slonko1335 30.09.07, 14:26 Mogłybyście mi napisać jakich firm gondole mają mocowanie do samochodu i oczywiście pas czy pasy trzymające dziecko wewnątrz gondoli. Znalazłam tylko Jane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka129 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 07:54 Jeszcze Bebe Comfort. Problem w tym, ze polskie przepisy zabraniaja w ten sposób przewozic maluszka. Pozwalaja na to przepisy francuskie i dlatego gondola tej firmy ma taka mozliwość. Nie wiem jak teraz ale 2 lata temu gongola o którek pisze nie miała pasów do przypiecia maluszka - moze teraz sie to zmieniło. mysle jednak, że ze wzgledów bezpieczeństwa nie warto ryzykować. Lepiej kupić fotelik i w ten sposób wozic dziecko. Wiem co mówię - jestem BHP-owcem Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 08:05 Polskie przepisy wcale nie zabraniają przewożenia dziecka w gondoli jesli ma atest, przepis brzmi, że dziecko trzeba przewozic w foteliku albo z innym urządzeniu przystosowanym do tego celu, więc gondola z mocowaniem do auta moze być. Agnieszko ja się zgadzam zupełnie jesli chodzi o to bezpieczeństow, ale ta gondola ma być przeznaczona dla dziecka chorego z łamliwością kości, bo takiego nie mozna przewozic w foteliku i w tym cały problem, idealne byłoby łóżeczko samochodowe ale poza USa nigdzie się na takie nie natknęłam...Sprawdzę jeszcze te gondole z BB Comfort. Odpowiedz Link Zgłoś
lindan Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 08:11 Hej, Gondola Naveta PEg perego - można dokupic specjalne pasy tez tej firmy do samochodu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_36 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 10:20 Bebecar też ma takie pasy, koszt ok. 200zł (3 lata temu). Odpowiedz Link Zgłoś
igus131 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 12:09 gondola do wozka casualplay,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia100-23 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 13:34 My mamy wózek Chicco S3. Sa specjalne pasy do kupienia oddzielnie, kosztowały prawie 100 zl ponad rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 14:45 Ja miałam tak w deltim-focus. Specjalny łącznik metalowy (ok.100zł) plus oczywiście w gondoli osobne pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 15:04 Peg perego navetta,pasy trzymajace dzidziusia to ok 80-100zl.Najlepiej dowiedz sie u dystrybutora www.akord.poznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7383 Re: Gondola z mocowaniem do samochodu 01.10.07, 15:39 Gondola Windoo Bebe Confort ma pasy bezpieczeństwa w środu do przypięcia maluszka Odpowiedz Link Zgłoś