Dodaj do ulubionych

kombinezony

01.10.07, 11:52
Gdzie w Warszawie znajdę najwiekszy wybór kombinezonów Mariquita i
Cocodrillo z najnowszej kolekcji??
Najlepiej na ursnowie?
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: kombinezony 01.10.07, 12:02
      A jakiego rozmiaru szukasz? Bo jeśli powyżej 104, to niestety nigdzie na
      Ursynowie - straszna posucha sad A jak mniejsze, to są w Galerii Ursynów, na
      bazarku na Kabatach (Wąwozowa) i po drodze na tenże bazarek idąc od metra po
      prawej (sklep z szyldem Chicco), w Guciu w Pasażu Stokłosy.
      • domi-no1 Re: kombinezony 01.10.07, 12:13
        Bardzo dziękuję za info, w takim razie wim gdzie się wybrać. Szukam
        rozm. 86 z serii Mini Pilot Mariquity oraz Teddy Bear i Go Team
        Coccodrillo. Chciałam obejrzeć je na żywo.
        • malenka07 Re: kombinezony 01.10.07, 13:28
          Podlacze sie do tygo watkusmile Ja rowniez szukam, ale wolalabym nie na
          Ursynowie... Moze cos blizej centrum? Ew Wola, Zoliborz???

domi-no1, jak obejrzysz napisz slowko...podobaja mi sie dokladnie te same
          kombinezonysmile Ja szukam rozmiaru 92.
          Pozdrawiamsmile
          • biaemi Re: kombinezony 02.10.07, 00:16
            Jesli moge sie wlaczyc, to dodam, ze na razie w GFuciu jest bardzo
            maly wybor, a nawet w firmowych Coccodrillo nie ma jeszcze
            wszystkich kolekcji (np. czekaja jeszcze na TEddy Bear).
            Go team ogladalam na zywo i choc ladnie wyglada na zdjeciu, w
            rzeczywistosci jest z bardzo cienkiego troche blyszczacego materialu
            i wyglada moim zdaniem troche tandetnie.
            • malenka07 Re: kombinezony 02.10.07, 12:18
              No wlasnie, tak to jest z tymi zdjeciami... Mnie bardzo podobal sie bordowy
              Rodeo Club Mariquity, ale obejrzalam go w sklepiesad PorazkasadKolor jakis taki
              wyprany, misio niemily i nie mozna go odpiac. Dlatego chce przed zakupem
              "pomacac", zeby nie bylo rozczarowania.
              Chyba wybiore sie do Swiata Dziecka na Towarowej, tam zazwyczje jest spory wybor.
              • domi-no1 Re: kombinezony 02.10.07, 12:44
                Ja wczoraj oglądałam ten Go Team Coccodrillo i na zdjęciu wyglada o
                niebo lepiej, w rzeczywistości ciemny, smutny kolor, a materiał nie
                jest sztywny, ale też bez rewelacji. Zaczekam jeszcze na ten z serii
                Mini Pilot Mariquity oraz Teddy Bear Coccodrillo. Mam prośbę, jak
                będziesz w Świecie dziecka to zobacz czy tam przypadkiem ich nie ma,
                bo w mojej okolicy na razie ich nie znalazłam.
                • malenka07 Re: kombinezony 04.10.07, 12:36
                  Bylam, niektore widzialam.

Coccodrillo Go team - to co na zdjeciach ma sie nijak do rzeczywistosci. Ten
                  caly bordowy to taka cienka szmatka - dla mnie nie do przyjeciasad
                  Coccodrillo Teddy Bear nie bylo do wczoraj w zadnym sklepie, moze dzis dojedzie.
                  Ladnie na zyw wyglada ten zielono-bialy, ale ta biel wydaje mi sie nie na
                  miejscu, znaczy niepraktyczna.

Mariquita Mini Pilot: mnie podobal sie brazowy, kurteczka milutka, bardzo
                  przyjemna w dotyku, nie za gruba, wyglada wygodnie i zgodnie ze zdjeciami, ale
                  spodni nie bylo. W Guciu (dzwonilam tam) powiedzili, ze nie beda mieli tych
                  kompletow bo spodnie byly za cienkiesad
                  Mini Pilot jest tez blekitny (b.jasny i kremowy - ten niestety taki ortalonowy
                  sie wydaje)
                  Byl tez Rodeo Club brazowy, tez nie bardzo mi sie podobal, material wierzchni
                  szeleszczacy, ale ogolnie ok.

I widzialam tez Wojciki: Happy Hippo (kremowo-brazowy) i North Pole (ciemny bez)
                  bardzo sympatyczne, ale tylko do rozmiaru 86, ktorego akurat nie bylo, wiec nie
                  moglam zobaczyc - podobno jest taki jak 92 innych firm. Wczesniej Wojcika nie
                  bralam pod uwage, nie mam doswiadczen z tymi ubrankami.
                  Poczekam jeszcze na Teddy Bear i zdecyduje, ktory kupic.
                  • anna.pl.se Re: kombinezony 11.10.07, 09:42
                    A jakie były ceny?Ja szukam coccodrillo Love,Go-team,NYC.Ale w
                    Częstochowie lub w jakimś sklepie on-line.
                    • ksiezniczka256 Re: kombinezony 11.10.07, 22:04
                      Go-team kosztuje 139
    • gorzata77 Re: kombinezony 04.10.07, 14:54
      Dziewczyny a może widziałyście kombinezon "canada" firmy
      cocobello???
      • malenka07 Re: kombinezony 04.10.07, 15:32
        Tak, w Swiecie Dziecka na Towarowej i kolo M1 sasmile Bardzo przyjemny,
        zielono-pomaranczowy. Ale dokladnie go nie ogladalam.
    • malikowna Re: kombinezony 04.10.07, 20:40
      My kupiliśmy Foto Maniack Coccodrillo polecam wiele ładniejszy niz
      na zdjęciach, materiał miły w dotyku , lekki a wydaje się cieplutki
      • domi-no1 Re: kombinezony 05.10.07, 19:47
        Dziś dzwoniłam do slepu firmowego Cocodrillo w Warszawie, aby spytać
        czy są już kombinezony z serii Teddy Bear. Podobno przyszły wczoraj
        i prawdopodobnie były ładne , bo nie został już ani jeden w
        interesującym mnie rozmiarze czyli 86 lub 92 sad( Ale pani zapewniła
        mnie, że na pewno jeszcze będzie niejedna dostawa.
    • kara13 Re: kombinezony 06.10.07, 13:57
      Ja dzisiaj byłam tutaj na Bemowie/Bielanach ww.olinek.waw.pl i
      polecam Miła obsługa , duży wybór i mierzyłyśmy chyba z 6
      kombinezonów.
      • malenka07 Re: kombinezony 06.10.07, 15:09
        Ja widzialam Teddy Bear w Reducie, ale 92 (a takiego szukam) juz nie bylo.
        Spzredal sie tuz po wyjeciu z paczeksad Ale mi czegos w nim brakowalo, kapturek
        nie sciaganysad
        Juz sama nie wiem, kombinezony sie koncza a my nadal z niczymsad
        • domi-no1 Re: kombinezony 06.10.07, 20:45
          A jesli można wiedzieć to w którym sklepie w reducie są kombinezony
          coccodrillo i czy był rozmiar 86?
          • kara13 Re: kombinezony 06.10.07, 21:45
            domi-no1 napisała:

> A jesli można wiedzieć to w którym sklepie w reducie są
            kombinezony
            > coccodrillo i czy był rozmiar 86?

Oni tam mają swój sklep
          • malenka07 Re: kombinezony 06.10.07, 22:22

Tam jest od niedawna sklep firmowy Coccodrillo, niestety nie ma numeru telefonu
            i na stronie tez brak. Ale moze w M1 Ci podadza.
            Byl rozmiar 86 - w czwartek wieczorem ogladalam. Na mojego synka za malysad

A czy wiecie gdzie oprocz firmowych sklepow Wojcika i Swiatow Dziecka sa ich
            ciuszki? Bede bardzo wdzieczna za podpowiedzismile
            • domi-no1 Re: kombinezony 07.10.07, 14:18
              A czy mogłabyś napisać coś wiecej na temat tego kombinezonu Teddy
              Bear, tzn. czy jest ciepły, czy materiał jest miękki, czy raczej
              sztywny, czy matowy, czy taki śliski, no i czy przy rękawkach we
              wnątrz są ściagacze??
              • biaemi Re: kombinezony 08.10.07, 02:14
                Tez jestem zainteresowana szczegolowym opisem. Z gory dzieki.
              • domi-no1 Re: kombinezony 09.10.07, 21:06
                up
                • malenka07 Re: kombinezony 10.10.07, 16:01

Przepraszam ze dopiero teraz - nie mialam czasu zajrzec...

W skrocie o Teddy Bear : podobal mi sie duzo bardziej niz Go Team, wydaje sie
                  cieplutki. Kaptur ma odpinany misiaczek wokol, ale nie mozna go sciagnac.
                  Spodenki sa super, bardzo podobal mie sie ich fason, taki dosc zabudowany na gorze.
                  Kolor ciut inny niz na fotkach, taki ni to khaki ni to brazowy. Zreszta mozliwe,
                  ze w swietle dziennym wyglada inaczej, ja ogladalam przy jarzeniowkach w
                  sklepie. A sam material troszke sliski i troszke blyszczacy, trudno opisac.
                  Pewnie jakosciowo jest ok, ale bez rewelacji. W srodku bawelniany w paseczki.
                  Kurcze, o sciagaczach nie pamietamsad
                  nawet nie jestem pewna czy kupilabym go gdyby byl rozmiarsad

jak dalej tak bede zwlekac, to nic nie kupie, bo niczego juz w sklepach nie
                  bedziesad((

Zaczelam sie tez zastanawiac, czy nie kupic jednoczesciowego i kurtki osobno, na
                  cieplejsze dni - synek ma 15 miesiecy. Co myslicie?
                  • domi-no1 Re: kombinezony 10.10.07, 17:39
                    Bardzo dziekuję za opis, mi na zdjęciu bardzo się on podoba, a w
                    rzeczywistości jeszcze go nie widzałam. Nigdzie na ursynowie jeszcze
                    nie ma tej serii, a w sklepach firmowych nie ma interesujacego mnie
                    rozmiaru 86 (kontaktowałam się telefonicznie), wiec na razie czekam
                    na kolejną dostawę. Mimo, że mój synek dopiero skńczył roczek, ja
                    jestem zdecydowana na dwuczęściowy. Często jeździmy samochodem i
                    myślę, że w samej kurteczce małemu będzie wygodniej, a spodnie
                    wykorzystamy do zabaw na śniegusmile)
                    • malenka07 Re: kombinezony 10.10.07, 21:15
                      Wiesz, moze pojedz do sklepu i obejrzyj go dokladnie-bedziesz wiedziala, czy
                      czekac na dostawe, czy szukac innego...
                  • omm7 Re: kombinezony 11.10.07, 09:25
                    W kurtce Teddy Bear niestety nie ma ściągacza w pasie.U mnie miała to byc kurtka do samochodu, ale bez ściągacza odpada.
                    • olaj Re: kombinezony 11.10.07, 11:31
                      smile
                      można w kombinezonach jeszcze sprawdzić -
                      - czy kurtka jest ściągana na dole
                      - czy kombinezon 1cz jest ściagany wewnątrz w pasie (niektóre są)
                      - czy zamek błyskawiczny jest osłonięty na górze (żeby nie uwierał w
                      szyję czy brodę)
                      - czy mozna prać w pralce w 30 lub 40 stopniach
                      - czy materiał w strategicznych miejsach jest odpowiednio mocny lub
                      wzmocniony
                      - czy kaptur jest odpinany
                      - czy pod zamkiem jest tzw "listwa", czyli materiał, żeby nie wiało
                      przez zamek (niektóre modele maja jeszcze z wierzchu zakrywany zamek)
                      - sprawdzić szwy na nogawkach - dobrze, jak nie ma

cdn coś przyjechało
                      • biaemi Re: do olaj - kombinezony 11.10.07, 16:55
                        Moglabys mnie oswiecic do czego sie przydaje wewnetrzbe sciaganie w
                        pasie w kombinezonach jednoczesciowych? Jedyne co mi przychodzi, to
                        moze, ze pozornie troche cieplej jest, ale czy rzeczywiscie?
                        • olaj Re: do olaj - kombinezony 11.10.07, 19:08
                          smile)
                          b. szczupłe dzieci nie "latają" co całym kombinezonie smile

- przydają się jeszcze odblaski (np na sankach po południu)
                          - oraz zaimpregnowane, chociaż trochę tkaniny zewnętrzne (żeby dało
                          radę brud spłukać pod kranem, a nie od razu prać całość)
                          - nie pamiętam, czy pisałam o trzemiączkach pod stopy - przydają się
                          w jednoczęśćiowych kombinezonach szczególnie, przy siadaniu nogawka
                          nie podjeżdża do góry

cdn po kąpieli
                      • ksiezniczka256 Re: kombinezony 11.10.07, 22:06
                        > - czy kombinezon 1cz jest ściagany wewnątrz w pasie (niektóre są)
                        Z tego, co pamiętam, nie - ale kombinezon wisi w pokoju mojego synka i teraz nie
                        wejdę, dopiero rano

Kaptur nie jest odpinany, jedynie futerko można odpiąc. W komplecie są od razu
                        (odpinane) buty i rękawiczki. Oczywiście kombinezon można prac wink
                        • olaj Re: kombinezony 11.10.07, 22:24
                          smile
                          Tak sobie piszę, co kombinezon może mieć - ale nie musi. Niektóre z
                          tych funkcji ulatwiają funkcjnowanie, co ja np lubię (tak samo jak
                          mam zmywarkę). Nie wszsytkim są potrzebne wszystkie rzeczy smile), zima
                          w mieście to nie narty w Alpach.

