basha 11.08.03, 23:32 Jakie znacie? Jakie są wasze doświadczenia? Basia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienka.harrison Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 12.08.03, 11:23 Ja kupuję zajwięcej w Mothercare, ale mieszkam w Warszawie i tutaj tych sklepów jest pełno, a w innych miatsach to jest zdaje się tylko w Gdańsku. Ubranka są bardzo dobrze wykończone, kolorowe i z najlepszej bawełny. Poza tym są oznaczone np 3-6 miesięcy i mimo że mój chłopak jest dość duży to zawsze się mieści w tych przedziałach. Mothercare często ma też wyprzedaże oraz okazje "Value". np 2 pary spodenek za 40zł i do tego pasujące koszulki też 2 w podobnej cenie. ja osobiście polecam. Polskie marki bardzo często potem się kurczą, albo prują itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziana Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 12.08.03, 12:07 Ja polecam H&M - niestety narazie tylko w Warszawie, ale jakosc super, wytrzymałosc jeszcze większa a kolorystyka i wzornictwo niesamowite jak na nasz rynek ( serie z Kubusiem Puchatkiem, Myszka Miki, Snoopy) Jestem bardzo zadowolona, a cenowo jak najbardziej przystepnie w porównaniu z innymi sklepami. ( np. body od 19,90, ogrodniczki 49,90, sukienki 29,90 , szraflok do 80 cm - 39,90, bluzeczki 24,90, czapki zarówno letni i zimowe 19,90 ciensze takie z bawełny od 12,90). Z innych sklepów polecam C&A - bardzo fajne bluzy dla dzieciaczków, super gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 12.08.03, 21:10 H&M szkoda że tylko w Warszawie mi kuzynka przywozi z Niemiec ubranka rewelacj i wzory bardzo ciekawe. Do Niemieckiej granicy mam bliżej niż do Warszawy z Poznania. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
gusiak_mama_kacperka Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 12.08.03, 23:48 Od listopada H7M będzie tez w Poznaniu,w Starym Browarze. Licze na to bo uwielbiam ich ciuchy - piękne damskie, słodkie dziecięce i normalnie wygladające ciążowe Ja lubiłam kupować ciuszki polskie - D&D, ale teraz raczej patrzę na wykonanie i materiał niż na firmę Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 22.08.03, 16:28 Hej, Wczoraj się udałam do Wola Park SAMA (ale fajnie!!!) i kupiłam kilka rzeczy w H&M są super i faktycznie nie takie drogie! Dzięki za radę i za pretekst do wyjścia samej z domu A teraz robią H&M pod Galerią Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
magdalllena Mothercare - kiepska jakość pajacyków 17.09.03, 09:58 Kupiłam pajacyki 9-12 miesięcy - strasznie rozciągają się pod szyją, dziecku ramię całe wychodzi, a tu zima idzie... jedne na 6-9 m też się bardzo rozciągnęły (niebieskie). Body też pod szyją szerokie. Sprzedawczyni w sklepie przyznała, że klientki się skarżą właśnie na rozciąganie pod szyją. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.mama.wojtusia Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 13.08.03, 09:16 mój synek ma dużo ubranek ZARY i jetsem z nich bardzo zadowolona,ładnie się piorą,nie tracą kolorów ale niestety drogie,H&M z Niemiec,Kanveloo z Czech też sa super,no i nasza polska DD Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 13.08.03, 23:18 Ja dla niuni kupuje Chicco , Topolino , Baby Club , a siostra z Niemiec przywozi mi H&M. Najbardziej jestem zadowolona z Topolino. Pozdrawiam!! Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
kalioppe Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 18.08.03, 14:04 Dziewczyny, gdzie w Warszawie znajdę ubranka H&M? Marcia Odpowiedz Link Zgłoś
