Dodaj do ulubionych

lekki wózek spacerowy - parasolka

31.05.07, 10:23
Hej dziewczyny,
wiem, że tematów o wózkach było poruszanych tutaj sporo, ale nie znalazłam w
nich tego czego ja szukam, więc pozwalam sobie zacząć ten wątek.
Mam w domu dużą (na dużych kołach) spacerówkę Qunny.
Problemem jest własnie jej wielkość - gdy przychodzi do zapakowania jej do
bagaznika samochodu.
Przed zbliżającym się urlopem nad morzem chciałam kupić: TANIĄ, lekką
spacerówkę (typu parasolka), która po złożeniu zajmuje mało miejsca, która ma
regulowany kąt oparcia (koniecznie do leżacego). No i najwazniejsze - moje
dziecię będzie miało niedługo rok, tak więc potrzebujemy taką spacerówkę,
która "wytrzyma" wagę brzdąca.
Proszę doświadczone mamy w zakresie spacerówek - może coś doradzicie?
Dodam jeszcze, że próbowałam kupic uzywaną - były kiepskie, a cena
przewyższała nowe na Allegro.
Tak więc sama nie wiem na co się zdecydować.
Może pomożecie mi w wyborze? Będę wdzięcznasmile
Obserwuj wątek
    • kajmal Re: lekki wózek spacerowy - parasolka 31.05.07, 10:32
      nie wiem o jak taniej spacerowce myslisz, bo jednak synek maly, wiec pewnie
      troche pouzywasz i badziewia kupowacnie warto. Ja od roku (teraz dla 2,5 latka)
      uzywam bebe confort Allegro, bez daszka i jestem bardzo zadowolona, kosztowal
      ponizej 300 zl.
    • oli77 Re: lekki wózek spacerowy - parasolka 31.05.07, 10:34
      Może Peg Perego Plico P3
    • mustardseed Re: lekki wózek spacerowy - parasolka 31.05.07, 10:44
      hatifnatka,
      Mialam ten sam problem - mam wozek wielofunkcyjny Volant 3 - generalnie
      rewelacja, ale zajmuje caly bagaznik. Szukalam spacerowki - parasolki
      niedrogiej i lekkiej.
      Nie znalazlam nic, co sie rozkłada do pozycji leżącej. Proponowane wyzej Peg
      Perego P3 kosztuje ponad 1000 zl, i wazy 8 kg.
      Kupilam Baby Design Bunny - 5,5 kg, łatwo sie sklada, jest dobrze wykonany,
      jedyny minus to to, ze nie rozkłada sie na płasko. Moj brzdąc waży już 11 kg,
      ten wozek jest chyba do 20 kg, Młodemu jest bardzo wygodnie. Cena - 165 zl.
      No i mam teraz tak, ze na poważniejsze wyprawy biorę duża wypasioną spacerówkę,
      a np na wypady do sklepu biore Bunny. I jest super.
      Pozdrawiam!
    • nowamz Re: lekki wózek spacerowy - parasolka 31.05.07, 10:45
      Witam polecam coneco polo mam jest lekka 6,5 kg rozkłada sie w 4 pozycjach w tym
      do leżącego ma budę z wyciąganą osłoną przeciw słoneczną,bude można odpiąć,
      folie przeciwdeszczową ma, koszyk na zakupy niezbyt duży w porównaniu do
      głebokiego, pasy 5-cio punktowe,pałąk,składa sie jak parasolka,skrętne koła z
      możliwością zablokowania, na początku nie mogłam sie przyzwyczaić teraz sobie
      chwale,rególowaną wysokość rączek, moskitierę można dokupić.Ja zapłaciłam 3
      miesiące temu 340 zł. Na alegro chyba są myślę że znajdziesz aby obejrzeć sobie.
      Ja w każdym razie jestem zadowolona polecam!Mój mały ma 11 miesięcy waży 10,5 kg.
      Pozsdrawiamy!
      • lankal84 Re: lekki wózek spacerowy - parasolka 31.05.07, 13:19
        ja zamierzam tez kupic teraz taka spacerowke moja wzy obecnie 15 kilo i nie
        nadaje sie na moje sily wink taszcenia jej wszedzie oczywiscie zostawiam ja na
        zime a teraz kupie
        z allegro Mars II
        www.allegro.pl/item197968256_wozek_spacerowy_pikolo_mars_ii_super_lekki.html
        cena nie wygorowana i na nasze wymagania wystrczajacy rozklada sie do pozycji po
        lezacej i moim zdaniem jets to wystrczajace dziecko teraz juz co raz mniej spi w
        dzien moj np na spacerach nigdy nei usnie chociaz nie wiem jak by byl zmeczony
    • yoggi87 Re: Baby Design mini 31.05.07, 13:34
      allegro.pl/item199487741_wozek_baby_design_mini_model_2007_wys_15_zl.html
      kupiłam i jestem bardzo zadowolona, leciutki 6,5 kg, w onstrukcji jest
      napisane, ze obciazenie do 24 kg, wiec nie bedziesz miala problemu. Polecam.
      • magme Re: Baby Design mini 31.05.07, 20:10
        Odradzam mini!!
        Ma bardzo niefajne osłonki od "spinaczy" do obniżania siedzenia- -takie
        przewężenie tak mniej więcej w połowie siedziska , oparcie wydaje się szerokie
        a tak naprawdę jest bardzo wąskie, mój synek ważący 8,5 kg ledwie się mieścił!
        Wiem, bo sama najpierw kupiłam ten wózek -ładna stylistyka i cena niska.. ale
        po dniu testów w domu zwróciłąm do sklepu.
        Ja kupiłam ostatecznie teraz Inglesinę trip, ma wszystko co trzeba -podnózek ,
        siedzenie opuszczane do leżenie (mały zasypia na końcóce spaceru),budka
        stawiana i zdejmowana, itd, jest leciutki - 6,3 kg i cudnie się skłąda, do
        seicento wchodzi w każdą stronę ale cena 4 stówki.. Z tym że jest solidny ten
        wózek, duże siedzenie , szerokie i długie oparcie więc spokojnie Mały nawet
        jako 3latek będzie jeździł w razie potrzeby, albo drugi maluszek..
        • denea Re: Baby Design mini 31.05.07, 21:09
          Ja mam właśnie taką i jestem zadowolona. Mały (9kg) spokojnie się mieści,
          oparcie rozkładane do pozycji leżącej, duży kosz na zakupy no i leciuteńka jak
          marzenie, nareszcie mogę znosić i wnosić po schodach dziecko razem z wózkiem smile
          Tyle że nie wiem czy opłaca się ją kupić na Allegro, w sklepie zapłaciłam 220
          zł...
          • yoggi87 Re: Baby Design mini 31.05.07, 21:43
            Ja tez zaplacilam w sklepie dokladnie 25 zl, na allegro trzeba jeszcze koszt
            przesylki pokryc. Moja corcia ma 7,5 kg i narazie sie miesci, bedziemy sie
            matwic pozniej, bylysmy dzis na dlugim spacerku i jestesmy obie bardzo
            zadowolone !
            • hatifnatka Re: Baby Design mini 01.06.07, 07:56
              Dzieki dziewczyny,
              tak właśnie myślę, że skoro moje dziecko juz pewnie stoi na nogach, zaraz ruszy
              samsmile na podbój świata to chyba warto zainwestować w spacerówkę lepszej jakości
              a Quinny (tą dużą która mamy) sprzedać.
              Mniejsza będzie mogła z nami podróżować wszędzie (od marketu do wypadów za
              miasto - choć Quinny ma duże koła i idealnie nadaje się na spacery po leśnych
              nierównościach). Niestety nasza ukochana Quinny jest tak duża po złożeniu, że
              zajmuje cały bagażnik. Na wyprawę na wczasy po prostu nie ma szans z takim
              dużym wózkiem.
              Zrobię chyba podmiankęsmile za pieniądze ze sprzedaży Quinny kupię spacerówkę.
              Kusi mnie Inglesina, ale jeszcze pomyślęsmile
              bardzo dziekuję za podpowiedzi, zawsze lepiej uzyskać opinie od mam, które
              miały "do czynienia" z danym produktem niz mieć nadzieję, że producent
              zachwalając towar opisał prawdęsmile
              • lankal84 Re: Baby Design mini 01.06.07, 10:17
                www.allegro.pl/item201346384_spacerowka_inglesina_espresso_na_gwarancji_10mcy.html
                zobacz ten wozek bardzo duzo miejsca zajmuje po zlozeniu i wcale lekki nie jest

pozatym ja radze ci zostawic ta stra spacerowke na zime bo wtedy sa zaspy snieg
                i trzeba przez to jakos pzrebrnac a z takimi kolkami malymijak w tych lekkich
                spacerowkach bedzie to trudne

powiem ci ja sobie obmyslilam tak ze wozek musi wazyc maksymalnie malo bo jak go
                zloze a w druga reke wezme syna to juz razem to jest pokazny ciezar
                pozatym Kaper juz biega wiec i tak w tym wozku troche na spacerze posiedzi wiec
                musi byc leki zebym sie nei zmeczyla jak wol wink

wiec robie tak ze zostawiam ciezka spacerowke od wozka wielofunkcyjne na okres
                zimowy a na pozostle sezony kupuje 5,5 kilogramowa parasolke z budka do tego
                parasolke ( chyba ze ta od starego da sie zamontowac)

a tak szczerze to nie wyobrazam sobie jak wozek moze wazyc polowe mojego syna smile
                teraz kozystamy z tego 15 kg i koszmar z tachaniem go wszedzie wink)
              • magme Re: Baby Design mini 01.06.07, 11:00
                Aha i jeszcze co do mini - nie składa się jak typowa parasolka tylko jakby na
                płask, a co do szerokości, jeśli się nad nim zastanawiasz przymierz koniecznie
                dziecko w sklepie i to tak na dłuższą chwilkę, u mnie właśnie to zwężenie
                oparcia i moim zdaniem mała wygoda dla dziecka zdecydowało że wózek oddałam smile
                bo poza tym to mi się w nim raczej wszystko podobało...
              • monisia617 Re: Baby Design mini 08.06.07, 16:52
                witam. Dzisiaj zakupilam mojemu malemu Szkrabkowi (ma 6 tyg) wlasnie taki
                pojazd.Od razu go sprawdzilam w miescie na zakupach.Bez trudu wnosilam go po
                schodach do sklepu a z Graco tak latwo nie bylo. Wozek Graco niestety z trudem
                miesci sie do bagaznika naszego auta a ten ma posluzyc tylko jako wozek
                zastepczy na wypady samochodem do miasta czy do znajomych wiec mam nadzieje ze
                Pociecha zniesie pozniej to waskie siedzisko.
    • monia19722 inglesina trip - całkiem fajna :)) 03.06.07, 15:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka