Dodaj do ulubionych

GLS - nie polecam!!

05.07.07, 11:38
Dym z nosa mi idzie, taka jestem zła!!! to najgorsza firma kurierska, a miałam
do czynienia z wieloma.
Tydzień temu zamówiłam w akpolu fotelik. Wyszedł od nich w gdańsku w piątek. I
zostanie dostarczony w Warszawie jutro!!!
Zaznaczyliśmy, że dostawa ma być pomiędzy 9 a 17. Kurier był dwukrotnie po 18.
Dzisiaj dzwonię (żeby się tam z kimś połączyć, trzeba czekać z 10 minut), a
laska mi mówi, że ona nie ma w systemie informacji, że przesyłka ma być
doręczona w określonych godzinach. Kurde, a mnie na ich stronie się wyświetla,
że termin dostawy został ustalony. Laska dalej swoje, więc pytam, co dalej z
fotelikiem. Ona, że zostanie odesłany do nadawcy i trzeba będzie czekać kilka
dni na powtórną dostawę i jeszcze za nią zapłacić! Pani proponuje, żebym sobie
przyjechała do nich do magazynu po przesyłkę. Pytam jak, skoro mają mój
fotelik, a bez fotelika nie można jeździć. Pani sugeruje, żebym kogoś
przysłała po przesyłkę!!! Zastanawiam się kogo? Inną firmę kurierską??
W końcu łaskawie pani zgadza się na pozostawienie przesyłki w magazynie i
dostarczenie jej jutro. Oczywiście nadawca ma zapłacić za ponowną dostawę,
ewentualnie mogą napisać reklamację, ale muszą i tak najpierw zapłacić!

To jest trzeci przekręt GLS. Najpierw kurier nie chciał na mnie poczekać,
udając, że nie słyszy mojego wołania z 20 metrów. Potem inny kazał zejść po
paczkę, bo ciężka i na 5. piętro nie będzie wnosił. Teraz to. Czy tylko ja mam
pecha do tej firmy?? To był ostatni raz - wiele sklepów/ sprzedawców
internetowych ma z nimi umowy, ale chrzanię to, nie będę z nich korzystać.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 11:59
      wiesz co, ja wysyłam bardzo duzo paczek, wyłacznie GLS i uważam, że to najlepszy kurier. Nigdy nie miałam żadnej potyczki z ich strony, zawsze dzwonia umówić sie na dostawę, odbierają punktualnie, nie moge powiedziec złego słowa. Może jakoś pechowo trafiłas? Zaskoczyło mnie to.
      Ja mam złe zdanie o UPS, aroganccy, niesumienni, u nich własnie przesyłki lezą, kureirzy gburowaći, z UPS przeniosłam się na GLS
      • aga_sama Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 12:08
        Nie wiem, może mam jakiegoś mega pecha. Najgorsze jest to, że dzisiaj muszę
        jechać na rehabilitację i w tej chwili obdzwaniam sąsiadów, bo nie mam fotelika.
        Najbardziej mnie wkurzyło, że laska mi kłamała na żywca, że nie było
        wyznaczonego terminu dostawy i te sugestie, żeby kogoś przysłać do magazynu.
        We wtorek koleżanka męża poinformowała kuriera, że pracują do 17. Nie dotarło
        czy co??
    • kempy1 Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 12:28
      ja tez nie mam o nich dobrej opinii. jak kupowałam łóżeczko turystyczne to było
      dokładnie tak samo jak z Twoim fotelikiem. Tez były umówione godziny dostawy a
      kurier dwukrotnie!!! przyjechał w innych, nie zostawili żadnego awizo. Po
      interwencji u sprzedawcy, zadzwoniłam do nich i tez robili ze wszystkim łachę.
      W końcu łaskawie zgodzili sie przywieźć do pracy, bo tez mówili, że odesla do
      nadawcy bo przesyłak dwukrotnie nie odebrana.
      • bella16 Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 13:58
        Również miałam złe doświadczenia z GLS. Przez dwa tygodnie dostarczali mi
        nagrywarkę zakupioną na allegro. Oczywiscie nikt nie zadzwonił zeby usatlić
        godzinę odbioru czy poinformować mnie że kurier zjawi się np. dziś o godz. x.
        Większość czasu w domu jest niania z dzieckiem, popołudniu ja. Nie wierzę zeby
        kilkakrotne wizyty zawsze zbiegały się z nieobecnością niani w domu, zwłaszcza
        ze ze strony internetowej wynikało, iż kurier zjawiła się ok. 9 , a o 9 to moje
        dziecko jeszcze śpi. W końcu po zwrocie przesyłki do sprzedawcy, na zapytanie
        sprzedawcy co z przesyłką, opisałam całą sytuację i poprosiłam o reklamację.
        Następnego dnia kurier zadzwonił i umówił się na godzinę odbioru. Cud jakiś....
    • betty1234 Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 15:24
      A to u mnie GLS zrobił lepszy numer. Paczka wysłana w poniedziałek z Poznania
      do Piły (ok 100 km) nie dotarła do mnie do piątku tego samego tygodnia. Dzwonię
      w sobotę a tam mi mówią, że ją mają ale kurier wpisał, że nie ma takiego
      adresu/ulicy. Pytam babki o adres wpisany na liście a ona mi jak byk podaje
      mój wink Było jeszcze kilka wpadek z ich strony m.in. to, że paczkę po dwóch-
      trzech dniach od umówionego terminu przyjechali odebrać.

UPS tez dla mnie ostatnio to katastrofa - po połączeniu UPS ze Stolicą to taki
      bajzel mają, że szok. Paczkę z tv kupionym na allegro odbierali ok 2 tygodni a
      i tak sprzedawca musiał wysłać mi paczkę innym kurierem.

--------------------------------------------------------------
      Mój łobuziak Oskar
      Ozzy rośnie i rośnie
      • aga_sama Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 15:36
        Betty, ja jeszcze rozumiem, że sie kurier zgubił w Pile, jak nie jest z tego miasta.

Dla mnie poziomem absurdu zwycięża kurier GLS, który zadzwonił, żeby zejść po
        łóżeczko turystyczne, bo ciężkie i on na 5. piętro nie będzie wnosił.
        Opierniczyłam go, wniósł, ale próbował wyłudzić napiwek! Zlazłam z nim z tego 5.
        piętra i rozmieniłam kasę wrrrrrr
        • silje78 Re: GLS to dno nie kurierzy:( 05.07.07, 17:28
          pracuję w firmie, która ma podpisaną umowę z gls'em. moze kilka razy zdarzyło
          sie, że przyjechali po paczkę w umówionym terminie. ostatnio wysyłałam
          reklamację. prywatnie. byliśmy skazani na gls gdyż firma w której reklamowałam
          towar miała z nimi podpisaną umowę. przez trzy dni nie mogli odebrać przesyłki.
          w infolini mówili, że kurier ma nasze dane, kurier twierdził, że nie ma itd.
          ogólnie porażka.
        • betty1234 Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 17:47
          Aga ale kurierzy, którzy rozwożą u nas paczki są z pilskiego oddziału gls a moja
          ulica jest na wszystkich planach miasta.
          --------------------------------------------------------------
          Mój łobuziak Oskar
          Ozzy rośnie i rośnie
    • minkapinka Re: GLS - nie polecam!! 05.07.07, 22:40
      a ja za ich posrednictwem wysyłam paczki z Anglii i zawsze jestem zadowolona.
    • soemi Re: GLS - nie polecam!! 06.07.07, 14:10
      Moje doświadczenia z kurierami też są nie najlepsze. Prawi za każdym razem
      kurier pisze smsa, że ma dla mnie przesyłkę i CI bardzie beszczelni piszą, żeby
      do nich zadzwonić. Skandal poprostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka