coronella 14.06.07, 16:10 Napiszcie czym Wasze dzieci najchętniej bawią się na plaży? Ja mam 2 latka i 4,5 latke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 16:19 Polecam wiadro z pompką i akcesoriami, które było niedawno w sprzedaży w Tchibo, pełna rewelacja. Kupiłam teraz nad morzem coś podobnego za nieduże pieniądze - też fajne, ale to z Tchibo jest jednak najlepsze. U nas zdecydowanie przodują wszelkiego rodzaju akcesoria do piasku: uzupełniłam teraz naszą kolekcję o duze foremki do budowy zamków piaskowych (baszty, wieże, mury). Młoda lubi także duże gumowe piłki z wypustkami, które sprzedają nad morzem, no i wszelkiego rodzaju dmuchane łódki, pontony itp (przypomniałam sobie, ze mamy taki ponton z zeszłego roku - idę go poszukać ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 16:21 to wiaderko jest po pierwsze drogie, po drugie chyba fajne wtedy, jak jest w nim woda. Więc pewnie bym musiała co chwile latac po wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 16:45 To wiadro jest ogromne, więc jak przyniesiesz raz wodę, to na długo starczy - można lać z kranika i z wężyka . A wykonane jest to genialnie: pompka chodzi lekki i sprawnie, więc nawet maluszek sobie poradzi. Ja kupiłam ten zestaw dla chrześniaka, ale chyba kupię i dla córki (jeśli jeszcze będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
zulam3 Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 21:14 No właśnie, jaka jest możliwośc kupienia ich rzeczy po zakończeniu "tygodnia czegośtam"? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 21:29 u nas były jeszcze wiaderka,chyba ze zwrotow Odpowiedz Link Zgłoś
bomaki Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 14.06.07, 21:30 oprócz tradycyjnych autostrada wodna, pistolet wodny Odpowiedz Link Zgłoś
olinka0 Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 15.06.07, 07:21 szukając zabawek wodnych w necie trafiłam do sklepu , gdzie mają różne fajne rzeczy, których nie ma w innych sklepach www.swimways.com/index.asp wiem , że w sklepie w Warszawie mają różne pływające rybki , lalki - syreny , żółwie , rekiny. Moje dziecko chętnie się bawi tymi zabawkami , nawet na basenie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 15.06.07, 14:28 We Wrocku w zeszłą niedzielę, były jeszcze cztery wiaderka w Tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 15.06.07, 08:18 pia_ napisała: > uzupełniłam teraz naszą kolekcję o duze foremki do budowy zamków piaskowych (baszty, wieże, > mury). a gdzie to kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
olinka0 Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 15.06.07, 08:27 będąc na targach trafiłam na faceta, który ma te zabawki w sklepie w Warszawie, ale wiem, że można też zamawiać przez internet. Adres sklepu www.bujane.pl Najlepiej zadzwonić i się zapytać, bo na stronie www ma być to na dniach uzupełnione. Za rekina płaciłam 50zł. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: do: inia25 15.06.07, 14:53 pia_ napisała: > Kupowałam je teraz w hurtowni nad morzem kurde.... moze też takie cudo trafię Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: do: inia25 15.06.07, 22:28 pia_ napisała: > Kupowałam je teraz w hurtowni nad morzem jeszcze jedno pytanko - może pamiętasz jakiej firmy są te zabawki???? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do: inia25 16.06.07, 10:23 Na zabawkach jest tylko metka, ze wyprodukowano je dla firmy Mirpol (to najwięszy na północy Polski importer rzeczy z Chin i Indonezji. Ja kupowałam je właśnie w siedzibie Mirpolu w Kołobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do: inia25 16.06.07, 17:30 właśnie wrócilimy z urlopu nad morzem. Zabawy mojego syna na plaży: 1. rzucanie kamieni do wody 2. rzucanie kamieni do wody 3. rzucanie kamieni do wody 4. bieganie po wykopanych grajdołach, do których wlewała się woda z morza 5. gonienie za mewami 6. turlanie się po piasku 7. jeżdzenie autkami po wilekich kamieniach jakie były na plaży 8. sypanie piachu do wywortki i przesypywanie do wiaderka 9. kopanie razem z tatą mega dołu po czym wskakiwanie do niego i zasypywanie po pachy 10. wsypywanie łopatką piasku do wiaderka (ale bez robienia babki)i układanie....kamieni 11. piłka Tak więc w przypadku mojego syna w zupełności wystraczyło wiaderko,łopatka, grabki, wywortka duża i ze dwa mniejsze auta do sypania piachu (np koparka), łopata duża dla taty do kopania dołów.I to wsio. Ale widziałam dzieci, które się faktycznie bawiły jakimiś mega zestawami piaskowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do: inia25 16.06.07, 19:00 ja się obawiam że w lipcu we Władysławowie żadna z tych zabaw nie będzie możliwa. Tak więc nadal poprosze o pomysły, co zabrac na plaże? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do: inia25 16.06.07, 19:18 fakt, niezaprzeczalnym plusem turnusu 'zerowego' sa niemal puste plaże rzucanie kamieni na pewno będzie możliwe polecam również dmuchany mini basenik, nie wiem czy dziewczyny wcześniej pisały.Mój syn co prawda z niego nie korzystał (ale mielismy cały jeden raz na plaży), bo i po co skoro obok wykopany był kilkumetrowy grajdoł z wodą ale wiele dzieciaków się w takich pluskało. Zostało wymienione chyba wszystko co może być a jak będziesz chciała jechać z tym wszystkim na plażę to będziesz potrzebowała małej przyczepki Dla syna polecam wszelkiego rodzaju samochody,dla obu wiaderka, pojemniki różnej wielkości do przesypywania piasku czy przelewania wody, łopatki, foremki, sitko, basenik, piłka. Coś do wody- kółko, a la ponotonik czy materac. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: do: inia25 16.06.07, 19:21 ech... szkoda, że przy plażach nie ma wypożycalni takich zabawek, bo jak pomysle o chodzeniu z całym tym majdanem, brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 19:31 Ja też jadę w lipcu do Władysławowa, biorę normalny zestaw wiedarka łopatki plus foremki wywrotkę do ciągania po piachu małe plastikowe łódeczki do pływania w baseniku basenik malutki dmuchany (przydaje mi się też do kąpania w kabinie prysznicowej) piłkę plażową W tamtym roku nic więcej nam nie było potrzebne więc myślę że w tym też taki zestaw się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 19:50 o proszę my co roku tam jezdzimy. Do tej pory było spokojnie, bo albo z samą bardzo spokojną córką,albo z jeszcze małym synkiem. Ale spokój już za nami Paweł 2-latek- wulkan energii, głowa niekończących się pomysłów, mam spory stres jak go zabawić, żeby nie uciekał nam i nie zgubił sie gdzies. Macie jakieś fajne kwatery? Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 20:34 Czy fajne to się okaże, w tym roku jadę w nowe miejsce znalezione przez internet,też tam jeźdżę od 10 lat albo lepiej i też się zastanawiam czy sobie poradzę szczególnie że jadę z koleżanką i będzie w sumie czwórka dzieci. My jedziemy 29 czerwca i napewno będziemy do 14 lipca albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 20:36 a my jedziemy 16 lipca i zostajemy do 16 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 20:36 W tamtym roku Oliwka bawiła się grzecznie w piasku,starsza bez problemu bawi się sama lub z 9 letnim kolegą na brzegu morza ale teraz też będzie gorzej Oliwia bardzo lubi uciekać no i już nie jest taka bardzo "mamusiowa" Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 20:38 No to się wymienimy Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 21:05 no, wymienimy sie tylko pogody nam nie zabierzcie! Paweł grzecznie nie bawi sie nigdy, w zeszłym roku jeszcze nie chodził, a po piasku raczkowac szybko się nie da. Teraz jestem lekko przerażona, bo to wyjątkowo "cięzkie" w obsłudze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 22:47 U nas zawsze sprawdza się usypanie z piasku wielkiej motorówki, nawet bardzo ruchliwy synek jest spacyfikowany na dłuższy czas. Tylko nie wiem, jak to opisać: przy pomocy wielkiej łopaty usypujemy grajdoł wielkości ok. 1,5 metra, z przodu usypujemy coś w rodzaju spłaszczonej piramidy ( trójkątny przód, jak w motorówkach) wewnątrz ze dwie, albo trzy ławeczki ( też z piachu) i koniecznie przed pierwszą ławeczką deskę do kierowania , na niej zostają wbite różne kamyki, patyczki, kubeczki jako guziki do sterowania, obok nóżek wbijamy do piachu łopatki, które udają biegi, zabawa na długi czas nie tylko dla naszych synków, zawsze dołączają się dzieciaki ze wszystkich sąsiednich ręczników Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 16.06.07, 22:56 )))))))))) super pomysł ja własnie wzięłam sie za szycie mega dużego parawanu Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Jakie zabawki sprawdzają się na plaży? 17.06.07, 08:04 U nas też bardzo sprawdza się duży namiot plażowy. Dzieciaki jak są zmęczone zabawą na słońcu to sobie w nim urządzaja bazę, wkładają koce,zabawki,książeczki jedzą drożdżówki i wymyslają w nim różne zabawy, maluchy nawet w nim zasypiają. My mamy taki z zamykaną podłogą na zamek więc mogą się całkiem odizolować od otoczenia my mamy taki: www.allegro.pl/item201433012_parawan_plazowy_b1111_najtaniej_.html Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Nowe zabawki plażowe ;-) 17.06.07, 16:26 W tym roku czeka mnie zabranie nad morze lalki Baby Born, którą mała dostała na Dzień Dziecka. Ponieważ na 100% będzie taszczyła ją na plażę (to znaczy ja będę musiała toto nosić, dlatego po raz ostatni mam nadzieję, biorę wózek parasolkę, bo sama sobie ze wszystkimi plażowymi tobołami nie poradzę), więc kupiłam właśnie na allegro w bardzo dobrej cenie ekwipunek plażowy dla Baby Born: www.allegro.pl/item206692608_ubranko_na_plaze_baby_born_nowe.html Ponieważ młoda stała się również ponymaniaczką, to chciałam szarpnąć się jeszcze na taki zestaw: www.allegro.pl/item204556069_my_little_pony_torebka_na_plaze_rs.html ale sprzedawca nie dał się namówić na jakikolwiek rabat, więc niestety odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Nowe zabawki plażowe ;-) 17.06.07, 17:36 Jeszcze to ubranko dla baby Born mogę zrozumieć ale te kucyki na plażę to pomyłka,przecież te malutkie akcesoria się zgubią w piasku na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Nowe zabawki plażowe ;-) 17.06.07, 18:42 Dlatego nie zaryzykowałam zakupu, choć mała raczej niczego nie gubi, ale piasek, to inna sprawa, a później byłby lament. Odpowiedz Link Zgłoś