonany. Jest troche ciezszy, bo to prawie 8kg, a z drugiej strony
        plus - nie ma dwoch raczek, tylko palak do prowadzenia (pod tym wzgl. to jedyna
        skladana parasolka z takim prowadzeniem).

WLasnie, dlaczego zadna z Was nie wspomina o wozkach Bebe Confort?

Pozdrawiam i dobrych wyborow zycze!
        • coronella Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 20.04.07, 23:07
          miałam bebe confort, i szczerze mówiąc, nie mam ochoty powtórzyc zakupu. Ta cała raczka wcae nie jest taka wygodna, dosyć ciezko pcha sie wózek, a jeszcze ciężej podbija. Nie pasowało mi też siedzonko- jest ono poziome (płaskie), a w innych parasolkach jest lekko pochylone w kierunku plecków. W bebe moja córka siedziała jakos dziwnie, i strasznie zaczepiała nogami o koła i o chodnik. Bałam się, ze jej złamię nózkę.
          Teraz mamy Mutsy easyrider, i nadal polecam. Synek siedzi głębiej, nozki ma jakby lekko ku górze.
          Ja bebe miałam dawno, może juz je poprawili, nie wiem szczerze mówiąc. Mam nadzieje, że bedziesz zadowolona.
          • koma.edziecko Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 21.04.07, 08:13
            Krótki podnóżek w tripie? kurcze może coś zmienili w tegorocznych modelach,bo w
            moim był normalny,długi przyzwoity podnóżek.
            • luna333 Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 21.04.07, 14:22
              z tym podnóżkiem to chyba też zależy od wysokości dziecka i długości jego nóżek smile mój 20 miesięczniak jest zachwycony chicco london - w poprzednich wózkach nie chciał siedzieć ni minuty a do tego sam woła że chce usiąść - no w szoku jestem - mam 168cm wzrostu i dla mnie wysokość rączek jest idealna, kosz na zakupy wydaje się optycznie mały a pcham do niego tyle że szok - pampersy jumbo też tam wiozłam ostatnio. No i właśnie długi podnóżek - moim zdaniem długi bo dzieć przysypia i nie narzeka a przede wszystkim suuuper podbija przy moim wzroście pod krawężniki - widziałam babkę z jakąś iglesiną i musiała nogą wózek podważać żeby podbić pod tyci krawężnik - nie wiem co to za iglesina ale cieszyłam się że ja nie mam takiego problemu - tylko kolorki umiarkowanie piękne ale mi tam na kolorze nie zależało - mam ognisty pomarańcz i przynajmniej widzę wózek jak mi dziecko zwieje tzn że mi go nikt nie ukradł smileWidziałam ostatnio na allegro używanego londona w kolorze beżowym, ale ogólne uważam że ten wózek to był strzał w 10 i nie mam zastrzeżeń no może w chicco caddy lepiej sięprzednie koła blokuje ale cóż jakoś z tym żyję.
    • loginek131 Re: pomóżcie się wreszcie zdecydować - wózek para 22.04.07, 12:42
      a moze Inglesina espresso? przyznam ze mnie interesuje te wozek bo przy okazji
      ma ochraniacz na nogi a to jesienia i zima wydaje sie niezbedne. Jesli wiecie
      cos o tych wozkach bede wdzieczna. moze ktos taki ma i z praktyki wie jak sie
      sprawuje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka