Dodaj do ulubionych

Fotelik na allegro

07.06.03, 17:10
Czy 200 Pln za Renolux 0-18 to dużo? Fotelik chyba jest nie używany. A może
lepiej kupić używany amerykańskiej firmy Centry.
Proszę poradźcie.
E.
Obserwuj wątek
    • ola.h Re: Fotelik na allegro 10.06.03, 00:22
      Sama penetrowałam ten temat i chętnie podzielę się z Tobą moimi spostrzeżeniami.
      Jęśli chodzi o Renoluxa, to jest normalna sklepowa cena (do tego dojdzie koszt
      wysyłki). Natomiast ja przymierzałam się do Romer King-a i doszłam do wniosku
      (po licznej wymianie korespondencji), że te na allegro, to głównie stelaże
      sprowadzane z Niemiec (pewnie niektóre po wypadkach) i po uszyciu nowej
      tapicerki reklamowane są jako "stan idealny", ale jak się bliżej przyjrzeć, to
      te tapicerki po prostu się marszczą na tym stelażu. Poza tym często piszą, że
      nowe kosztuje 250euro! U nas w internecie kosztują ok. 800zł., ale model z
      zupełnie innej epoki (lepszy!).
      Porzuciłam póki co pomysł zakupu fotelika na allegro, bo po "przymiarkach"
      sklepowych doszłam do wniosku, że najlepsze jest Maxi Cosi Priori i pewnie taki
      fundnę swojemu bajtlowi, bo to przecież jego bezpieczeństwo.
      • darek_roz Re: Fotelik na allegro 13.06.03, 15:18
        Na allegro od tych samych sprzedających co Romer-King trafia się czasami
        MAXICOSI,myślisz że z nimi jest tak samo? Ja podobnie jak Ty wybrałem MAXI i
        zaczołem obserwować allegro, żeby coś w dobrym stanie kupić. Ale po twoim
        tekście chyba się mocno zastanowię!
        Pozdrowienia!
        • ola.h Re: Fotelik na allegro do Darka 16.06.03, 22:16
          Generalnie, zawsze może się trafić na allegro fotelik po wypadku. Ale moje
          spostrzeżenia są takie. Jeśli ktoś ma bardzo dużo opinii od kupujących, tzn.
          skądś sprowadza te rzeczy i nie zna ich pochodzenia ani poprzednich
          użytkowników, więc nie da gwarancji bezwypadkowości. Jeśli sprzedaje ktoś, kto
          nie ma opinii (ew. ma jako kupujący) najprawdopodobniej sprzedaje fotelik po
          własnym dziecku. Tak myślę. Ale Maxi-Cosi na allegro są drogie (kosztują ponad
          połowę ceny nowego, więc myślę, że jak na 2-3 letni fotelik to zbyt dużo.
    • edytkus Re: Fotelik na allegro 12.06.03, 06:02
      Jesli myslisz o kupnie amerykanskiego fotelika to podaje adres strony z
      rankingiem fotelikow: www.nhtsa.dot.gov/CPS/CSSRating/Index.cfm
    • agnysek Re: Fotelik na allegro 13.06.03, 09:32
      zdecydowanie przychylam sie do opini zze fotelik lepiej kupic nowy, jaki
      wybierzesz to juz inna sprawa.
      Tez polecam maxi -cosi bo choc sa dosyc drogie to nalezy patrzec na ten wydatek
      jak na inwestycje w bezpieczenstwo, wygode i komfort jazdy dla twojej pociechy
      ale i dla Ciebie.
      Jak juz wybierzes co to porownaj ceny wkilku sklepach bo czest dosyc mocno sie
      roznia, mozesz tez sprawdzic w sklepach internetowych takich jak bajama,
      tanimarket czy tomi

Agnieszka mama Mokołaja
      • ela1975 Re: Fotelik na allegro 14.06.03, 22:16
        Dziękuję wszystkim za rady. Ja też jestem podobnego zdania że najlepiej to nowy
        i na dzieciach nie ma co oszczędzać. Tylko zrozumcie mnie, niektóre foteliki
        które polecacie mi kosztują więcej niż wynosi moja miesięczna pensja. Ale
        jeszcze się nie zdecydowałam.
        Pozdrawiam
        ER

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka