Dodaj do ulubionych

Zakup wózka !!!!

26.07.07, 11:26
Witajcie smile
Jestem w 26 tygodniu i zaczęłam rozglądać się za cała wyprawką dla naszego
synusia. Zaczełam rozglądać się za wózkami, ale wybór nie jest łatwy.
Podobają mi się wózki, ale kosztują okoł 2500,00 zł zastanawiam się czy warto
wydać tyle na wózek. To jest wózek, który będzie pełnił rolę wózka głebokiego
i później spacerówki. Dziewczyny pomóżcie wybrać.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • leila78 Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 11:34
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
    • bobimax Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 11:40
      Kwestia ceny wózka zależy czy chcesz mieć drugie dziecko, które będzie nim
      później jeździło. Jeżeli planujesz to warto wydać więcej, jeżeli nie to lepiej
      kupić tańszy a potem lekką spacerówkę. A wybór jest naprawdę ogromny. Ja mam
      teraz drugie dziecko i dlatego kupowałam tańszy wózek, bo wiem że go już nie
      wykorzystam.
    • reteczu Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 11:50
      Opiszę Ci jak to było i jest u nas.
      Pierwszej córce kupiliśmy wózko-spacerówkę (tak jak opisałaś) tanio,450zł ponad
      4 lata temu w sklepie w W-wie.Takie przyzwoicie wyglądające dziadostwo na
      paskach które dzięki tym paskom bujało się na boki.Przydało się ogromnie.Córka
      w tym spała.Usypiana była właśnie tym bujaniem.Do łóżeczka przeszła dopiero gdy
      przestała mieścić się w wózku.Ale to było dziadostwo.Bujanie to dziadostwo
      spotęgowało.Pękały nity i mąż wkręcał śruby, pękały rurki i były
      wymieniane,rwały się paski,piszczało brzęczało,skrzypiało.A mała usypiała i jej
      to nie przeszkadzało.Na spacery się przydało ogromnie zarówno jako wózek jak i
      spacerówka.Plus to to że się nie pruł materiał.Tak to było zrobione z
      porządnego materiału.No i było to dosyć lekkie a mieszkaliśmy na 3 piętrze bez
      windy i możliwości zostawiania wózka na dole.
      Pół roku temu dla drugiego dziecka kupiliśmy wózko-spacerówkę za 750zł też w
      sklepie ale nie w W-wie.Jest piękny ale ciężki.Kółka pompowane, coś a la
      alufelgi w kółkach,rozmaite dodatki typu torba, uchwyt do picia, różne okienka
      ma, jest bajerancki.Ponieważ bujanie pierwszego dziecka było dla nas uciążliwe
      i bardzo się baliśmy że tego się nie oduczy to drugi wózek świadomie kupiliśmy
      bez takiej możliwości,jest unieruchomiony.I w tej chwili prawie go nie
      używamy.Mała nie chce w nim przebywać.Czasami bierzemy go na spacer ale ona nie
      chce w nim być,chce na ręce,krzyczy wniebogłosy!Czasami śpi w nim na
      balkonie.Ale najpierw muszę ją uśpić na kolanach i przekładam dopiero gdy mocno
      śpi.W wózku nie uśnie.No chyba żeby się skrzyczała ze 30 minut to może by
      usnęła.Ale ja nie jestem zwolenniczką niemowlęcego wypłakiwania sie i robię tak
      jak wcześniej napisałam (superniania na pewno by na mnie zgrzytała zębami-
      trudno).Trudno mi ten wózek zapakować w bagażniku samochodu.Teraz gdy moje
      dziecko zaczyna 3 miesiąc ten wózek jest prawie nieużywany.To nie znaczy że
      córka nie przebywa na świeżym powietrzu.Dużo jeżdżę samochodem w plener.Ona
      zwyczajnie zasypia przy mnie,przy cycu,przytulona itd i śpi ale nie w
      wózku.Liczę na to że przyda się jako solidna spacerówka.
      Mam nadzieję że pomogłam.
    • kopalnia.diamentow Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 12:27
      Ja kupiłam lekki, składany do niewielkich rozmiarów, bezpośrednio do stelaża
      możesz przypiąć fotelik albo gondolę albo siedzisko spacerówki. Ma 4 skrętne i
      blokowane kółka (lekkie, aluminiowe - nie pompowane). Nie wyobrażałam sobie
      skręcać wózkiem naciskając na rączkę i unosząc górę. Wjadę nim do każdego
      sklepu. Obrócę go o 180 stopni niemalże w miejscu.
      Zakup był przemyślany. Wózek się sprwdza w 100 %. I od września będzie służył
      nowemu maluszkowi.

Musisz ustalić swoje oczekiwania.
      Dla mnie obok tego co napisałam wyżej ważne było, żeby nie miał 3 kółek (choć
      podobały mi się Qinny, to wydawało mi sie to uciążliwe przy wjeżdzaniu na
      schody). I nie chciałam tzw. "kosiarki" - czyli dużego, z wielkimi kołami,
      budami, parasolkami, tackami, torbami, koszami i innymi gadżetami...
      Ale każdy ma inne potrzeby.

Kosztował 2300 zł pod koniec 2005 roku.

Pozdrawiam,
      k.d.
      • naszcud Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 12:49
        Dziewczyny serdeczne dzięki smile
        Muszę się jeszcze odwiedzić kilka sklepów i to przemysleć. To nasz pierwszy
        synek - bardzo długo wyczekiwany (5 lat). Dlatego chciałabym Mu uchylić nieba
        chciałabym, żeby miał wszystko co najlepsze. Mieszkam w Komornikch tutaj
        napewno będzie mi potrzebny wózek o pompowanych kołach, bo jak narazie to nie
        mamy chodników i spacerować będę po drogach polnych - leśnych.
        Pozdrawiam smile
        • eleonoe Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 17:11
          ja zakupilam Quinny buzz-na 3 kolach pompowanych -razem spacerowka z gondola kosztowal 2300 i bardzo sobie chwale-prowadzi sie doslownie 1 palcem i wszedzie nim wjade i wniose i zniose. osobiscie jestem bardzo z niego zadowolona
        • reteczu Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 17:15
          No właśnie!My przeprowadziliśmy się do miasteczka w którym chodniki,drogi
          miejsca gdzie można pospacerować są w fatalnym stanie.Na dziury,
          nierówności,uskoki najlepsze są, moim zdaniem, duże koła,dlatego wybraliśmy
          pompowane.

tak jak dziewczyny napisały dostosuj do swoich potrzeb
          każda z nas ma je nieco inne

wszystkiego dobrego!
          • rowinki Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 17:26
            Witam! My spodziewamy się naszego pierwszego dziecka,popytaliśmy troche po
            znajomych i polecili nam wózek firmy Jedo model Bartatina,mi osobiście bardzo
            podpasował,miałam okazje pojeździc nim z dzieckiem znajomych i bardzo mi się
            podobało,cena jest bardzo przystępna,pozdrawiam
    • karina9918 Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 18:06
      Jeżeli kasa nie ma znaczenia, to weź pod uwagę Twój styl życia. Ja wiedziałam,
      że będę potrzebowała wózka leciutkiego, bardzo łatwo rozkładającego się,
      ponieważ na spacery jeżdżę do parku i wiecznie wkładam go i wyjmuję z bagażnika.
      Z ciężkim wózkiem nie dałabym rady, a rozkładanie jednym ruchem też jest bardzo
      przydatne. Do tego weź pod uwagę zwrotność wózka, pompowane koła, hamulce - mój
      ma także przy rączce, więc jak schodzi się z górki, hamulec ręczny baaaardzo
      pomaga.
    • iwoniaw Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 18:15
      Warto zwrócić uwagę na:
      - wielkość kół (im większe masz wertepy w okolicy, tym większe koła i lepsza
      amortyzacja)
      - ciężar, zwrotność i łatwość prowadzenia (w zależności od tego, czy będziesz
      musiała np. taszczyć wózek sama po schodach, wsiadać z nim do tramwaju/autobusu)
      - B. się przydaje porządny kosz na rzeczy/zakupy - nawet wychodząc z minimalną
      ilością akcesoriów i nie robiąc gigantycznych zakupów, zawsze się tych klamotów
      później nazbiera i lepiej mieć je gdzie wetknąć, nie mówiąc już o etapie
      późniejszym, gdy wózek będzie używany jako spacerówka, a dziecię oprócz zapasów
      picia będzie wymagało zabierania do piaskownicy połowy dobytku wink...)
    • bzdety_kotlety Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 18:25
      My zakupiliśmy Jedo Bartatina, choć jeszcze czeka na odbiór w sklepie - Skarbcia
      nie spieszy się wychodzić ze mniewink
      Testowałam wózki "na dotyk" w sklepach, cena grała rolę nadrzędną (do 1200) i
      wygląd klasyczny + zawieszenie paskowe (bujanie i rozpieszczanie) i pompowane
      koła. Z kilku które widziałam, właśnie Jedo był moim faworytem.
      Mam nadzieję, że się sprawdzi!
      • kk_1976 Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 19:56
        a gdzie mozna obejrzec taki wozek Jedo Bartatina? w jakiejs sieci czy w
        specjlnych sklepach dla dzieci? dla mnie tez cena bedzie sie liczyla... kk
        • bzdety_kotlety Re: Zakup wózka !!!! 27.07.07, 19:27
          Wejdź na stronę www.jedo.pl i znajdziesz sklepy które sprzedają w całej Polsce.
          Możesz też poszukać normalnie w sklepach które handlują wózkami i "podotykać".
          Ja kupiłam (przez telefon...) w sklepie w Michałowicach (woj. Mazowieckie) i
          zaoszczędziłam w porównaniu ze zwyczajnym sklepem 150 zł! Za komplet Jedo
          Bartatina + Deltim Grillo + adapter zapłaciliśmy 1060zł. Transport jest wliczony
          w cenę.
          Po zamówieniu wózka (3 dni oczekiwania) nie musisz płacić zaliczki a odbierasz
          kiedy Tobie odpowiada. Naprawdę fajny sklep!
    • siasiunia1 Re: Zakup wózka !!!! 26.07.07, 20:28
      ja wlasnie tez jestem na etapie wyboru wózka.
      Z moich obserwacji to trzymaj się przede wszystkim zasady - nie kupuj w
      typowych sklepach dla dzieci.
      Porównałam ceny wózków z sklepów i sklepów internetowych. kolo 500 różnicy
      nawet!! (oba nówki)
      pozdrawiam smile
      • katka256 Re: Zakup wózka !!!! 27.07.07, 09:49
        www.allegro.pl/item218249398_wozek_jedo_bartatina_2007_kurier_gratis_w_wa_.html
        tutaj możesz obejrzeć ten model, porównaj z cenami sklepowymi
        • ano14 Re: Zakup wózka !!!! 27.07.07, 10:03
          Karina - a można wiedzieć jaki wózek masz w posiadaniu? BO widzę, że kryteria
          wyboru mamy podobne, ale ja cały czas nie mogę się zdecydować.
          Pozdrawiam.
    • a.stalowa Re: Zakup wózka !!!! 27.07.07, 20:30
      Wraz z mezem zdecydowalam sie na Teutonie Elegance.Podoba mi sie bo laczy w
      sobie styl retro z nowoczesnosciawinkWczesniej myslalam o Quinny Freestyle,ale z
      ewzgledu na to ,ze jest 3-kolowy i wywrotny ,zrezygnowalam -wole doplacic i
      miec komfort.Poza tym to bobaski bardzo szybko wyrastaja ze zbyt nowoczesnych
      wozkow-gondolki sa za male,a ja mam temin na koniec pazdziernika i zaczynaja
      sie chlodne miesiace-dlatego wole zdecydowanie wieksza gondole.tu masz linka
      www.teutonia.de/
      • a.stalowa Re: Zakup wózka !!!! 27.07.07, 20:33
        Sorki tu masz polska strone o Teutoni
        www.teutonia.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka