Dodaj do ulubionych

Polećcie krzesełko do karmienia

19.08.03, 13:52
Niezastąpieni w poradach erodzice! Podzielcie się swoim doświadczeniem w
użytkowaniu krzesełek do karmienia - których nie warto kupować, a które się
sprawdziły w obsłudze. Jakie cechy okazują się "w praniu" istotne a które
mniej ważne (chodzi mi o np. możliwość regulacji oparcia, podwyższenia
krzesełka itp). Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i typy
Obserwuj wątek
    • jagienka.harrison Re: Polećcie krzesełko do karmienia 19.08.03, 16:40
      Powiem Ci, jakiego nie kupować, chociaż z tego co widziałam to wszystkie są
      podobne.
      Ja mam Mothercare, odkupiony od kogoś kto używał go przez rok. Bardzo trudno
      włożyć mojego 8-miesięcznego rozrabiakę do niego, oparcie jest śliskie i on
      się zsuwa co chwila, potem muszę się nameczyć z zapianiem szelek. Poza tym się
      bardzo brudzi!
    • samanta_miller PegPerego czy Brevi? 19.08.03, 17:02
      Takze jestem na etapie kupna krzeselka dla mojej 9mc Lenki.
      Slyszalam ze niezle sa Brevi, ale pani w sklepie rekomendowala mi znacznie
      drozsze Peg Perego. Atutem tego ostatniego maja byc:
      palak biegnacy miedzy nogami uniemozliwiajacy zlozenie sie krzeselka. Czy inne
      foteliki bez palaka skladaja sie?!
      Nakladany na ceratowa tapicerke zdejmowany pokrowiec materialu - dziecko w lato
      sie tak nie poci.

Co sadzicie o tych fotelikach?

Pozdrawiam

Samanta
      • edytkus Re: PegPerego czy Brevi? 19.08.03, 20:02
        samanta_miller napisała:

ale pani w sklepie rekomendowala mi znacznie
        > drozsze Peg Perego.

Argument tej pani nie ma sensu. Ja mam PegPerego i go nie cierpie. Nie jest
        takie straszne, ale jego "zalety" nie sa adekwatne do ceny. Bardzo duzo osob na
        forum chwali sobie ta marke ale moim zdaniem nie warto przeplacac.
      • mama_lenki Re: PegPerego czy Brevi? 20.08.03, 22:17
        cześć,
        ja też jestem mamą Lenki, tyle, że mój skarb ma 13 miesięcy i od pół roku
        karmimy się w foteliku Brevi. Jest super i polecam.
        • samanta_miller Mama Lenki do Mamy Lenki 21.08.03, 16:20
          Bardzo dziekuje za rade.
          Mysle ze jak Twojej Lence krzeselko przypadlo do gustu to i mojej bedzie sie
          podobac.
          Pozdrowienia stojacej juz Leny i jej Mamy
    • grzes63 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 08:45
      Ja mam krzeselko Scatto wloskiej firmy L.rossi i jestem z niego bardzo
      zadowolony. Ma kilka pozycji wysokosci oraz regulowane oparcie i tacke. Jest
      solidnie wykonane oraz zajmuje niewiele miejsca po zlozeniu (sklada sie razem z
      tacka. No i cena w porownaniu z Peg Perego jest duzo nizsza. Kupilem je w
      sklepie internetowym www.tomi.pl. Paczke
      otrzymalem kurierem nastepnego dnia po zlozeniu zamowienia. Widzialem tez tam
      prostsze i drozsze modele krzeselek Brevi.
      • nulka2 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 23.08.03, 15:38
        No kupiłeś smile Przecież to Twój sklep smile)))
    • grazbed Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 09:18
      Krzesełko służy tak krótko, że moim zdaniem nie warto za nie przepłacać.
      Najlepiej tanie drewniane rozkładane potem na stolik i krzesełko. Wszelkie
      bajery tak naprawdę wykorzystywane są sporadycznie a nabijają cenę aż miło. A
      potem i wyrzucić nie żal.
      Polecam Drewex. Moja 2,7 letnia córka używa teraz z zapałem rozłożonego
      stoliczka do klejenia, malowania, lepienia itd.

Udanych wyborów
    • jakel Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 10:20
      Ja kupiłam krzesełko w Ikea. Drewniane, na wysokich nóżkach, bardzo proste w
      stylu, stabilne, z plastikową tacką-stolikiem, gąbką na siedzenie i oparcie.
      Nie ma żadnych bajerów, które mnie akurat denerwują. Nie składa się, nie ma
      żadnych regulacji (oparcia, wysokości nóżek). Jak już wyżej było napisane,
      bajery są dobre dla raczej zamożnych. Krzesełka dla dziecka nie składam, tak
      jak nie składam swojego krzesła. Regulacja wysokości też jest mi nie potrzebna,
      bo dziecko dostawiam zawsze do tego samego stołu o stałej wysokości. Oparcia
      też nie reguluję, bo nie wiem po co miałabym to robić. Krzesełko służy przecież
      tylko podczas spożywania posiłków. Za całość (krzesełko, tacka, wyściółka z
      bawełny przypinana na przylepce) zapłaciłam chyba 190 PLN. Krzesełka ze
      stolikiem też są dobre, chociaż dziecko, którym kiedyś się opiekowałam, nie
      korzystało ze stolika. Na rysowanie i tym podobne historie wolał znaleść
      miejsce na podłodze lub na dużym stole. EJ
      • julinek1 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 16:50
        A my mamy krzesełko Bebe Confort i jesteśmy bardzo zadowolone (ja i moja
        Julka).Fakt, że ma "bajery" jak to określiły poprzedniczki to dla mnie zalety:
        opuszczane na wysokość-wykorzystuję bo jak karmię małą przy stole w jadalni to
        siedzi wysoko, jak je kolację i ogląda bajki- to opuszczam niżej(siedzę wtedy
        na fotelu), łatwo się składa i zajmuje mała miejsca(co przydatne było teraz
        podczas wyjazdu na wakacje).Mała już sama wie,że trzeba się przypiąć.
        Może i jest drogie ale to jeden z nielicznych naprawdę udanych naszych
        zakupów.
        A jak to mówią: kupujesz to na co cię stać.
        Pozdrawiam, Wioletta.
    • marghe_72 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 22:42
      Ikea - najzwyklejsze, białe, plastikowe. Bardzo stabilne, "higieniczne" (można
      wsadzic do wanny i wyszorowac), lekkie i tanie - ok.50 zl. Mozna dokupic
      blacik i poduchę.
      Ma wyjmowane nogi, można wiec zabierac w podróz albo do babcismile
      Gaba wysiedziała w nim ok. 2 lat.
      M.
      • eskel2 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 20.08.03, 23:28
        Witam

Też mogę polecić Omegę Bebe Confortu. To jest nasze drugie krzesełko. Pierwsze
        kupiła babcia w prezencie z firmy CAM. Niby fajne, z regulacja wysokości, też
        nie tanie , ale te 2 krzesełka to wg mnie 2 różne bajki.
        W Camie wąskie i krótkie siedzisko bez regulacji oparcia (siedzi się na
        baczność), chyba niewygodne, bo Staś często się "burzył" jak miał w nim
        siedzieć (a używane było tylko do karmienia). Stoi sobie teraz u babci i jest
        wykorzystywane sporadycznie.
        Omega ma duuuuże,miękkie siedzisko, w zasadzie jest to fotelik. Chyba wygodny
        bo oprócz karmienia, zdarza mi się wpakować tam Stasia (i on nie protestuje),
        jak muszę coś zrobić i nie mogę biegać za nim po całym domu. Przydaje się wtedy
        duża (podwójna)tacka, bo można pomieścić sporo zabawek. Tacka ma nakładkę,
        którą mozna zdjąc do mycia i ma 3 pozycje wysunięcia, więc wkładanie i
        wyjmowanie dziecka nie jest problemem. Można też błyskawicznie zdjąć całkiem
        tackę i przystawić fotelik bezpośrednio do stołu. Ma kilkustopniową regulację
        wysokości (korzystamy b. często), oraz regulację położenia (odchylenia)
        siedziska. Ma też pięciopunktowe pasy, które można zapiąć w 3 jak dziecko jest
        trochę większe.
        Też uważam, że mimo wysokiej ceny jest to jeden z bardziej udanych zakupów.

Pozdrawiam
        Ania
        • czarnotka1 Re: Polećcie krzesełko do karmienia 23.08.03, 17:00
          Ja również bardzo polecam krzesełko z IKEA. Zwykłe, białe, siedzisko z
          plastiku, nogi z metalu. Bardzo stabilne, dziecko się łatwo wkłada, a
          jednocześnie siedzi dosyć "głęboko" i nie wypadnie ( oczywiście można doczepić
          szelki ). Można dokupić tackę i poduszkę. Krzesełko kosztuje 50 zł, tacka 29 zł.
          Jestem bardzo zadowolona.

Agnieszka
      • rysia_mama_wiktorka Re: Polećcie krzesełko do karmienia 23.08.03, 17:16
        Ja plecam krzesełko firmy Peg-perego primma pappa. Super wygodne siedzisko,
        mozliwość regulacji wysokości, a także można je trochę odchylić do tyłu jak
        mały zaśnie. Nie odchyla się zupełnie na płask ale na tyle, ze dziecko może
        spokojnie chwilkę pospać. W naszym przypadku sprawdziło się to parę razy.
        fotelik pasy i wielką tackę z przodu na której można poukładać trchę zabaweksmile
        Wiktor używał takiego krzesełka do ok. 2 lat.

pozdrawiamy,

Paulina mama Wiktorka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka