Dodaj do ulubionych

Pytanie odnośnie Maxi-Cosi

09.07.07, 12:28
Czy kupujecie fotelik CabrioFix Maxi-Cosi z bazą EasyBase lub EasyFix?
Niektórzy mówią, że to zbędny wydatek, ale wydaje mi się, że jednak wtedy
fotelik będzie bardziej bezpieczny dla dziecka, co sądzicie????

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 13:10
      my za jakis czas (maluch na wrzesien) kupimy maxi cosi cabrio fix,ale bez tych
      dodatkowych baz-razem z baza ponad 1000zł.Ten model bo ma wyższe boki niż city.
      • benignusia Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 15:16
        my dopiero rodzimy w grudniu,ale myśle że kupie maxi cosi bez tych dodatków.
        • zyna Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 09.07.07, 16:46
          My też kupilismy fotelik maxi-cosi cabriofix bez bazy, ale okazało sie, że pasy
          w naszym samochodzie są za krótkie i nie da się nimi przypiać fotelika.
          Jeśli więc nie uda nam się zmienić samochodu to będziemy zmuszeni kupić bazę.
          Ja bym się może i nie zastanawiała, bo to napewno wygodne i bezpieczne, ale
          cena w mojej opinii za te bazy jest bardzo wysoka.
          • sagittario Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:17
            Maxi-Cosi CabrioFix wraz z bazą otrzymał najwyższą notę w historii testów
            przeprowadzanych przez ADAC:

www.sklepbambino.pl/info.php?page=8
          • wiola_wd Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:21
            z tego samego powodu (krótkie pasy) kupiliśmy zestaw z bazą. Nie żałuję, chociaż
            wydatek był spory. Fotelik jest bardzo stabilny no i wpinanie go jest dużo szybsze.
            U nas nie był to wydatek na kilka miesięcy, tylko dłużej bo trafiła nam się
            drobniutka panienka, która ma teraz 15,5 miesiąca i spokojnie pojeździ w tym
            foteliku do zimy (później kupimy większy z racji ciepłych ubrań bo pewnie i tak
            jeszcze będzie się mieściła w Cabrio w cieńszych ciuszkachsmile)
            no i dla niej ten fotelik z bazą ma jeszcze jeden plus - przez bazę jest wyżej
            i może sobie oglądać świat przez szyby samochodu. Ona nigdy nie marudziła przy
            jeżdzeniu, kilka godzin jazdy i się nie nudzi więc nie mam powodu, żeby
            zmieniać, poza tym na przedział 9-18kg jeszcze się wagowo nie łapie (ma trochę
            ponad 7 kg)
            • marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 00:51
              o kurcze dobrze,ze mówicie takim razie musimy przetestowac ten fotelik przed
              zakupem,czy nasze pasy sa ok.
              • zyna Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 08:20
                Tak, warto sprawdzić długość pasów przed zakupem fotelika, bo u nas np. w
                toyocie avensis pasy są za krótkie, a w skodzie fabii zapinam fotelik bez
                problemu.
                • leonki Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 13:51
                  Dokładnie najlepiej jest sprawdzić przed zakupem czy fotelik bedzie pasował. U nas w fordzie focusie Cabriofix dopiął sie ale na maksymalnie napietym pasie i dlatego raczej zdecydujemy się na Citi - bo tutaj fotelik zapiął się i jest jeszcze luz na pasach.
                  • marta76 Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 14:47
                    leonka no my tez wlasnie takie auto.Dzisiaj maz podjedzie do sklepu i zalozy na
                    probe.ale kupimy na allegro ,bo najtaniej wychodzi razem ze śpiworkiem.
    • ju_mi Re: Pytanie odnośnie Maxi-Cosi 10.07.07, 15:07
      Ja mam MC Cabrio z bazą EasyFix i bardzo sobie chwalę. Jeżdżę Renault Twingo i
      jest mi dużo łatwiej jak wpinam fotelik w bazę niż jakbym miała szamotać się z
      pasami, bo autko jest trzydrzwiowe. W Twingo bazę mam przymocowaną pasami, bo
      nie ma Isofix'a, ale w drugim aucie mam ten system. Jeśli baza jest zamontowana
      poprawnie to fotelik jest super stabilny. My byliśmy od początku zdecydowani na
      zakup bazy, a sprzedawca jeszcze nas zachęcił sprzedając fotelik z bazą w cenie
      prawie samego fotelika smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka