star-star 09.07.07, 12:28 Czy kupujecie fotelik CabrioFix Maxi-Cosi z bazą EasyBase lub EasyFix? Niektórzy mówią, że to zbędny wydatek, ale wydaje mi się, że jednak wtedy fotelik będzie bardziej bezpieczny dla dziecka, co sądzicie???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 13:10 my za jakis czas (maluch na wrzesien) kupimy maxi cosi cabrio fix,ale bez tych dodatkowych baz-razem z baza ponad 1000zł.Ten model bo ma wyższe boki niż city. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 15:16 my dopiero rodzimy w grudniu,ale myśle że kupie maxi cosi bez tych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 16:46 My też kupilismy fotelik maxi-cosi cabriofix bez bazy, ale okazało sie, że pasy w naszym samochodzie są za krótkie i nie da się nimi przypiać fotelika. Jeśli więc nie uda nam się zmienić samochodu to będziemy zmuszeni kupić bazę. Ja bym się może i nie zastanawiała, bo to napewno wygodne i bezpieczne, ale cena w mojej opinii za te bazy jest bardzo wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittario Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:17 Maxi-Cosi CabrioFix wraz z bazą otrzymał najwyższą notę w historii testów przeprowadzanych przez ADAC: www.sklepbambino.pl/info.php?page=8 Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:21 z tego samego powodu (krótkie pasy) kupiliśmy zestaw z bazą. Nie żałuję, chociaż wydatek był spory. Fotelik jest bardzo stabilny no i wpinanie go jest dużo szybsze. U nas nie był to wydatek na kilka miesięcy, tylko dłużej bo trafiła nam się drobniutka panienka, która ma teraz 15,5 miesiąca i spokojnie pojeździ w tym foteliku do zimy (później kupimy większy z racji ciepłych ubrań bo pewnie i tak jeszcze będzie się mieściła w Cabrio w cieńszych ciuszkach) no i dla niej ten fotelik z bazą ma jeszcze jeden plus - przez bazę jest wyżej i może sobie oglądać świat przez szyby samochodu. Ona nigdy nie marudziła przy jeżdzeniu, kilka godzin jazdy i się nie nudzi więc nie mam powodu, żeby zmieniać, poza tym na przedział 9-18kg jeszcze się wagowo nie łapie (ma trochę ponad 7 kg) Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:51 o kurcze dobrze,ze mówicie takim razie musimy przetestowac ten fotelik przed zakupem,czy nasze pasy sa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 08:20 Tak, warto sprawdzić długość pasów przed zakupem fotelika, bo u nas np. w toyocie avensis pasy są za krótkie, a w skodzie fabii zapinam fotelik bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
leonki Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 13:51 Dokładnie najlepiej jest sprawdzić przed zakupem czy fotelik bedzie pasował. U nas w fordzie focusie Cabriofix dopiął sie ale na maksymalnie napietym pasie i dlatego raczej zdecydujemy się na Citi - bo tutaj fotelik zapiął się i jest jeszcze luz na pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 14:47 leonka no my tez wlasnie takie auto.Dzisiaj maz podjedzie do sklepu i zalozy na probe.ale kupimy na allegro ,bo najtaniej wychodzi razem ze śpiworkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 15:07 Ja mam MC Cabrio z bazą EasyFix i bardzo sobie chwalę. Jeżdżę Renault Twingo i jest mi dużo łatwiej jak wpinam fotelik w bazę niż jakbym miała szamotać się z pasami, bo autko jest trzydrzwiowe. W Twingo bazę mam przymocowaną pasami, bo nie ma Isofix'a, ale w drugim aucie mam ten system. Jeśli baza jest zamontowana poprawnie to fotelik jest super stabilny. My byliśmy od początku zdecydowani na zakup bazy, a sprzedawca jeszcze nas zachęcił sprzedając fotelik z bazą w cenie prawie samego fotelika Odpowiedz Link Zgłoś