kropka57 09.07.07, 21:08 Ma 11 m-cy (ok. 9 kg) i musze zmienic fotelik, bo w starym juz sie nie mieści, zresztą tamten jest dla maluchów. Jaki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 21:20 zalezy jaki chcesz sa od 9-18, 9-25, 9-36 ale najwazniejsze by byl testowany np w testach adac, by mial jakies gwiazdy by nie byl to fotelik za 100zl ja po dlugich czytaniach zdecydowalam sie na romera kinga, podoba mi sie bardzo fotelik kiddy, ale boje sie ze mala nie bedzie chciala w nim siedziec dobre sa tez maxi cosi i bebe confort Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.devil Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 22:36 Ja tez szukalam i zastanawialam sie nad maxi cosi tobi oraz bebe confort. W ostatecznosci zdecydowalam sie na troszke tanszy chicco key 1x PLUS i jestem naprawde zadowolona a o mojej kochanej Nadusi nie wspomne, teraz z checia jezdzi samochodem gdyz wszystko widzi a w fotliku 0-13kg bardzo sie denerwowala i to jeszcze w pozycji pol lezacej. Za fotelik dalam ok 600zl ale wiem Maxi Cosi oraz Bebe Confort sa ok 200zl drozsze ale z tego co wiem to na allegro mozna kupic chicco juz za 480zl a to jest naprawde dobra cena jak na ten dobry i bezpieczny fotelik Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 22:47 a co z materiałem? czy dziecko sie nie poci w tym chicco? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 22:49 a dlaczego ma sie nie pocic, w kazdym foteliku sie poci, nawet za 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
majkatrzaskowska Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 22:58 Jestem wlasnie po trzech dniach przeszukiwania internetu w poszukiwaniu najlepszego fotelika dla mojego 10-miesiecznego synka. Podsumowując zdobyte wiadomości wynika że najlepszą firma jest Romer. W testach ADAC co roku zdobywa najlepsze wyniki. Wczesniej zastanawialam sie nad Maxi-Cosi Tobi. Okazało sie że w testach z 2007 roku dostał mniej punków w kategorii bezpieczeństwo. Sprzedawcy w kilku sklepach również potwierdzili że Romer jast aktualnie najlepszy na rynku (chodzi o czywiście o kategorie wagową 9-18kg) Dziś wpłaciłam już zaliczke na fotelik Romer- King TS PLUS. Mam nadzieje ze mój syn bedzie zadowolony. A tu prosze stona z najnowszymi wynikami testów ADAC z 2007r. www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=183194&SourcePageID=147654 Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 09.07.07, 22:59 ja identycznie, czytalam, szukalam padlo na romer king Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 10.07.07, 08:08 a co z fotelikami Ramatti? warto czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 10.07.07, 08:58 podobno tez sa dobre, zobacz czy maja testy adac i ile gwiazdek Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Fotelik dla prawie roczniaka - jaki? 10.07.07, 09:03 właśnie to problem. Na stronie Ramatti jest, że brały udział w testach ADAC i że nosidło zostało uznane za jeden z najbezpieczniejszych fotelików na rynku, o tym dla starszych dzieci poza tym, że brał udział w testach nic więcej nie ma a na stronie Adac z kolei Ramatti nie występuje więc nie wiem co za licho..... a cena jest rozsądna tych fotelików, nie chcę kupować szmelcu a na jakieś kosmiczne wydatki w tym celu też nie chcę się narażać tym bardziej, że auta własnego nie mamy i Mała jeździ samochodem okazjonalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamma-ewa1 Re: maxi cosi priori - super 11.07.07, 13:48 My kupiliśmy chicco key-1 x-plus. Jest ok, choć trochę rozczarował mnie materiał, z jakiego jest wykonane pokrycie. W opisie producent zapewnia, że to taknina "oddychająca" i dziecko sie nie poci. Guzik prawda. Młody sie poci podczas podróży, choć mniej niż w straym foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś