gdunia1 09.12.07, 21:29 Proszę o dokładny opis tej zabawki, Bo zastanawiam się nad zakupem dla czterolatki. Jakie ma funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia Re: LAPTOP Fisher Price 09.12.07, 21:41 Dokladny opis masz w pierwszej lepszej aukcji na allegro. Moj 3-latek, ma go od 2 tygodni i zajmuje mu uwage na 10minut dziennie, aleto wystarcza, zeby przez te 2 tyogdnie nauczyl sie rozpoznawac prawie wszystkie litery i male i duze, i chodzi powtarza, "a jak auto", "o jak oczy" itd. Poza tym bardzo wyrazny i sympatycznie mowiacy lektor. Nie trzeba sie domyslac co mowi. IMO warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: LAPTOP Fisher Price 09.12.07, 21:50 Dziewczyny, a może mi któraś napisać, jak ten laptop wymawia spółgłoski? Np. "ce", "de" czy którko "c", "d"? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: LAPTOP Fisher Price 09.12.07, 21:50 Tzn. np. mówi: "De jak dom", czy "D jak dom"? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: LAPTOP Fisher Price 10.12.07, 23:55 Niestety: Cee - cytryna Dee - dinozaur Zdecydowanie nie wymawia krotko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: LAPTOP Fisher Price 11.12.07, 09:12 Dzięki, to dla mnie ważna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmu czy można pisać całe wyrazy? 14.12.07, 13:57 Oglądałam laptopa w sklepie i nie mogłam znaleźć funkcji pisania wyrazów, jest tylko pokazywanie literek. Czy można pisać całe wyrazy, czy są tylko poszczególne literki? i czy nadal jesteście zadowolone z zakupu? Odpowiedz Link Zgłoś
margol9 Re: LAPTOP Fisher Price 14.12.07, 21:35 również proszę o opis funkcji tego laptopa,jeszcze kilka dni zostało,a ja ciągle nie wiem,czy warto go kupić...? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: LAPTOP Fisher Price 14.12.07, 22:04 Uważam, że warto, ale dla młodszego dziecka, moja trzylatka bawi się nim codziennie, starsza córka 5,5 roku czasem gra w gierki, literki zna wszystkie, więc ta funkcja już nie jest atrakcyjna - a wyrazów pisać się nie da. Według mnie jest to fajna zabawka dla dziecka od 2,5 do 5 lat mniej więcej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margol9 Re: LAPTOP Fisher Price 14.12.07, 22:22 dzięki Monika,jeśli możesz jeszcze napisać,czy poznawanie literek polega tylko na wciśnięciu danej literki i wtedy laptop wymawia daną literkę oraz pokazuje się obrazek np.wciskamy d i pokazuje się dom,czy są jeszcze jakieś funkcje do nauki, Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: LAPTOP Fisher Price 14.12.07, 22:47 Pierwsza funkcja - nauka duzych i małych liter, po wciśnięciu lektor mówi jaka to literka, następnie pokazuje się obrazek i lektor mówi wyraz. Druga funkcja - spadające literki, na ekranie pojawia się literka i trzeba ją znaleźć na klawiaturze i wcisnąć Trzecia funkcja - melodyjki Czwarta funkcja - dwie proste gry z myszką Oprócz tego jest skrzynka pocztowa Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: LAPTOP Fisher Price 15.12.07, 00:47 Fajny ten laptopik, ale ja jednak zdcydowalam kupic dla mojej 3-latki laptopa z Puchatkiem. Zalety Puchatka: kazda literka ma swoj przycisk w FP nie, ma cyferki i liczenie a FP nie ma opcji cyferek, mimo to jest nawet ciut tanszy Odpowiedz Link Zgłoś
betaw Re: LAPTOP Fisher Price 16.12.07, 23:18 Również polecam tego z Puchatkiem - też kupiłam z uwagi na cyferki i każdą literkę z osobna pozostałe funkcje pokrywają się, ceny podobne, bo FP można dostać teraz w niesamowitych promocjach Odpowiedz Link Zgłoś