marzena8003 06.01.08, 10:43 proszę o wpisywanie wad i zalet poszczególnych laktatorów (ręcznych bądź elektrycznych). Mam zamiar kupić ale nie wiem czym powinnam się kierować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla4 Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 11:04 Dla mnie hitem był laktator minielectric Medeli - rewelacja - dużo bardziej wydajny niż ręczny - wada to głośny silniczek Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 11:09 Ja miałam ręczny Aventa. Zaleta jest to, że jest bardzo prosty i wydajny. Jest do niego mnóstwo akcesoriów, możesz między innymi od razu ściągać mleko do woreczków i mrozic, a potem wszadzać woreczki do oprawki Aventa ze smoczkiem i podawać. Możesz ściągać mleko do butelki, która równocześnie może być słoiczkiem (zależy czy dokręcisz smoczek czy wieczko) i też trzymać w lodówce albo mrozić i używać jej później do zupek. Jedyną wadą było to, że laktator był ręczny. W tej chwili Avent ma już elektroniczny laktator, który zamierzam właśnie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena8003 Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 11:16 gdzieś czytałam, że jego wadą jest zbyt szybkie zużycie nakładki silikonowej, naprawdę tak jest? bo tez o nim myślałam. No i jak jest z tym ręcznym odciąganiem, faktycznie elektryczyczne laktatory są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 19:23 Ja miałam ten laktator rok, ale używałam w sumie ok 5-6 miesięcy. Silikonowa nakładka była ok. W międzyczasie mi spadł na kamienie i pękł korpus, który wymieniłam za 25 zł bez żadnego problemu. Jak już napisałam, teraz mam zamiar kupić elektryczny Aventa o mi się nie chce naciskać. Odpowiedz Link Zgłoś
hazel-eyes Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 11:11 witam-miałam ręczny medela-niezły. ale szczerze powiem, że w czasie, kiedy najbardziej potrzebowałam ściągać pokarm najlepiej sprawdzało się "ręczne odciąganie"-duża butelka napełniała się w kilka minut, ja trochę czułam się jak dojna krówka, ale ok-przynajmniej szybko i sprawnie. słyszałam, że elektryczne są dobre. za 5 miesięcy zostanę znowu mamą i nie zamierzam kupować laktatora.dla mnie zbędny wydatek. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 dziecko! 06.01.08, 12:42 Ssace niemowle jest absolutnie najlepszym laktatorem. Reszta to badziewie. probowalam recznych, elektrycznego Avent, pic na wode. Boli jak cholera, wiecej pokarmu marnuje sie na sciankach laktatora niz splywa do butelki, jesli trzeba cos odciagnac na pozniej, to najlepiej szlo mi odciaganie pokarmu reczne. Odpowiedz Link Zgłoś
s.dominika Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 13:15 Ale czy zawsze elektryczny jest lepszy od ręcznego? Chodzi o efekt końcowy rzecz jasna, bo rozumiem, że wysiłek większy przy ręcznym? Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 15:04 Ja miałam ręczny Avent Isis i byłam bardzo zadowolona, szybki, cichutki, łatwy do umycia.Zdecydowanie nie polecam recznego firmy Chicco - badziewie : za długi wężyk, za wolno odchodząca pąpka, ręka boli po 3 nacisnieciach. Ja uzywałam laktatora tylko 4 miesiące do odciągania w nocy i silikonowa końcówka była ok , nie wiem jak po dłuższym i częstszym odciąganiu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 16:55 Medela lub Avent (zależy od środków, bo oczywiście elektryczny Medeli będzie droższy niż ręczny Aventu ). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Najlepszy laktator 06.01.08, 17:01 Po laktatorze madeli elektr. do dzis przesladuje mnie odglos tego silniczka.jak w koszmarze.nalepiej sprawdzil sie avent reczny Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Najlepszy laktator 07.01.08, 15:09 tylko Medela, ja miałam akurat ręczny, nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś