beata5_73 26.11.07, 21:33 a jeżeli tak to jaki, jakiej firmy? Proszę o Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 21:45 Warto - cisnieniowy. Polecam Saeco. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 22:00 Warto. Np. La Pavoni www.lapavoni.pl/ do ekspresu należy też kupić cukier trzcinowy (prawdziwy, a nie biały barwiony), książę albo prenumeratę gazety Dla wymagających: warto tez kupić wygodne łóżko z fajną pościelą - cudowny poranek gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 22:05 Moja kolezanka taki kupila. Ma ta przepyszna kawe codziennie na wszelkie sposoby. Przetala sie cieszyc kawa z kawiarni, bo w domu ma lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 22:14 pod warunkiem że ci nie wybuchnie... saeco owszem ale tak powyżej 1500 zł bo ponizej to straszliwy shit. miałem Via venetto i eksplodował. n szczęście byłem sam w kuchni bo gdyby było dziecko to mogłoby się skończyc tragicznie. jesli juz masz cos kupić to de Longhii albo Krupp. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 22:34 Co ludzie, to opinia. Poszukujac ekspresu dowiadywalam sie u roznych zrodel i Saeco byl notowany wyzej od DeLonghi. Krups faktycznie lepszy. Te ponizej 1500 zł to shit raczej nie - do domowego uzytku ujdzie. Na pewno kupic trzeba ekspres z mlynkiem - podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante1 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 10:27 ja kupowałem bez młynka. młynek jest mi zbedny a to dlatego ze jestem zboczony na punkcie kawy i tych które pijam i tak w ziarnach nie dostanę, przynajmniej nie u nas. Zawsze kupuje kawy u niemca - jakość nieporównywalna cena też Moje ulubione to Movenpick (jak lody) a jak mi braknie to zanetti. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 26.11.07, 22:42 warto o ile lubisz pić kawę jeśli ciśnieniowy to porządny jeśli nie chcesz wydawac duzo pieniędzy to polecam taki na gaz images.google.it/images?hl=it&resnum=0&q=moka+bialetti&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Odpowiedz Link Zgłoś
topcia27 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 06:57 Przed zakupem polecam lekturę forum www.cafeprego.net!!! Tam są specjaliści od technicznej strony ekspresów ciśnieniowych)) Odpowiedz Link Zgłoś
leonie26 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 12:05 Ja mam ekspres od Philios Senseo jestem bardzo zadowolona. Mozesz kupic mnustwo roznych smakow kawy. U nas kosztuje ten automat niecale 100Euro. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cielecinka Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 12:18 to chyba bede jedyna , ktora bedzie odradzac)))) Kupilam express cisnieniowy pare lat temu i powiem szczerze bylam zachwycona. Wiekszosc znajomych rowniez. Zachwyt trwal jakies2 -3 miesiace, kawy pare razy dziennie. Pozniej moje lenistwo wzielo gore i kawa byla co kilka dni, pozniej raz na tydzien. Az doszlam do wniosku , ze moj kochany kombajn zajmuje mi za duzo miejsca w kuchni i zaczal zbierac kurz stojac w przedpokoju na podlodze ( przez rok mialam go wyniesc do piwnicy) W ostanie wakacje pojawila sie u mnie siostra z facetem obydwoje uzaleznieni od kawy. Wcisnelam im go , byli zachwyceni. Dzwonili, ze kawka super, chleja codziennie , minaly 3 miesiace i juz jej tak czesto nie robia)))))) Tak wiec jezeli jestes pewna , ze bedziesz go uzywac kupuj, a jezeli masz jakikolwiek sprzet , ktory po pewnym czasie odstawiasz na bok - z ekspresem bedzie tak samo. Wiekszosc moich znajomych kupila ekspresy i tez juz ich nie uzywaja. No moze od czasu do czasu. Ja odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mharrison Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 12:57 cielęcinko, obawiam się, że nie można cię nazwać prawdziwą milośniczką kawy my uzywamy ekspresu codziennie od ponad 7 lat. Ba, zabieramy go nawet ze sobą na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
cielecinka mharrison 27.11.07, 13:09 ja kawe uwielbiam)))))) ale z wiekiem stalam sie zbyt leniwa. Tym bardziej , ze moj facet kawy nie pija i jestem sama w tym nalogu. Chociaz czasami jak przemykam obok polek z ekspresami to przy nich przystaje i sie zastanawiam. Ale zaraz dopada mnie glos rozsadku : jestes zbyt leniwa na ten sprzet))))))))))))) i wracam na ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzkasweetie Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 15:07 Znaczy że rzeczywiście nie jesteś kawy prawdziwą miłośniczką i maniaczką. Ja jestem posiadaczką expressu cisnieniowego od jakichś sześciu lat. Przez ten czas kilka już zmieniłam. Niedługo planuję zakup jakiegoś lepszego,naprawdę extra, do tej pory nie miałam takiej możliwości - ani funduszy ani miejsca w mikro kuchni. No i kawę z mojego expressu piję codziennie rano od lat. Niezmiennie A i na mieście czasem kawkę kupię. I w pracy też mam cisnieniowy i robię. Hmm, uzależniona chyba jestem Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 14:19 ee, to nie jesteś kawoszem Pierwsza rzecz , którą robi kawosz to właczenie ekspresu. Po omacku, po ciemku, na śpiąco Codziennie, kilka razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 14:43 prawdziwy kawosz programuje ekspres dzień wczęnśniej i budzi go odgłos młynka i aromat parzonej kawusi ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beata5_73 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 27.11.07, 20:20 Dziękuję za wasze opinie. Myślę, że jednak zdecyduję się na zakup eksresu, tylko nie wiem w jakim przedziale cenowym, czy droższy, czy tańszy? Czy tańszy nie znaczy gorszy i odwrotnie. Ile jesteście w stanie dać za ekspres? I czy kupiłybyście na allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
ewitek01 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 28.11.07, 09:46 za swój zapłaciłam 3400 (teraz ten model seaco kosztuje ok. 2400); wzielam na raty w euro; Odpowiedz Link Zgłoś
beata5_73 Re: czy warto kupić ekspres do kawy? 29.11.07, 21:50 A co myślicie o Zelmerze? Mam jeszcze jedno pytanko: czy do ekspresu można używać zwykłej sypanej kawy, czy są jakieś specjalne, np tylko Lavazza? Odpowiedz Link Zgłoś