kaskagoska 16.10.07, 09:27 Mamy, czy dla dzieci lepiej kupic rajstopy cale bawelniane 100% czy tez z dodatkiem elastanu, nylonu??? Znalazlam fajne na allegro ale nie wiem ktore lepiej zniosa uzywanie i pranie??? dzieki za dorade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaskama Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:11 Moim zdaniem, bawełnianie milsze dla skóry, ale szybciej się mechacą. Wolę z dodatkiem lycry, elastanu, nylonu (nie wiem, czy to nie to samo). Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:16 bawełniane niestety jak juz wyciągna sie na kolanach, to pierwotnej postaci wracaja dopiero po praniu.... jesli chodzi o mechacenie...to kulkowanie powoduja sztuczne włukna w tkaninie ...bawełna 100% nie mechaci sie wcale..... tez jestem zdania ze z dodatkiem sa lepsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
selka25 Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:16 Ja swoim dzieciom kupuje z dodatkami - są milutkie dla nóżek i się nie deformują. Jeżeli chodzi o marki to różne przetestowałam i tak wydaje mi się, że najlepsze są z Woli i Gatty. Z Rewonu się robią szmatkowate a z Yorkera takie szorstkie. Takie też sprzedaje w swoim sklepie - Wola i Gatta Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:20 .....czy na hasło...e-mama..i nik...udziejasz rabatów....bo chetnie skorzystam i jeszcze powiem kolezankom.... Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Tylko WOLA 16.10.07, 10:21 i to najlepiej bez wzorków, które najczęściej się mechacą. Odpowiedz Link Zgłoś
selka25 Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:23 Chętnie bym udzieliła na to hasło, ale obcięłam koszty wysyłki i dokładam do nich więc to pomysł na inna promocję Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 10:34 trudno ...ale fajnie wiedzieć..zgłosze się niebawem...mam juz nawet pewne na oku.. te meskie.... www.swiatskrzata.pl/go/_info/?user_id=173&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 20:42 A sa w ogóle całe bawelniane? ja chyba nigdy nie widziała. Daj linka jak mozesz. Jeśli chodzi o nas, to też najlepiej się nam noszą z Woli i Gatty. Nie umywają sie do nich zadne Nexty i Gap'y. aga Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 20:48 Gatta i Wola. Dzisiaj natknęłam sie na cudne rajstopki Woli w outletowym sklepie Gatty. Są całe czerwone z gałazkami kwiatów przechodzącymi przez całe rajstopki i z biedroneczkami. To cudo w rozmiarze 104-110 kosztowało 7,90 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: doradzcie-rajstopy 16.10.07, 21:08 a ja kupiłam wczoraj melanżowe z Woli za 3,99zł w osiedlowym Polo też kupuję tylko Wolę i Gattę Odpowiedz Link Zgłoś
selka25 Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 09:04 Gdzie jest taki fajny sklep jeśli wolno spytac? To ja więcej płacę za rajstopki w hurtowni. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 09:12 Polo to taki osiedlowy market jak Lidl czy Biedronka Odpowiedz Link Zgłoś
sefora74 Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 07:53 Ja moim dzieciom kupuję tylko rajstopy WOLI Jestem im wierna od lat i nigdy się nie zawiodłam.pozdr s Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 11:21 W zeszłym roku kipiłam córce rajstopki Drewex colorino - teraz nigdzie ich nie ma - może wiecie czy już skończyli produkcję? Odpowiedz Link Zgłoś
selka25 Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 12:11 Nie widziałam takich. To tak czasem jest. Ja dwa lata temu trafiłam na super piżamy w przyzwoitej cenie z fajnej ciepłej i miłej frotki z drewxu. I tylko raz bo już nigdize kupić się ich nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 12:27 a skad jestes? w Krakowie widzialam rajstopki w entliczku i firmowym sklepie Kolorino dla mnie jednak jakosc bardzo srednia w lecie kupowalam dla Oli rajstopki rewonu takie azurkowe i byly rewelacyjne - intesywnie uzytkowane nadal wygladaja jak nowe natochamist te grubsze sa juz gorszej jakosci kupilam te kilka par z gatty - niestety cale skulkowane teraz mamy kilka par next i sa ok - nie mechaca sie ,nie spieraja na zime napewno kupie frotki z woli Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 12:32 Dla nas ten Drewex był super, nie zmechaciły się, wyglądają nadal całkiem przyzwoicie. Kupowałam na Allegro, ale ten sprzedawca już nimi nie handluje. Wola też nam pasuje. A Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: doradzcie-rajstopy 17.10.07, 14:50 Kupuje tylko z dodatkiem włokna sztucznego. Najbardziej lubie firmy: Wola, H&M, Zara i Vertbaudet (ze wzgledu na oryginalne kolory). Gatty miałam jedna pare i były dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: ZARA -o nie:-( 25.10.07, 22:10 Podnoszę watek, a to dlatego ,że właśnie strasznie sie rozczarowałam ślicznymi rajstopami ZARA dla córci (granatowe w romby z motylkami z najnowszej kolekcji za 35zł!). Schody zaczeły sie juz w sklepie, gdy okazało się, że rozmiar 2-3 lata jest maleńki jakby na 6-9 miesięcy, max na rok. W końcu dla córci mojej 2,7 miesięcy i 92 cm wzrostu są dobre ale na 5-6lat!!! Ekspedientka sama się zdziwiła I to nie jest wyjątek bo inne pary tez były takie małe. Dziś córcia miała je raz tylko przez godzinę na spacerze no i wzorki się postrzępiły tak na wierzch (powychodziły nitki) i w jednym miejscu ogromne zaciagniecie (fakt na placu zabaw -ale żeby tak od razu?). Nitki w domu poprzeciagałam do wewnatrz, ale co to za robota, ja dziękuję. Nikomu nie polecam zwłaszcza za tę kasę, a szkoda bo są cudne i nietuzinkowe, no ale chyba na raz. Super za to mi sie sprawdzają rajstopki: Mothercare, Next, H&M no i Wola. Nigdy nic takiego mi sie dotąd nie zdarzyło (jedynie raz zaciagnęły sie cienkie letnie z Woli) i stad to moje rozczarowanie Zarą- u nich tak zawsze z rajstopami? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: ZARA -o nie:-( 25.10.07, 22:37 kupuje rajstopy w zarze przede wszystkim ze wzgledu na kolory (kazda firma ma swoje kolory i z innych trudno dobrac ), zawsze kupuje jednokolorowe i duzo wieksze, dla 5,5 latki na 8-9 lat, ale mam tez jedne azurowe na 6-7 i chyba sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: ZARA -o nie:-( 05.12.07, 21:52 Też jestem rozczarowana rajstopami z Zary, kupiłam jednokolorowe szare, wygladają po kilku praniach jakby miały rok, to samo z jednokolorowymi z Kappahla, za to kupiłam fajne w Kappahlu we wzorki i z podeszwą antyposlizgową i te są ok. Na początku sezonu kupiłam tez dwa dwupaki w Mothercare i moja córka nie chce ich nosić - w jedych przeszkadza jej jakiś szew przy paluszkach, a drugie zrobiły się jakieś okropnie ciasne. Tak więc skruszone wracamy do Woli, właśnie kupiłam na Allegro jednokolorowe fuksje i ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaaaaa Re: doradzcie-rajstopy 26.10.07, 10:19 Rjstopy Drewexu kupiłam w Polku Małym-al.Niepodległości24. Odpowiedz Link Zgłoś
kawam1 Nie wiezcie w 100 % bawełny 05.12.07, 21:15 kaskagoska napisała: Jezeli ktos pisze ze woli 100% bawełny poprostu sie niezna .Posłuchajcie niema prawa bytu produkt ze stu procentowej bawełny poprostu by sie rozpadł,jezeli cos ma 80% to juz jest bardzo duzo. pozdrawiam > Mamy, > czy dla dzieci lepiej kupic rajstopy cale bawelniane 100% czy tez z > dodatkiem elastanu, nylonu??? Znalazlam fajne na allegro ale nie > wiem ktore lepiej zniosa uzywanie i pranie??? > > dzieki za dorade Odpowiedz Link Zgłoś