aksamitka7 22.07.07, 20:29 Zastanawiam się nad wyborem karuzeli dwóch firm - Fisher Price z projektorem i Tiny Love z trzema 15-minutowymi fragmentami muzyki poważnej. Którą karuzelę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybska Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:23 my mamy karuzeke fisher price - corka zadowolona, rodzice tez. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:24 Tiny Love nie znam, więc się nie wypowiem. FP zdecydowanie nie polecam. Mechanizm karuzeli chodzi tak głośno, że przy najcichszym ustawieniu zagłusza muzykę. Po drugie baterie starczają na ok 1 m-c rzadkiego użytkowania, a jedna ich wymiana kosztuje ok 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
rybska Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:30 my mamy karuzele od 2 m-cy, baterie wciaz dzialaja - na pewno nie mamy takich drogich, zadne firmowe..... Co do mechanizmu - rzeczywiscie glosny, ale przy najcichszym poziomie glosnosci muzyke na pewno sluchac, a gdy puscisz same miscie, to ten szum uspokaja dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka_sz Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:49 moja Mała uwielbiała Tiny Love - a Mozarta i Bacha to chyba już na pamięć znała) szczerze polecam TL - karuzelki są bardzo fajne, ładnie wykonane i długo nam służyły, aż mała wyrosła Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:55 ja mam taka allegro.pl/item214607268_fisher_price_karuzela_misie_pilot_projek_wys_15zl.html wcale nie chodzi glosno. Jas pieknie zasypia przy muzyce. interesuje go bardzo witraż podswietlany. dzieki pilotowi moge lezac na lozku i wlanczac. no i ten koszt baterii to chyba ktoras przesadzila. moze zamiast baterii uzywa akumulatorkow? 4 duze baterie starczaja na ok. 1,5 - 2 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
jadwincia Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 22.07.07, 21:58 A nasz Fisher Price się popsuł ale to podobno bardzo sporadyczne wypadki. Ale dopóki chodził Kuba był wniebowzięty. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_piotrka07 Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 07:46 My mamy Tiny Love. Kupiliśmy jak synek miał 6 tygodni. Chyba jej się bał bo płakał po 5 minutach. Może był za mały? Bo tam się duuużo dzieje. Teraz ma 3 miesiące i wytrzymuje te 15 minut kręcenia i grania ale dłużej już nie. I maks. 2-3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ikabg Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 08:46 Jeżeli chodzi o FP misie, to żałuję, że nie kupiłam lepszej... misie są blade i na początku w ogóle nie interesowały małej, teraz też nie bardzo. Baterie wyczerpały sie w ekspresowym tempie, pewnie dlatego, że karuzelka włączała się także na pilota telewizyjnegoCo do projektora, to nie był w ogóle używany, kiedy juz było ciemno, to mała szła spać i nie było już czasu na światełka.. Szczerze nie polecam!... Mogę za to polecić matę tropikalna wyspa z TL- boska! Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka7 Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 09:25 Te matę już kupiłam Rzeczywiście świetna. Ale wracając do karuzeli - oglądałam jedną i drugą. Misie istotnie są dość blade, jednak teraz jest nowsza wersja w mocniejszych kolorach: www.allegro.pl/item217424306_karuzela_fisher_price_rainforest_kolekcja_2007_.html Jak długo gra muzyka w karuzeli Fisher Price? Podoba mi się jedna i druga karuzela, chcociaż więcej plusów jest chyba po stronie Tiny Love. Czekam na dalsze opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikabg Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 10:39 Zdecydowanie lepsze kolory! Muzyka gra dość długo, są bodajże dwie opcje: albo gra ciągle z przerwami, albo nie gra i wtedy działa na pilota-każdego (jeśli dobrze pamiętam, bo u nas nie gra i się nie kręci,baterie sie bardzo szybko wyczerpały). Melodyjki są ładne, światełka też ładne (u nas jak pisałam w ogóle nie używane - w dzień ich nie widać, a wieczorami dzidź śpi). W tej opcji kolorystycznej co ja mam na pewno bym już jej nie kupiła drugi raz... Aaa i nie wiem jak jest w innych karuzelach ale teraz szukałabym takiej (jeśli są), której główny pałąk można odwodzić na bok, bo tak odkładanie dzieciątka do łóżeczka jest zdecydowanie utrudnione (ograniczona przestrzeń)... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_ba Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 22:20 Taką właśnie karuzelę kupiłam córeczce - nie polecam. Maskotki w rzeczywistości są blade i nie mają wiele wspólnego z tymi na zdjęciu. Do tego projektor kiepsko świeci, wzory są słabo widoczne nawet w środku nocy (żarówka w środku jest chyba jakaś słaba, bo świeci na pomarańczowo). Tak jak było wcześniej napisane, mechanizm karuzeli dosyć głośno chodzi i rzeczywiście baterie szybko się zużywają (a ich wymiana jest trochę problematyczna, bo żeby się dostać do pojemnika na baterie, trzeba zdjąć karuzelę, odkręcić mocowanie do łóżeczka z 4 śrubami, potem przykrywkę z kolejnymi 4 śrubami). Karuzela ma spore wymiary - jeżeli używasz przewijaka nakładanego na łóżeczko, to praktycznie nie jesteś w stanie tak zamocować karuzeli, żeby nie przeszkadzała w przewijaniu/wkładaniu dziecka do łóżeczka. Moja córeczka miała przymocowaną karuzelę odkąd skończyła 1,5 miesiąca i po trzech miesiącach ją zdemontowaliśmy i oddaliśmy znajomym. Wg mnie to był najgorszy zakup, jaki zrobiłam do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
k.chomik Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 09:28 Tiny love nie znam, natomiast fisher price mamy i jestem zadowolona, chociaz jak ktos wczesniej zauwazyl te misie bardzo blade sa. I z perspektywy czasu kupilabym jakas z bardziej zywymi kolorami, co do melodyjek - bardzo ladne, uspokajajace. Ostatnio widzialam na allegro karuzelke z fisher price ale nie z misiami tylko z innymi pluszaczkami i te mialy zdecydowanie zywe kolory, teraz te bym kupila. a tu link: www.allegro.pl/item217424306_karuzela_fisher_price_rainforest_kolekcja_2007_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Fisher Price 23.07.07, 09:48 Mam od poł roku. Przerobiłam z baterii na zasilacz i nie mam problemu. Mała jak była młodsza to bardzo lubiła Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka7 Re: Fisher Price 23.07.07, 10:10 Ta też wygląda fajnie. Jest i muzyka klasyczna www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2342&e=demo&pid=38346 Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka7 Re: Fisher Price 23.07.07, 15:42 A dlaczego zasilacz? czy tak szybko wyczerpywały się baterie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Fisher Price 24.07.07, 22:35 Ja swoją kupiłam na allegro u sprawdzonego sprzedawcy. Jak miałam z nią problemy ( niezbyt dobrze działała) to usłyszałam, ze do tej karuzelki należy używac tylko baterii alkalicznych. Doszłam do wniosku, ze nie będę płacić 80zł za same baterie i kupiliśmy zasilacz za 25 Odpowiedz Link Zgłoś
istrun Re: Fisher Price 14.10.07, 01:06 Podnoszę ten wątek, bo ostatnio kupiłam karuzelkę FP Rainforest i nie jestem w 100% z niej zadowolona. Najbardziej przeszkadza mi, że projektor bardzo kiepsko działa - nic prawie nie widać, nawet w całkowitych ciemnościach. A chciałam tej karuzelki używać jako lampki nocnej wyłączanej pilotem. Czy może to być kwestia zasilania? Włożyłam zwykłe baterie - może trzeba rzeczywiście użyć alkalicznych? Albo przerobić na zasilacz? Do malej_nicki: jakie miałaś problemy z karuzelką i czy kupno zasilacza rozwiązało je? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramajkarybnik Fisher Price 23.07.07, 11:18 Polecam gorąco!!! Super sprawa i w dodatku teraz synuś ma ładną lampkę nocną Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 15:46 U mnie Fisher Price - do kitu. Obrazów z projektorw nie widac, z 3 kg baterii na nia poszlo, blede te miski, generalnie mozna sobie darowac. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 20:13 Nie znam zadnej karuzeli, wiec troche z boku. Przetestowalam sporo zabawek z bu form, Fisher Price ma super zabawki, ale jak mam wybierac miedzy nimi, a czyms z Tiny Love, to te drugie zawsze wygrywaja. Moj syn mial kilka zabawek, mimo, ze kosztowaly majatek, to nigdy nie zalowalam wydanych pieniedzy. Fisher Price ma zwykle wiecej roznych bajerow, ktore jedank szybciej mojego urwisa nudzily, niz prosta, ale kolorowa zabawka z Tiny Love. Odpowiedz Link Zgłoś
fantazja_huany Re: Tiny Love!! 23.07.07, 20:21 Zdecydowanie! rewelacja, po pierwsze zmienne wysokosci zabawek. dziecko jak jest malutkie widzi z ok 50 cm a te zabawki zblizaja i oddalaja sie, muzyka powazna - Rewelacja, teraz Jas ma 3, 5 miesiaca i uczy sie chwytania na tej karuzeli! cieszy sie, gada do zwierzatek, nie spotkalam jednej niezadowolonej osoby od Tiny. Ta karuzelka jest specjalnie skonstruowana nawet obracanie sie zwierzatek jest super skoordynowane. Rewela! Dokladnie - fisher price dla mnie to drozyzna i wyrzucanie pieniedzy, co mi po karuzelce co sie w kolo kreci. Tu przynajmniej trenuje dziecko wzrok, a potem uczy sie chwytac..Tiny ma super zabawki, co kupie to strzal w dziesiatke Odpowiedz Link Zgłoś
ms_sylwia Re: Tiny Love!! 23.07.07, 21:04 Też polecam Tiny Love - to jest specjalna karuzela edukacyjna, jak to opisała fantazja_huany. Żywe kolory - tylko takie dziecko widzi w pierwszych miesiącach życia (Fisher Price to kolory pastelowe, niedostrzegalne dla dziecka przez pierwsze 2 miesiace, zabawki obracają się na jednym poziomie - takich karuzel jest mnóstwo). Moja mała ma pół roku i teraz słucha samej muzyki jak zasypia, a karuzelę też jeszcze lubi w dzień (mimo że teoretycznie to zabawka to 6-ciu miesiący). U mnie ta karuzela sprawdziła się w 100 %. W ogóle Tiny Love ma super zabawki edukacyjne - nie są tanie, ale warto (na Allegro zawsze taniej). Polecam książeczkę dwustronną - po prostu rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
otyllka Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 23.07.07, 22:22 Ja polecam z FP Rainforest moja corcia ja ma jest bardzo kolorowa i widoczna dla maluszka od samego poczatku ja i ona jestesmy berdzo zadowolone, do dnia dzisiejszego ja uzywamy, chociaz mala ma juz dawno skonczone 7 miesiecy to sie jeszcze jej nie znudzila.Karuzelke mozna dostac na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
aksamitka7 Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 24.07.07, 08:21 To ta? www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2341&e=detail&pid=38346&pcat=rainforest Przyznaję, bardzo wpadła mi w oko Czy szybko wyczerpują się w niej baterie? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 24.07.07, 00:45 Bardzo polecam tiny Love - kiedyś przy jakiejś innej okazji ktos przekonywał, że przy FP jego dziecko fajnie zasypiało. Jednak ja chciałam karuzelki, która zajęłaby dziecko czuwające! I tak jest z TL - corcia wpatrywała się z zainteresowaniem, muzyka piękna. Dla obolałych uszu matki trzech córek - regulacja głośności to była super sprawa. Długo gra, nie trzeba nakrecać. Dla mnie same zalety. U nas jakoś generalnie zabawki TL sprawdzają się o niebo lepiej od FP. aga Odpowiedz Link Zgłoś
furetti Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 24.07.07, 09:04 Ja także polecam karyzelę Tiny love - my mielismy farmę. Karuzela była niezwykle kolorowa, a zabawki bardzo solidnie i starannie wykonane - nie miałam obaw jak mała w późniejszym okresie łapała je i ciągnęla do buzi, że coś się urwie i dziecko sie zakrztusi. Hanka karuzelę generalnie uwielbiała, do dziś pamiętam fascynacje w jej oczach, u nas karuzela wymiatała po kilkanaście razy dziennie, bateryjki faktycznie przy takiej eksploatacji wychodziły dość szybko, ale koszt wymiany trzech paluszków nie jest duży. Z bólem serca ściągnęłyśmy karuzelę niedawno, bo Hanka zaczęła za nią się podciagac do siadania. Odpowiedz Link Zgłoś
iwaskarbowska Re: Karuzela Fisher Price czy Tiny Love? 24.07.07, 20:23 Tiny love zaczelam kupowac okolo 3,5 roku temu. Zachecil mnie ich opis i walory edukacyjne. Nad ich projektami pracuje caly sztab ludzi) Moim zdaniem (i moich zachwyconych dzieci)tiny love sa naprawde warte zakupienia. Moj synek jest wychowany na macie Zoo z muzyka klasyczna i swiatlami oraz karuzeli z muzyka klasyczna i pilotem. Rewelacja pod kazdym wzgledem i relax ala nas tez. Wczoraj kupilam najnowsza chyba karuzelke z T.L. ruch i swiatlo, naprawde rewelacja, 2xmuzyka klasyczna+natura. Do tego swiatlo i woda tworzaca rozne wzory. Warto kupic i polecic. Podobnie z matami. Ja kupuje najnowsze wyroby, bo starsze juz przerobilam. Fisher Price tez mamy, owszem. Mamy ocean...bouncera. Tez swietny, duzo funkcji, motoryki, swiatla+ladne, zywe kolory. Ale karuzelke kupilabym zawsze Tiny Love. Odpowiedz Link Zgłoś