aniulekq 13.08.07, 14:53 Zastanawiam się jaki wybrac ten kubek niekapek. Tyle ich jest na rynku, który najlepszy jest waszym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdagl Re: kubek niekapek 13.08.07, 15:16 Zuzia w prezencie dostała Nubi z silikonowym ustnikiem i ten jej pasuje,natomiast mamy rownież avent i ten jej na razie nie podchodz,może dlatego,że twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalusk Re: kubek niekapek 13.08.07, 15:47 my mamy avent z miekim ustnikiem a poczatku nie chciał pic ale teraz jest oki ma 8 meisiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
ila27 Re: kubek niekapek 13.08.07, 18:01 Oglądałam program w którym fizjoterapeuta, skrytykował kubki- niekapki. Twierdził iż zmuszają malucha do nieprawidłowego ssania. Polecił natomiast "bidony" tj pojemniki, butelki z czymś w rodzaju słomki a w ogóle to najlepsze dla dziecka (wg tego specjalisty) jest picie z kubeczka z wyprofilowanym brzegiem. Cenie rady tego faceta, zatem nie będę korzystać z niekapków. Wybiorę bidon (poza domem)i kubek (w domu). Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: kubek niekapek 13.08.07, 18:27 Tak... co rok nowe pomysly. Rok czy dwa temu polecano niekapki bo sa lepsze od smoczkow i nie powoduja wad zgryzu. Teraz juz niekapki sa BE a bidony ok. Wg mnie najlepsze jest picie z kubeczka ale moj bąk niestety tego zdania nie podziela i woli niekapek. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_marta Re: kubek niekapek 13.08.07, 20:49 Kuba ma niecale 9 miesiecy i jedyna rzecza do jakiej sluzy mu niekapek jest walenie nim o podloge... Kupilismy TommyTipple czy jakos tak...ustnik miekki, ale trzeba przygrysc i pociagnac zeby polecialo (na opakowaniu bylo ze od 6 miesiaca)ale moje dziecko idzie na latwizne i kocha butelke ostatnio wpadlismy na pomysl ze kupimy Mu butelke z dziura w srodku (balonik) ze moze sie nauczy sam sobie trzymac- tez nie chce leniuszek maly Odpowiedz Link Zgłoś
alka2911 Re: kubek niekapek 14.08.07, 16:44 Nam, zanim synek poszedł do żłobka, panie opiekunki zaleciły, że "dobrze by było" nauczyć dziecko pić z niekapka. Porażka. Mały miał 6 mies. i żadnego nie chciał. Bunt był okropny. Ani Canpola, ani Tommee Tippee, z Aventu wprawdzie umiał pić ale za nic nie chciał (tylko podstępem). Ostatecznie pije z butelki ze smoczkiem niekapkiem z Nuka i z podobnej ale nie wiem jaka to firma (smoczki mają kształt ustnika ale są silikonowe i nie kapią bo mają takie nacięcia zamiast dziurki). Odpowiedz Link Zgłoś
katgaw Re: kubek niekapek 14.08.07, 17:22 moj maly ma 6miesięcy,tez chce przejsc na niekapki,narazie zamowilam na allegro butelko-niekapek,to sie fachowo nazywa treningowa!firma nuk,widzialam na zywo,jest ok,ma rączki do trzymania i ten ustnik a pozatym wyglada jak butelka,wiec zobaczy sie!bo moj Bartek wyrywa mi butelke ale jak co do czego przyjdzie to pije jak jedzie wozkiem i pitko samo mu do buźki wlatuje a bardzo chce sam trzymac butelke! Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: do katgaw 15.08.07, 14:25 Możesz podac nick na allegro gdzie kupiłaś ten butelko niekapek. Szukam czegoś w tym stylu.. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ewosko Re: kubek niekapek 14.08.07, 17:35 Synek (7,5 m-ca)ogólnie nie lubił picia z butelki, musiał być baardzo spragniony, żeby choć trochę wypić. Tolerowal jedynie smoczek kauczukowy nuka, bo podobny mamy do uspokajania. Teraz postanowiłam przejść na niekapek, bo może będzie chętniej pił. Na pierwszy ogień poszedł avent z miękkim ustnikiem - no i klapa.I w sklepie poradzono mi wlaśnie ustnik nuka. Są kauczukowe i silikonowe, pasują do butelki. No i rewelacja! Dzisiaj (po kilku dniach prób) pierwszy raz wypił na raz 50 ml soczku! ale się ciesze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudensja Re: kubek niekapek 15.08.07, 15:12 Ila27 widzę, żę oglądamy te same programy a ten fizjoterapełta to Paweł Zawitkowski którego opinię też bardzo cenię. A kubek niekapek może powodować wadę wymowy (ale nie musi), ma zły wpływ na aparat mowy Odpowiedz Link Zgłoś
beatiness Re: kubek niekapek 15.08.07, 19:55 też ogladam program mamo to ja i bardzo cenię rady Pawła Zawitkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
aurea_anima Re: kubek niekapek 16.08.07, 12:00 jejku,czasem się zastanawiam czy ten Pan jest jedynym fizjoterapeuta w Polsce... trzeba wierzyć swojemu przeczuciu i słuchac dziecka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś