labondek 16.12.07, 21:42 Witam, poszukuje bezpiecznych kredek dla mojej 1,5-rocznej córeczki, słyszałam o takich z mąki ziemniacznaj, które są calowicie bezpieczne, proszę powiedzcie gdzie mogę je kupić i jaka firma je produkuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graniasta Re: Kredki dla malucha 17.12.07, 04:34 Naszymi pierwszymi kredkami byly takie (synek mial rok): www.allegro.pl/item285243574_duze_kredki_dla_malych_raczek_6sz t_crayola_1_.html Polecam - mocne zywe kolory - nawet gdy dziecko nie przyciska kredki zbyt mocno slad na kartce jest widoczny. Poszukaj po prostu w sklepach jakis kredek nietoksycznych - gdyby nawet coreczka je sprobowala nic jej po nich nie bedzie. O kredkach z maki ziemniaczaniej nie slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Kredki dla malucha 17.12.07, 08:24 tak Crayola ma kredki od roczku. Ja małemu kupiłam: - świecówki - flamastry zmywalne - ołówkowe krótkie (trójkątne w przekroju) te są od roczku. Ja kupiłam w smyku, ale na Allegro też kupisz - oczywiście taniej ( nie uwzględniając przesyłki ). Mój mały na razie nie przejawia zainteresowania malowaniem, ale w razie czego warunki ma Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Kredki dla malucha 17.12.07, 09:02 Moje 10-miesięczne dziecię dostało kredki ołówkowe LYRA i odtąd uwielbia rysować (teraz ma 2 lata i 2 miesiące). Nie brała kredek do buzi, od razu trzymała je w miarę poprawnie. Teraz rysuje naprawdę ładnie Większość markowych kredek jest non-toxic Odpowiedz Link Zgłoś