Dodaj do ulubionych

Pytanie o Allegro

19.12.07, 21:21
Hej Dziewczyny.Jestem nowa na Allegro i mam do Was pytanie:
Wystawiam przedmiot bez opcji KUP TERAZ i dostaję maila z zapytaniem jaka jest
cena minimalna.Nie mam ochoty odpowiadać,bo gdybym chciała,podałabym opcję KUP
TERAZ.A Wy?co o tym myślicie?Podajecie cenę minimalną?Może się nie znam,bo
nowa tam jestem...
Obserwuj wątek
    • dlania Re: Pytanie o Allegro 19.12.07, 21:25
      Cena minimalna to opcja, która możesz zaznaczyć przy wystawianiu przedmiotu do
      licytacji. Jesli ją zaznaczysz i wpiszesz np. 20 zł, wtedy nie dojdzie do
      transakcji o ile ktoś nie da co najmniej 20 zł. Jesli ostateczna cena bedzie
      nizsza - zachowujesz swój towar. Jesli zaznaczyłas taka opcje, to aktualna cena
      towaru będzie podkreslona linia (chyba).
      • teczowa_rybka Re: Pytanie o Allegro 19.12.07, 21:27
        Ja wiem co to znaczy,ale pisze do mnie kobieta i chce bym jej w mailu podała
        jaką cenę minimalną ustaliłam.
        • dlania Re: Pytanie o Allegro 19.12.07, 21:30
          A co stracisz, jak ja podasz? Kobieta chce wiedziec, czy warto tracić czas na
          licytowanie. Bo jesl.i uzna, że ta cena jest za wysoka, to zrezygnoje od razu.
          Szczezre powiedziawszy, jeszcze mi sie nie zdazyło, żeby mi ktos na takie
          pytanie nie odpowiedział. Ta opcja ma chronic przed sprzedaniem towaru zbyt
          tanio - i tyle.
          Ale oczywiście obowiązku jej podania nie masz.
          • teczowa_rybka Re: Pytanie o Allegro 19.12.07, 21:34
            Dzięki bardzo.Ja z tych nerwowych jestem i jakoś mnie to nieco wzburzyło
            winkZazwyczaj tylko kupowałam,nie wystawiałam swoich przedmiotów i do głowy mi
            nie przyszło,żeby pytać kogoś o cenę minimalną.Licytuję jak mnie coś
            interesuje,a jak uznam,że jest za drogie rezygnuję.
            Niby nic,a nerwus się zagotował wink
            • dlania Re: Pytanie o Allegro 19.12.07, 21:38
              Wiesz, chodzi o to, że kupujący i tak wie, kiedy przekracza cene minimalna, bo
              mu sie o tym komunikat na stronie przedmiotu wyświetla (a własciwie przestaje
              mu sie wyświetlać info: "cena min. nie została osiągnieta"). Ale zamiast np.
              podbijać cenę stopniowo o 5-10 zł i sprawdzać, kiedy przekroczy minimalną, dla
              oszczędności czasu woli zapytać od razu.
              Nic nie spracisz, podając tę cenęwink Życzę udanego handlowania!wink
              • oliwia244 Re: Pytanie o Allegro 21.12.07, 13:17
                ja udzielam informacji odnośnie ceny minimalnej. nie oburza mi to. jako kupująca
                rozumiem zainteresowanie tych co u mnie chcą kupic smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka