vinga79 16.01.08, 23:31 Ze względów zdrowotnych będę niestety karmiła moje dziecko sztucznie . Jaką polecacie butelkę na początek? Rekalmy troche namieszały mi w głowie więc zwracam się doświadczonych mam- pomóżcie dokonać wyboru. Ogólnie ma być antykolkowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 16.01.08, 23:47 ja bym wybrała avent bo łatwo kupić wszystko do nich i są rozwojowe w sensie można dokupić np. uchwyty, ustniki i wszystko pasuje. ja na szczescie nie mam jednak tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka007 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 00:10 My mamy Avent i jesteśmy bardzo zadowoleni.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1506 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 00:13 Ja mam i jedną i drugą z obu jestem zadowolona...... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka781 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 19.01.08, 21:16 Moja uwielbia avent. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 10.04.08, 10:27 ja moja mala karmie Dr Brown's i ( odpukac) jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 00:12 Ja radzę kupić Avent. Używałam obu butelek i Aventa i Dr Brown'sa. Avent faktycznie jest rozwojowy, bo wszystkie ich produkty pasują do siebie, wszystkie gwinty do smoczków są takie same czy to do zwykłej butelki czy do kubka niekapka. Wszystko jest kompatybilne i ułatwia życie Mają też w ofercie inne fajne gadżety np. pojemniki do przechowywania ściągniętgo pokarmu. Jeśli chodzi o antykolkowość: Teraz chyba już wszystkie butelki wszystkich firm są tzw antykolkowe. Antykolkowość polega min. na zrobieniu małej dziurki w nakrętce do smoczka (tak ma Avent). Dr Browns ma inaczej, bo w tych butelkach jest cały system odpowietrzania umieszczony w butelce. Składa się z kilku elementów. Dają do tych butelek takie małe szczotki do czyszczenia tego wszystkiego. I to jest wada tych butelek: za dużo części do mycia. A butelki ciągle się skręca, rozkręca, myje, wygotowuje. I ta wielość tych elementów do mycia po krótkim czasie denerwuje i utrudnia użytkowanie. Poza tym jest ryzyko, ze nie domyjesz dobrze tych wszystkich zakamarków. Opinie generalnie są takie, że dzieci pijące z Brownsa sie nie ksztuszą. A z Aventa tak. To prawda, sprawdziłam, ale mój synek nuczył się po pewnym czasie pić z Aventa i się nie krztusił. Dlatego mimo, że kupiłam Brownsa właśnie dlatego, żeby mój synek się przestał krztusić, to szybko wróciłam do Aventa z powodu uciążliwego użytkowania Brownsa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 00:33 przed zakupienniem jakiejkolwiek butelki plastikowej polecam artykul: www.greenlivingonline.com/Family/the-healthy-baby-bottle/ Odpowiedz Link Zgłoś
vinga79 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 11:00 Dziękuje Wam wszystkim za cenne rady. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 18.01.08, 21:39 Dr Brown - rewelacja jak dla mnie - tylko tą toleruje moja coreczka i nie miała kolek. Mnie jakoś specjalnie nie przeszkadza ich mycie. Kiedys podalam jej Avent - nie chciala - dziwne są te smoczki aventu - twarde i krótkie - dr brown`a - mięciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 11:04 dla mnie tylko tommee tippee Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 11:09 moj akceptuje tylko chicco. avent podalam pozniej i nie chce, widocznie przyzwyczail sie do smoczka. Odpowiedz Link Zgłoś
polu-sia Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 11:26 Ja dla mojej Basi kupiłam najpierw Avent, ale zaczęła mieć kolki, więc wypróbowaliśmy DrBrowns i pomogło. Mój mąż jest fizykiem i stwierdził, że pod tym względem DrBrowns ma naprawdę skuteczny system antykolkowy. Mycie jest rzeczywiście kłopotliwe, ale w porównaniu z godzinami płaczu maleńkiej z powodu kolek...... Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 11:52 Nie mam porownania z innymi butelkami,bo wszystkie jakie mam sa Aventa,jestem bardzo zadowolona z produktow tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_hh Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 12:00 ja mam avent i jestem bardzo zadowolona-polecam rowniez difrax chociaz nie wiem czy sa one do kupienia w pl podaje link www.difrax.com/home_en Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Podpowiedzcie mi... 19.01.08, 14:56 tak sie zastanawiam, czy dla roczniaka warto kupowac butelki dr browns? mala zawsze mocno odbija po wieczornym karmieniu, dotad uzywalam nuk first choice. czy mozna do nich dokupic smoczki z wiekszymi dziurkami zeby kaszka przeleciala? Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 13:52 z dostepnych na rynku polskim dr brown's nie ma konkurentów. żaden avent! ma nienaturalnie grube smoczki. a i system odpowietrzania dr browna tez nie bez kozery jest chroniony patentem. nie warto kupowac innych. jedyny kłopot - nieco wiecej zmywania. ostatnio moja córcia strasznie dużo odbja (po zupkach, piersi, btelkach), ale przekonałam sie że najmniej po dr brownie. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 17:20 my od poczatku na butelkach avent. ola kolek nie miała. mamy też brown'a ale sie nie sparwdziły. ostatnio wywaliłam cały system dr. brown łącznie ze smoczkiem i włożyłam do niej smoczek avent. używam do kaszki bo jest największa Odpowiedz Link Zgłoś
renia.w.2 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 17:26 Zdecydowanie polecam Dr.Brownsa!Avent nie bardzo sie sprawdzil jest troche przereklamowany,mala miala czkawki zawsze po karmieniu.to zalezy tez od dziecka, bo moja corka zaakceptowala smoczek z butelek Dr.brownsa.nie ma kolek ani czkawek!a i smoczki sa tańsze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_damska Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 17.01.08, 20:26 a u nas tylko tommee tippee przerabiamy już drugi stopień smoczków jedyna wada, butelki są szerokie i ciężko je wyjąć z termosu styropianowego, ale na to też mam patent, wsadziłam na spód termosu tę tekturkę od papieru toaletowego i mam akurat Odpowiedz Link Zgłoś
agula39 Re: Polecam nowośc: Canpol Babies - Lovi, super! 18.01.08, 12:36 Polecam wszystkim nowe butelki Canpol Babies - Lovi, sama używam odk kilku dni (przedtem Avent) i stwierdzam, że jest super. Sama butelka jest silikonowa, mięciutka i łatwa w trzymaniu, dla dzidzi natomiast super jest smoczek: mięciutki, wysłuża się i wyciąga we wszystkie strony podczas ssania (smoczki Aventu sa bardzo twarde, wiem, bo sama próbowałam pić mleczko, które podaję dziecku i z jednej i z drugiej butelki). Moja Oleńka tez jest zadowolona, nie denerwuje się tak przy jedzeniu, bo nie musi się tak bardzo wysilać, żeby mleczko leciało. Odpowiedz Link Zgłoś
domismo Re: Polecam nowośc: Canpol Babies - Lovi, super! 19.01.08, 12:38 Ja polecam Tomee tipee, ma miękki smoczek i bardzo anatomiczny kształt. Lovi z opisu wygląda bardzo ciekawie, też muszę spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
rich28 Re: Polecam nowośc: Canpol Babies - Lovi, super! 30.01.08, 14:30 Kochane! Te wydłużania i skracania to KIT. Wszystkie smoczki się wydłużają bo są zrobione z elastycznych materałów. Nabierają ludzi żeby kupować jak najwięcej produktów. Te wszystkie kanaliki, wycięcia, miękkości to wymysły marketingowców. Ważne są opinie naukowców. Np. , że smoczek do uspokajania może zapobiec śmierci łóżeczkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia074 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 30.01.08, 22:37 Ja tez nie moglam karnic piersia ani jednej corki ani drugiej.Zdecydowanie polecam butelki dr.Browns sprawdzily sie 100%.Obecnie karnie druga coreczke Dr.Browns i jestem bardzo zadowolona, mala je i spi.Po karnieniu nie ma wzdec , ani bolu brzuszka.Nieprawidlowy dobor butelki moze spowodowac nawet infekcje ucha srodkowego ( taki problem mialam z pierwsza corka zanim przeszlam na butelke Dr.Browns).A odnosnie ceny to nie sa one duzo drozsze od AVENT czy innych antykolkowych. Na Allegro nozna je kupic za dobra cene.Zaineresowanym podaje link z opisem i funkcja butelki Dr.Browns.U mnie sprawdzily sie rewelacyjnie naprawde polecem !!!!!! www.allegro.pl/show_item.php?item=305558637 Odpowiedz Link Zgłoś
morka11 nie LOVI 04.04.08, 21:28 mam fatalne doswiadczenia z butelką lovi, przede wszystkim się zapowietrza, ponadto smoczek jest kompletnie mało stabilny, kampania reklamowa udana, ale produkt mierny niestety Odpowiedz Link Zgłoś
hpnotiq Re: nie LOVI 09.04.08, 09:46 to mnie interesuje, bo moja siostra jest bardzo do ich rzeczy przekonana, wlasciwie to zbiera wszystko lovi ale najbardziej zadowolona jest z tej miękkiej butelki z łyżeczką do kaszek no i z tej co ja można w mikrofali wysterylizować i do tej własnie dodają smoczek, nasz jest ok, Mati (synek siorki)wreszcie je i nie ma problemu z kolkami... hm...? Odpowiedz Link Zgłoś
morka11 Re: nie LOVI 17.04.08, 10:37 podziwiam Twoje zaangażowanie i aktywność na forach poswięconych butelkom, skoro sama nie karmisz tylko Twoja siostra. Wiedza znakomita jak na siostrę matki dziecka!Lovi sie zapowietrza, zasysa smoka, w efekcie smoczek wpada do środka a zawartosc środka laduje na twarzy dziecka, butelki nie maja zadnego systemu odpowietrzania i to jest efekt. na innym forum piszesz, ąe wyciaga się jak cycuś, a to Ci powiedział dzidziuś , czy siostra??? Odpowiedz Link Zgłoś
hpnotiq Re: nie LOVI 21.04.08, 16:05 dziekuję za ciepłe słowa, owszem jestem bardzo zaangażowana, może właśnie dla tego że nie mam "własnego" dziecka i zajmuje się synkiem mojej siostry. to jasne, że piersią nie karmię i mogę polegać an tym co mi siostra powie i ja jej wierzę. a butelką to owszem ja karmię ) nie wiem dlaczego ci siue coś zapowietrza i dlaczego zalewasz dzidziusia, u nas nic takiego się nie dzieje, może coś źle robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
morka11 Re: nie LOVI 22.04.08, 10:57 tak oczywiście, trzymam ja do góry nogami...butelki nie mają systemu odpowietrzania, potwierdził to znajomy pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
hpnotiq Re: LOVI super! 23.04.08, 10:08 hm.. no jak mówie, nam sie nic nie skleja, nic nie zasysa. smoczek sie opdowietrza jak trzeba no i ma fajne właściwości, pomaga w rozwoju maluszka, a poza wszystkim mieliśmy w domu problem z Mateuszkiem, nie akceptował innych butelek (avent, TT...) a LOVI działa i to jest najważniejsze! osobiscie jestem sceptyczna do "polecania" i "odradzania" przez lekarzy rożnych rzeczy, tyle się słyszy o nieuczciwości takich "wujków dobra rada"... sama nie wiem... nam to przyjaciółka Lovi poleciła, jak już nic nie działało i wreszcie poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelka Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 04.04.08, 21:47 Dla mojego synka kupiłam butelki Tommy Teeppee - karmię piersią i dokarmiam troche z butli -w tym sprawdzają się rewelacyjnie, mały nie oduczył się ssania piersi, smoczek jest miękki, mleko nie wypływa za szybko, mały się nie krztusi, nie miał też żadnych problemów z brzuszkiem. Nie zamieniłabym je na żadne inne, poza tym dobrze się je myje. Myślę, że co mama to opinia, najlepiej obserwowac czy dziecku odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 21.04.08, 19:07 Zgadzam sie Tomee Tipee są najlepsze.dziecko nie odzwyczaja sie od piersi i smoczki maja trzy stopnie przeplywu, ale ja juz małemu kupiłam nr 2, chociaż ma dopiero 2 i pół miesiąca, ale przy jedynce się za bardzo męczył. a lovi mi tez się zapowietrzała i smoczek wciągał sie do środka Odpowiedz Link Zgłoś
lindak Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 06.04.08, 10:25 Zdecydowanie polecam dr.browns tylko ze sa dwa rodzaje tych butelek takie grubasne i drugie takie smukle uwazam ze lepsze sa te smukle,co do mycia to jak sie juz czlowiek przyzwyczai to pestka, moja corcia cierpiala na potworne kolki a te butelki bardzo jej pomogly. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 NUK 06.04.08, 17:02 NUK jest zdecydowanie tańszy od Aventu. Smoki NUKa pasują do butelek innych firm / a AVENTU nie/ i nie jesteś skazana na kupowanie produktów jednej firmy, które są z górnej póki cenowej. Poza tym są antykolkowe bo skoki maja odpowietrzacze. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka723 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 06.04.08, 17:47 Witam, ja polecam tommee tippee. Przez ok. miesiąc musiałam karmić małego wyłącznie sztucznie i dzięki temu że ta butelka ma smoczek o kształcie bardzo przypominającym pierś bez problemu wróciliśmy do cycusia. Jeszcze jedną zaletą tej butelki jest dobry system odpowietrzania.U mnie avent się nie sprawdziła. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Jaka butelka? Avent? Dr Browns? 06.04.08, 20:44 Ja też przez dosyć długi czas karmiłam butlą. A konkretnie i butlą i piersią. Robiłam tak przez prawie 2 miechy. Naprzemiennie butla i pierś. Córcia nie odzwyczaiła się od cyca, chętnie ssała, nie poszła na łatwiznę No ale wiele zależy od dziecka. ACH! Używałam avent Odpowiedz Link Zgłoś