a więc kontynuując wątek:
                          - spodnie od kombinezonu - fajnie, jak mają regulowaną długość
                          szelek (i szelki dla młodszych dzieci!). Nawet, jak dziecię sporo
                          urośnie przez zimę, to się po prostu spokojnie wydłuży szelki w
                          lutym.
                          - nogawki proste na dole to niespecjalnie to ptzy młodym, może się
                          nasypać śnieg do buta. Dobrze, jak mają gumkę-ściągacz lub podwójne,
                          narciarskie doły nogawek (wewnętrzna cienka z rzeczoną gumką,
                          zewnętrzna jak reszta spodni, ocieplana). Fajną funkcją jest
                          możliwość rozszerzenia nogawki zamkiem błyskawicznym, można wtedy
                          nogawke wciągnąć na szersze, narciarskie buty.
                          - gumka w pasie lub w ostateczności szlufki na pasek, niezbędne dla
                          szczuplaków wink

kurtka
                          - poza ściaganym dołem, niektóre mają możliwość ściągania rękawów na
                          rzep, ale powinny przynajmniej mieć ściągacz-gumkę, w otwarty rękaw
                          wlatuje śnieg i zimny wiatr, brrr
                          - snowbordowe i sportowe modele miewają tzw wiatrołapy (chyba? a
                          może inaczej?), co sprawiam, że nie wieje po nerach wink

może jeszcze coś sobie przypomnę...
                      • ksiezniczka256 Re: kombinezony 12.10.07, 08:56
                        Dopisuję:
                        go team coccodrillo:
                        - ma wszytą gumkę z tyłu w pasie (mówię o jednoczęściowym), ale bez regulacji
                        - zamki błyskawiczne (są dwa, rozpinane bardzo daleko) są osłonięte na górze
                        - nie ma szczególnych wzmocnień na kolanach, pupie itd.
                        - kaptur nieodpinany, jedynie futerko można odpiąc
                        - zamki zabezpieczone są taką podwójną listwą kryjącą, ale z zewnątrz
                        - zarówno rękawy, jak i nogawki są podwójne - wewnątrz ściągacz, na zewnątrz
                        ciepła warstwa
                        - można prac w 30 stopniach
                        - dopinane buty
                        - rękawiczki ze ściągaczem na sznurek

No i to chyba tyle. Materiał jest fajny - miękki, ale sprawia wrażenie ciepłego
                        i nieprzemakalnego wink Cały kombinezon jest grubszy od niektórych (jak c&a,
                        reserved), ale na tyle, że mały nie wygląda w nim jak mumia i może się swobodnie
                        poruszac.
                        • malenka07 Re: kombinezony 12.10.07, 13:47
                          Jeszcze raz obejrzalam kilka kombinezonow, opisze ciutke:

Mariquita Rodeo Club brazowy - ten z kratka czerwona w srodku - jest b.ladny,
                          ale...kompletnie nie na zime. Cieniutki zdecydowanie, wiec nie bede sie
                          rozpisywala. Spodnie fajnie uszyte - wysoko zabudowane, ale cienkiesad

Mariquita Rodeo lub bordowy: co prawda kolor inny niz na zdjeciach, jasniejszy,
                          ale ma wszystko co trzeba: kurtka sciagana w pasie i na dole, sciagacze w
                          rekawach, przyjemny nieszelesal, kaptur odpinany i odpinane tez samo futerko
                          przy kapturze
                          spodnie z regulacja szelek, na dole maja w srodku material z gumka.

Mariquita Mini Pilot brazowy - kurtka idealna (ma to co poprzednia), kolor tez
                          ciut jasniejszy niz na zdjeciach.
                          Spodnie z regulowanymi selkami, ale na dole proste, bez zadnea, gumki wewnatrz brak.

I jestem w kropce: podoba mi sie bardziej Mini Pilot, ale te spodnie nieeco mnie
                          niepokoja. Wiec mimo wszystko chyba kupie Rodeo Club...

mA Hippo Wojcika nigdzie juz nie bedzie - strasznie mi sie podoba, chociaz tu
                          tez proste spodenki, bez zabezpieczen na dole...

To narazie tylesmile
                          • malenka07 Re: domi-no: 24.10.07, 14:34
                            Teddy Bear 86, jesli nie kupilas:

www.allegro.pl/item260089744_kombinezon_coccodrillo_kolekcja_2007_08_rozmiar_86.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka