09.07.07, 17:26
Kupowałyście ubranka endo? Jak jest z ich jakością i rozmiarem? Poczukuję
rzeczy dla szczupłego chłopca ok. 104 cm wzrostu i zastanawiam się czy 104
czy 116 (nie mają rozmiaru pośredniego 110), myślę głównie o bluzach.
Pozdrawiam,
Ewa
Obserwuj wątek
    • kanna Re: endo 09.07.07, 18:59
      jakośc znakomita, wzornictwo super. 104 starcza do 110 wzrostu i spokojnie
      dłuzej. mój synek ma 116, bluzy 104 maja za krótkie rekawy, natomist tiszerki
      104 ciagle sa dobre.

pozd. Ania
      • mikita10 Re: endo 10.07.07, 10:10
        Jakość rewelacyjna, nie mechaci się, nie blakną kolory. Naprawdę polecam. Co do
        rozm. to dziwna. Koszulki rozm.92 są dobre, a nawet ciut za duże na mojego
        synka, dla porównania - koszulki H&M 98 są teraz akurat.
        • iwek33 Re: endo 10.07.07, 10:25
          Tak, rozmiarówka nie zgadza się z tą najczęściej spotykaną. Ubranka "wychodzą"
          większe niż wskazuje na to rozmiar. Bluza na 116 jest sporo za duża na mojego
          synka, który nosi ubranka w tym rozmiarze innych firm. Jakość bardzo dobra.
          Ceny obłędne, chyba,że trafi się na wyprzedaż, wtedy można się obkupić.
          • eviluk Re: endo 10.07.07, 14:06
            Dzięki Dziewczyny! Faktycznie ceny takie nie za bardzo, ale u mnie (małe
            miasto), tak w zasadzie bluzy (takie lepsze jakościowo) są po 30 zł i więcej,
            zero wyprzedaży, więc dla mnie takie ceny to niestety norma. A w endo między 20
            a 40 zł znajdzie się ich całkiem sporo.
    • janka39 Re: endo 10.07.07, 15:18
      a dla mnie jakośc endo absolutnie średnia, na pewno nieadekwatna do ceny (te są
      z kosmosu - dostałam niedawno koszulke na ramiaczkach dla synka - cena: 59
      zł!!!)
      Porónywalna jakosc maja ubranka z H&M i cena jest normalna
      • kanna Re: endo 10.07.07, 17:01
        Nie ma ZADNEGO porównania miedzy jakoscią h@m (lepszy market) a endo...
        niestety, bo h@m sporo tańsze. Trafiłam raz na wyprzedaż w sklepie internetowym
        endo, tiszerki szły po 9 zł, bluzy 16... obkupilam sie na zapas.

Ania
        • eviluk Re: endo 10.07.07, 17:05
          Ja do H&M mam daleko, a na allegro już aż tak tanio ich ubranka nie idą. Ale
          nie rozumiem, to H&M ogólnie lepsze?
    • pyza_uk Re: endo 10.07.07, 17:07
      Wlasnie zajrzalam do ich sklepu internetowego i sporo jest rzeczy
      przecenionych...
    • janka39 do kanna 10.07.07, 20:58
      Dziewczyno, moze nie wypowiadaj sie tak autorytarnie
      To według Ciebie nie ma zadnego porownania z h&m. Według mnie jest i wypada na
      korzysc h&m. Mam sporo ubranek jednej i drugiej firmy, wole h&m. Koszulki nie
      sa szerokie jak na barczystego chlopa (takie mamy z endo), nic sie nie mechaci,
      kolory nie blakna. Bardzo lubie ten sklep. Dla mnie endo to czysty snobizm...
      Dla mnie - powtarzam duzymi literami.
      • kanna Re: do kanna 10.07.07, 21:49
        zapomniałam dodac DLA MNIE nie ma porownania... tu sie kazdy wypowiada
        autorytarnie, nie? h@m to jakość lepszego supermarketu, endo to wyzsza półka.
        Mam sporo tego i tego, więc mam porównanie smile Choc np. przeciwdeszczowych
        rzeczy h@m z materiału beaver nic nie przebije. Ale bawełna jest lepsza w endo.
        Duzo lepsza. Poza tym wole jak na bluzce jest napisane "mała księżniczka"
        niż "Little princes" (a jeszcze lepiej kawałek z Pana tadeusza, mam taki
        tiszercik) - bo ja juz taka lokalna, autorytarna patriotka jestem wink

pozd smile) Ania
    • katrio_na Re: endo 10.07.07, 22:14
      Ale sie obsmiala ze stwierdzenia "Endo to wyzsza polka" smile))

Swojego czasu mialam bardzo duzo bluzeczek i bluzek Endo bo po pierwsze fan
      Mysi po drugie naprawde maja fajne serie (rysunki, napisy). Sama kupilam sobie
      pare.
      Ale tak m/w 70% z jakoscia miala baaardzo na bakier.
      Najlepsze z tego wszystkie byly spodnie dresowe.
      Dodam ze od bluzeczki za minimum 60zl i spodni za min. 90zl spodziewalabym sie
      znacznie wiecej.

Moze H&M nie ma takiego wzornictwa ale jakosciowo bije Endo na glowe.
      No i z supermarketem to takie kiepskie porownianie smile

Po prostu nie wszystko co jest drogie jest dobrej jakosci.

• iwek33 Re: endo 10.07.07, 22:26
        Zgadzam się z poprzedniczką. Też kupowałam kiedyś więcej ubranek Endo, owszem,
        może na koszulkach z krótkim rękawkiem jakość bawełny jest ok, jednak kupiłam
        spodnie dresowe, które po dwóch praniach się skulkowały i kamizelkę bawełnianą,
        która się w praniu popruła ( a kosztowała o zgrozo jakieś 70 zł) Odkąd pojawiły
        się H&M i wypróbowałam bawełniane koszulki i dresiki, wybieram H&M. Uniwersalne
        wzory, bez napisów ( paseczki, autka) ale jakość jest wg mnie duuużo lepsza od
        Endo, choć ta, jak pisałam nie jest zła. A Endo cenowo tak bardzo przegięło w
        ostatnich czasach, ze gdyby nie te obniżki i wyprzedaże to chyba nikt by tam za
        dużo nie kupił. Jak mam dać 59 zł za bawełnianą podkoszulkę bez rękawków to
        wolę za 30 kilka złotych kupić dwupak takich podkoszulek w H&M. Endo też
        czasami kupuję, ot, jakąś jedną koszulkę z fajnym wzorkiem. I tyle.
        • kanna Re: endo 11.07.07, 09:53
          Ja kupuje na wyprzedażach, albo UŻYWANE rzeczy na Allegro. od jakis 4 lat. Nic
          sie ni pruje, nie mechaci... Nie wiem, skad macie takie doświadczenia.

pozd. Ania
    • eviluk Re: endo 10.07.07, 22:32
      To chyba ostudziłyście trochę moje zapały. Kupię chyba kilka rzeczy na próbę,
      ale nie takich drogich. Choć wzornictwo świetne i kusi, ale się opanuję. dzięki!
      • wielorybka Re: endo 10.07.07, 23:45
        bardzo lubię ich wzornictwo i jakość
        a bardzo nie lubię h&m - nic mi tam nie pasuje (poza skarpetkami z abs) i mocno
        się zastanawiam, czym mamy sie tak zachwycają (chodzę patrzę ale nic ładnego nie
        widzę)
        • wielorybka Re: endo 10.07.07, 23:53
          ale cen w endo nie lubię, czekam na wyprzedażsmile

• kropkacom Re: endo 11.07.07, 00:08
            No, ceny momentami nie fajne. Wzornictwo i kolory inne niż w większości sklepów.
            Czyli duży plus. Co do H&M to sezon letni nieciekawy. Nie potrafię tam teraz nic
            wybrać dla dzieci. A na wyprzedażach czasami takie starocie że aż strach.
            • wielorybka Re: endo 11.07.07, 11:19
              czekam z utęsknieniem na kiermasz w endo ... <rozmarzona>
              • eviluk Re: endo 11.07.07, 12:38
                A te kiermasze to w sklepie internetowym? Takie super obniżki są wtedy? Czy to
                im się często zdarza? Może jeszcze poczekam trochę.
    • janka39 Re: endo 11.07.07, 14:00
      widze, ze nie jestem odosobniona w swoim postrzeganiu endo smile
      fakt, koszulki z napisami sa przeslodkie, ale sama nie dałabym za nie takiej
      kasy. moj synek dostaje te ciuchy w prezencie, uzywanych (nawet "z górnej
      polki" - dobre, dobre...) - nie zakladam mu NIGDY. Wole dac 20 zl za nowa
      koszulke z h&m niz 20 zl za uzywane endo.
      A - w prezencie dostalismy np. komplet czapka + szalik z serii złote nozki. Jak
      ktos mi powie jak malutkiemu dziecku zawiazac ten szalik z "filcu" (taki
      sztywny, choc ponoc polarowy), to dam mu za to nagrode. To jest po prostu
      masakra! Jak mozna bylo cos takiego wypuscic na rynek?!
      A co do wyprzedazy - tez sledze w necie przeceny, ale nigdy nie widzialam tam
      koszulki za 9 zl. Nigdy
      • eviluk Re: endo 11.07.07, 15:12
        Co do jakości - nie mogę się wypowiadać, ale przeglądając ofertę sklepu
        natknęłam się na sporo fajnych koszulek właśnie za ok. 20 zł, np.
        www.endo.pl/produkt.php?id=2511
        www.endo.pl/produkt.php?id=2556
        www.endo.pl/produkt.php?id=2693
        www.endo.pl/produkt.php?id=2698
        Dla mnie też chore jest wydawanie 60 zł za koszulkę bez rękawów. A ja myślę, że
        nie ma co się przywiązywać do jednej firmy, każdej zdarzają się rzeczy lepsze
        czy gorsze, takie jest przynajmniej moje doświadczenie. cieszę się, że
        wypowiedziały się i zwolenniczki i przeciwniczki, ja właśnie jestem na etapie
        zakupów dla debiutanta - przedszkolaka i dzięki Waszym postom podejdę do
        zakupów w endo rozsądnie, a miałem zakusy na spore zamówienie. Mam nadzieję, że
        nie będę żałować smile
        • janka39 Re: endo 11.07.07, 15:59
          te koszulki sa super i 20 zl sama bylabym sklonna za nie dac smile (tyle, ze
          wczesniej obkupilam synka w innych sklepach sad )
          wlasnie tyle sa warte (ale 19 zl to najnizsza cena tiszerkow, jakie mozna tu
          znalezc, gdzies czytalam o 9 zl - moze mam pecha, ale za tyle nie widzialam
          koszulek ani w necie ani w realnym sklepie)
          zaluje, ze takie fajne polskie ciuchy (te napisy mnie rozbrajaja) normalnie
          kosztuja fortune
          udanych zakupow smile
          • iwek33 Re: endo 11.07.07, 19:27
            Jeśli chodzi o koszulki z fajnymi, oryginalnymi napisami i dowcipnymi
            rysuneczkami, to kiedyś na forum pisały dziewczyny o jakiejś innej polskiej
            firmie, która szyje ubranka stylem podobne do Endo, z tym,że ceny ma normalne,
            ale niestety nie pamiętam jej nazwy sad(( Może ktoś sobie przypomni i się
            dopiszewink)bo fajne były te ciuszki
            • eviluk Re: endo 11.07.07, 19:37
              To chyba chodziło o ententino, ale nie aż tak taniej, a niewielki wybór w
              rozmiarze 104. W endo znalazłam kilka bluzek z długim rękawem za dwadzieścia
              kilka zł.
              www.ententino.pl/towar.php?id=38
              • wagla Re: endo 11.07.07, 22:42
                Był na wiosnę kiermasz w Endo i koszulki z krótkim rękawem i bez były w
                granicach 15zł, kostiumy kąpielowe (bawełniane) za 11zł itp. Można trafić na
                dobre ceny.
                Rozmiarówka dużo większa. Jakość dobra, ale nie za cenę "wyjściową".
                Bluzy rozpinane i spodenki lekko ocieplane kupowłam w Decathlonie i noszą się
                znakomcie.
                W H&M też z jakośćią jest różnie była cała seria sztruksowych spodni
                teoretycznie granatowych, a faktycznie sinych i farbujących po praniu. Podobnie
                jest z butami. Zawsze można trafić na "bubel" nawet za wysoką cenę.
            • loganmylove Re: endo 11.07.07, 19:41
              Ententino-kupiłam na próbę i niby wszystko fajnie, ładne wzory, pomysłowe itp
              itd ale szwy pusciły po trzecim praniusad A własnie kupiłam młodej dziś czerwoną
              bluzeczkę ze śmiesznym robakiem za 25 złsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka