asiaw9 16.08.07, 13:51 w listopadzie urodze dziecko i mam pytanie do doswiadczonych mam, jaki kombinezon powinnam kupic i w jaki rozmiarze. Moze znacie sklepy gdzie mozna za rozsadna cene kupic taki kombnezon, dodam ze jestem z Trojmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka74 Re: kombinezon dla noworodka 16.08.07, 14:21 Moge ci sprzedać cudny kombinezon roz. 56 założony raz w drodze ze szpitala do domu Pisz to prześle zdjęcia katka74@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magcichocka1 Re: kombinezon dla noworodka 16.08.07, 14:23 napisałąm do Ciebie na priv Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kombinezon dla noworodka 16.08.07, 18:03 Moje dziecko urodzone w grudniu miało kombinezon w rozmiarze 68 i było w sam raz. Na początku kombinezon był trochę za duży, ale wystarczył nam do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: kombinezon dla noworodka 16.08.07, 21:26 Jesli chodzi o rozmiar kombinezonu, to na pewno wiele zalezy od firmy. Ja w zeszłym roku dla córki urodzonej na pocz. sierpnia kupiłam r. 68 od Wójcika, ale szybko biegłam wymienic na 62, bo nawet na 3-mies. dziecko był strasznie wielki. aga Odpowiedz Link Zgłoś
bad_girl10 Re: kombinezon dla noworodka 16.08.07, 21:33 ja urodzilam pod koniec pazdziernika i mialam coccordillo 68cm. i uzywalam go do wiosny. z początku byl troszke za duzy,ale gdy mala miala jeszcze pod spodem grubsze ubranko, to bylo OK Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: kombinezon dla noworodka 17.08.07, 08:37 Mój synek urodzony pod koniec września zaliczył w pierwszą zimę 3 kombinezony- 62, 68 i 74. Ale zima była wtedy długa i jeszcze 1 kwietnia leżał śnieg. Za to dwa tygodnie później chodził w krótkim rękawku Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: kombinezon dla noworodka 17.08.07, 20:33 Mój synek tez urodził sie w listopadzie, ponieważ był dużym dzieckiem, ponad 4 kg, to kupiłam mu taki lżejszy polarowy kombinezonik na 62 i jeżdił w nim na spacerki przez jakis miesiąc. Potem dokupiłam grubszy z Kappahla na rozmiar 68 i ten był dobry az do wiosny. Zastanów sie nie tylko nad rozmiarem kombinezonika, ale tez nad jego grubościa. Raczej zapinamy dzieciątka w spiworki w gondolkach badź kocyki i może sie okazać, że gruby typowo zimowy kombinezon może byc za ciepły. Zwłaszcza ostatnia i porzednie zimy zdradzają tendecje do ocieplenia klimatu. Mojemu synkowi wystarczył kombinezonik z bardzo cienka podpinka, taka jak na jesienej kurtce. Zawsze było mu ciepło, i wcale nie chorował, bo jeżdzil cała zime w śpiworku. Odpowiedz Link Zgłoś