tina1234 19.04.07, 22:33 Moja córeczka ma stopę dlugości 13,8 cm, jakie kupić jej sandalki na lato? Długość wkładki 14 czy 14,7 cm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bgoralska1972 Re: Rozmiar buta. 20.04.07, 21:19 Np w ecco podają ze but powinien byc wiekszy od stopy o 1,5 cm. Tak samo znalazłam taki opis na pudełku adidasów mojego syna. Moim zdaniem powinna miec buty długośc 15 cm. Nie wiem skąd ci przyszły do głowy mniejsze. Przecież takie dziecko nie ma czucia w palcach i nieczuje ze buty sa zaciasne. Odpowiedz Link Zgłoś
sa-ma Re: Rozmiar buta. 20.04.07, 23:07 Nie wyobrażam sobie, by dziecku wygodnie mogło chodzić się w butkach, które wkładkę mają dłuższą od stópki dziecka więcej niż 1cm. Oczywiście mała nóżka rośnie b.szybko, ale za duży bucik będzie niewygodny a stópka będzie w nim "latać" i na pewno wpłynie to negatywnie na jej prawidłowe kształtowanie się. Więc uważam, że buciki z wkładką 14,7cm będą idealne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Rozmiar buta. 21.04.07, 15:53 jak to 'dziecko nie ma czucia w palcach'? a czy to miejsce u dziecka jest nieukrwione i nieunerwione? 1 cm to jest maks! aczkolwiek ja kupuje nie wieksze niz 0,5 cm. Z tym 1,5 cm w ecco to przesadzili, kup sobie buty 1.5 cm za duze Odpowiedz Link Zgłoś