eskel2 Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 18.08.03, 22:13 W "Wola Parku" na Górczewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 18.08.03, 22:30 Dziewczyny nie uwiezycie!!!!!!!!!!!! Wczoraj wyszlam z moja niunia i kolezanka na dwor i zaszlysmy do szmateksu (czyt: ciuchlandu , lumpeksu , grzebalinos itp.). Doznalam szoku , bo oryginalne ciuszki za , ktore place grube i ciezko zarobione pieniadze tam sa za 5-20 zl!!!!!!!!!!!! Az mi oczy wylazly jak zobaczylam te cudenka!! Chcialam wziasc wszystko naraz , ale nie wzielam ze soba zbyt duzo kasy. Ciuszki wygladaja jak nowki (bo w sumie takie szkraby jak moja to raczej nie zniszcza ciuszkow). Wszystkie byly oryginalne i w idealnym stanie!!! Polecam wiec jak najbadziej CIUCHLANDY!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!! Karola+Esterka(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 19.08.03, 10:14 To fakt, jak zna się dobre sklepy z używaną odzieżą, można kupić cuda dosłownie za grosze. Moja teściowa w ten sposób kupiła moim dzieciom super ubranka. Ja jakoś nie mam szczęścia do ciuchlandów i rzadko znajduję tam ekstra rzeczy, ale za to od czasu do czasu kupuję ciuszki na Allegro. GAP, KappAhl, H&M, Marquita inne firmy. Ceny - od kilku złotych, do 20-30. Jakość bardzo dobra, bo małe dziecko niewiele zniszczy, ubrankom dla starszych dzieciaków trzeba się już dokładniej przyjrzeć. Pozdrawiam Donata Odpowiedz Link Zgłoś
tatimati Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 20.08.03, 20:25 Polecam polska firmę "Wójcik". Ciuszki są bardzo ładne, można kupować poszczególne elementy całych serii, są wykonane z bardzo dobrych jakościowo materiałów. Można kupić wszystko dla dziecka, no może bez bucików (bo takowych w sklepie, w którym ja kupuję nie zauważyłam ), od piżamek , do kombinezonów zimowych. Mają świetne kurtki zimowe!!! W realnych cenach i bardzo ładnym wzornictwie. Obecnie, po zakupieniu kilkunastu ubranek tej firmy, wchodząc do sklepu z ciuszkami dla dzieci na wstępie pytam o "wójcika". Przytoczę zabawną historię, która zdażyła mi się parę dni temu: *wchodzę do sklepu w poszukiwaniu jesiennego, rozpinanego polarka dla córy i pytam by nie tracić czasu na przeszukiwanie wieszaczków: -ma Pan coś z "wójcika"? a sprzedawca odpowiada: -tak, podobno nos! -??????? Okazało się, że facet ma właśnie tak na nazwisko! Uśmialiśmy się i kupiłam super trzy rzeczy (łatwo się domyślić, że nie polarek, ze mną tak zawsze...) Acha! Mają strone internetowa (bez sklepu< ale są odresy sklepów firmowych i współpracujących).Adresu nie pamietam dokładnie: www.wójcik.pl lub www.wojcik.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewok Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 21.08.03, 08:33 www.wojcik.com.pl Właśnie sobie obejrzałam prześliczne ciuszki, a jakie zdjęcia. Warto odwiedzić tę stronę, choćby po to by nacieszyć oko, tak pięknych i wysmakowanych fotografi dawno nie widziałam. Ciuszki też są świetne, mają nasycone kolory (wzorki w paski - śliczne i praktyczne), łączą się w zgrane kolorystycznie serie, wyglądają na praktyczne do zakładania i noszenia. Szkoda tylko, że w Zielonej Górze jeszcze nie udało mi się "wójcika" spotkać. Ciekawią mnie także ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 20.08.03, 21:15 mi również kuzynka przywozi z Niemiec ciuszki z H&M. A czy w Pozniu będzie H&M????? bo do warszawy mam za daleko nalbliżej do Frankfurtu. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
magda2303 Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 21.08.03, 08:43 Podobno H&M ma być od liastopada w Starym Browarze. Ja się już na to cieszę, bo ciuszki, które przywozimy z H&Ma Niemiec są najpiękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 21.08.03, 08:52 Ale czy to jest sprawdzona informacja?? Bo byłoby super!!!!! wreszcie sama bym mogła sobie wybierać co małej kupić i mam nadzieję że ceny nie doprowadzą nas o zawał? Gdzie w starym browarze w którym miejscu?? Odpowiedz Link Zgłoś
magda2303 Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 21.08.03, 12:42 Na Półwiejskiej przebudowują Stary Browar i tam ma być centrum handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magda2303 Re: dobre, sprawdzone firmy ubranek dla maluchów 21.08.03, 12:43 A ceny z tego co słyszałam z Warszawy są całkiem przystępne. Odpowiedz Link Zgłoś