Dodaj do ulubionych

Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w UK?

01.08.07, 23:46
Mothercare, Next, Bhs.

Mothercare lubię, mają w większości dobrej jakości ciuszki, Next - trudno mi
powiedzieć, bo pierwszy raz ostatnio kupiłam kilka rzeczy. Póki co, moge
powiedzieć, że ładne wzornictwo w przedziale wiekowym do 4 lat. Bhs -
niektóre rzeczy są fajne, ale zdecydowanie przeginają z cenami, a jakość
chyba gorsza od Mothercare.

Ciekawa jestem natomiast jak te marki sa postrzegane w Wlk. Brytanii?

aga
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w 02.08.07, 08:39
      mam koleżanke w UK, widziałam, że jej dzieci nosiły duzo ciuchów Nexta. ona
      sama mówiła ze next jej odpowiada.
    • lis888 Re: Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w 02.08.07, 11:26
      Mothercare to pierwszy sklep, do kt. kieruje swoje kroki kobieta w ciązy klasy
      średniej (lower, nie upper) w WB, bo tam jest po prostu wszystko w jednym
      miejscu: kosmetyki, wózki, łózeczka, wanienki itp. Next jest bardzo popuplarną
      marką, bo niedrogi i ma przywoite wzornictwo, krok do przodu wobec nprz. M&S.
      Natomiast BHS I Woolworts to sklep z niższa jakością i nieciekawym wzornictwem,
      taka masówka bardziej niz NEXT i GAP, ale krok przed Primarkiemwink Taka
      skopmpliokowana hierarchia, ale z pominięciem paru waznych marek, u nas
      nieobecnych. Upper middle class do powyższych sklepów w ogóle nie zagląda,
      uważając je za obchiach, a najbardziej totalny to wszelkie sportowe typu Nike i
      Adidas;0
      • kropkacom Re: Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w 02.08.07, 11:42
        A ja słyszałam ze mamy w Irlandii wola Amasa niż NEXTA.
      • carminam A do jakich zaglada/kupuje upper middle class? :-) 02.08.07, 21:14
        Widze ze sie troche orientujesz smile
        z ciekawosci zapytam - do jakich wiec sklepew / marek zaglada i kupuje upper
        middle class ?
      • agni71 Re: Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w 02.08.07, 22:53
        Dzięki lis888 za zaspokojenie mojej ciekawości smile
        I hej, tez jestem ciekawa, gdzie kupuje wyższa klasa średnia?

aga
    • lis888 Re: Z ciekawości - jak są postrzegane te marki w 03.08.07, 15:58
      Agnes B, Laura Ashley, Joseph, Nicole Farhi, Ralph lauren, Burberry, Chloe,
      Jill Sander, bielizna La Perla i t.d. Dużo tego, wybór ogromny, ceny też. Nie
      kupują chyba tylko Versace, bo uchodzi za kiczowate (zdgadzam się)i nie chodzą
      do Harrodsa tak samo jak i do Primarka, ale do tego pierwszego owszem jak są
      wyprzedaże ale generalnie uchodzi za "fe", bo tam dużo turystów (zwłaszcza
      japończyków) i wszystko takie... ostentacyjne, czyli "nieangielskie".
      Duzo tu pominęłam (zwłaszcza tych naj naj, ale tez trendy małych butików), bo
      sama tam się nigdy prawie nie zaopatrywałam, a dodam tak na marginesie, że
      apaszki za 179 Ł to wcale nie radkość w tego typu sklepach
    • rainbow2007 Re: Mothercare,Next,Bhs 13.08.07, 12:32
      Mothercare jest faktycznie chyba jednym z najczęsciej odwiedzanych sklepów przez
      kobiety ciężarne i z małymi dziećmi,sama teraz będąc w ciąży zrobiłam tam zakupy
      natomiast stwierdzam, że podobne produkty, czasem nawet lepszej jakości udało mi
      się kupić gdzie indziej w zbliżonej cenie lub niższej cenie.Zauważyłam, że
      Motercare podbija ceny wiedząc, że przeciętna kobieta z pewnością zakupi
      wszystko u nich na miejscu i nie mając doświadczenia dziś wiem, że np. za za
      pieluszki,oliwkę,chusteczki nawilżające przepłaciłam nie chcąc rozłożyć zakupów
      na 2 czy 3 miejsca.Faktem jest, że są mamy, które uważają że produkty są tam
      drogie i Mothercare raczej nie odwiedzają wybierając dużo tańsze sklepy.
      Next ma całkiem przyjemne ubranka choć w nie dużym wyborze.Owszem, zawsze coś
      będzie w przedziale wiekowym w jakim szukasz, ale wybór może być raczej
      słaby-chyba że trafisz na duży store.
      GAP ma rzeczy z "tej samej półki" co NEXT.Również dość lubiany, choc to co mi
      sie w tych produktach dla dzieci za bardzo nie podoba to wszechobecne naszywki z
      logo firmy, np. pół przodu sweterka zajmuje napis GAP,jakby to była jakaś główna
      ozdoba i wymierna pękatego portfela a to czysta reklama i pokazówka.
      Bhs osobiście nie uwazam za jakis super dobry sklep, choć trochę tańszy niż
      NEXT, wg mnie ciężko wybrać tam coś naprawde fajnego, choć czasem się zdarza.
      Osobiście lubie Mamas& Papas mimo że czasem nieco droższy od poprzednich.Udało
      mi się też kupić kilka fajnych rzeczy w John Lewis dla takiego super małego bobasa.
      Nie należę do upper midle class więc nie odwiedzam sklepów gdzie za śpiochy mam
      wydać ok Ł40 a dziecko włoży je zaledwie kilka razy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka