Dodaj do ulubionych

buty na obcasie dla pieciolatki

22.02.08, 07:34
potrzebuje buty dla pieciolatki (rozm ok 28), ktore albo maja obcas
albo wygladaja jakby mialy obcas...

nie, nie jestem nienormalna wyrodna matka, ktora dla wlasnego
widzimisie naklada dziecku buty-szpilki. potrzebuje doraznie i na
chwile, ale potrzebuje..
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: buty na obcasie dla pieciolatki 22.02.08, 08:31
      Widziałam takie buty w Tesco na dziale zabawkowym, to są rzeczy z
      serii Sparkle&glitz. Ale tylko są pantofelki-klapki, na obcasie
      platformie, albo na takim obcasie-kieliszku, kolory rózowe i
      fioletowe, cena chyba 19,90, rózne rozmiary. Są zapakowane w
      plasikowe, przeźroczyste pudełka. To przedmiot westchnień mojej
      córki smile
      • coronella pia_ 22.02.08, 09:56
        moja córka dostała takie klapki od babci, tzn klapki były dołaczone do zestawu z sukienką, koroną, torebką, czy to coś takiego?
        Klapki sa KOSZMARNE!!!! nie da sie w nich chodzić. Dominika skręciła noge w kostce, tak więc ja raczej ich nie polecam. Chyba, że ktos ma wolniej i ostrożniej chodząca dziewczynkę smile))
        A buty z obcasem- popatrz na allegro, wczoraj widziałam takie, SZOK!!! na normalnym obcasie!! Albo takie plastikowe, tez czasami mają podwyższenie.
        • pia_ Re: pia_ 22.02.08, 10:32
          Te buty są sprzedawane samodzielnie, ale fakt, że ja bym się nie
          odważyła puścić w nich dziecko z powodu obowy o kontuzję. Natomiast
          w zeszłym roku córka naszych znajomych (miała wtedy 4,5 roku)
          śmigała w takich plastikowych klapkach Barbie na wysokim obcasie.
          Byłam w szoku, bo ja nie potrafię chodzić na obcasach, a tamta
          latała w nich przez całe lato i nic jej nie było (do dzisiaj obuwie
          i ubrania tej dziewczynki przyprawiają mnie o wstrząs, bo jest to
          mała sexy-laleczka, faktem jest, że bardzo wysportowana i bez
          kłopotów zdrowotnych typu wady postawy, płaskostopie itp).
          • mama007 Re: pia_ 22.02.08, 11:59
            za takie plastikowe cudo dziekuje smile) corka dostala taki zestaw z
            tymi koszmarnymi butami na 4te urodziny... do tej pory musze je
            bardzo skutecznie chowac, bo jak tylko je znajdzie gdzies to
            tragedia - moglaby ganiac w nich caly dizen do tego po panelach (nie
            mamy dywanow)..

mi chodzi raczej o takie buty ktore czasem widuje, ale zaczynaja sie
            niestety od nr 31 sad np takie balerinki na obcasie, ktory ma moze z
            5mm najwiecej. ale grunt, ze WIDAC ten 'obcas' i wygladaja na takie
            bardziej dorosle wink sa tez takie 'lakierki' czasem, ale tez wlasnie
            wieksze. a takich ponizej rozmiau 31 nie znalazlam niestety nigdzie
            • enilka Re: pia_ 22.02.08, 13:12
              Zajrzyj do Smyka, kiedyś na pewno były takie
              www.allegro.pl/item315563999_zlote_pantofelki_rozmiar_30.html
              one mają obcasik i flek. Były też czarne.
              Widziałam kiedyś na weselu małą dziewczynkę w sandałkach na paseczki
              i z obcasem ze 4 cm! Podobno kupione były w Zarze. Moim zdnaiem nie
              wyglądało to ładnie, w zasadzie to wszoku byłam.
              • pia_ zobaczcie na te cuda ;-) 22.02.08, 13:52
                www.allegro.pl/item313461588__barbie_klapeczki_przezroczyste_gwiazdeczki.html
                www.allegro.pl/item315600412_dla_malej_krolewny_barbie_wkl_17cm.html
                www.allegro.pl/item316437795_jedyne_pantofelki_ksiezniczki_jak_barbie_18cm.html
                www.allegro.pl/item312161560_sandalki_kostiumowe_ariel_disney_oryginal_20_cm.html
                www.allegro.pl/item313943876_pantofelki_dla_ksiezniczki_princessy_17_cm_.html
                • coronella Re: zobaczcie na te cuda ;-) 22.02.08, 14:03
                  a to?????
                  www.allegro.pl/item312444128_kozaczki_z_haftem_i_cekinkami_rajskaewa.html
                  www.allegro.pl/item314332941__sandalki_na_obcasie_evie_nr_1_wkl_21_5.html

a tu są sandałki, w miare normalne, na obcasiku
                  www.allegro.pl/item315426135_p28_f_f_sandaly_brokatowe_cudenko_29.html
            • coronella mama007 22.02.08, 13:44
              ojjj, a ja juz miałam zaproponowac, że wyslę Ci swoje, a raczej te córki, bo moja też na węch je chyba znajduje, a jak znajdzie to koniec, kilka dni mam nerwy, że znowu sobie noge skręci smile)
          • coronella Re: pia_ 22.02.08, 13:36
            haha, to pewnie rośnie na taka laskę, w butach na obcasie wyższym niż jakikolwiek zdrowy rozsądek. Widuję takie szczególnie w galeriach, i zawsze sie zastanawiam, jak wogóle mozna tak chodzić smile) A one wydaja sie byc zadowolone, z usmiechem na twarzy buszują po butikach smile)) To musi byc jakiś specjalny podgatunek kobiet smile))) Czasami im zazdroszcze tej umiejętności, bo niestety, adidasy do eleganckiej sukienki nie pasują sad
            • leigh4 Re: pia_ 22.02.08, 16:58
              Takie lakierki na podwyższeniu(słupek ok 1cm) widziałam w smyku oraz
              chyba w zarze ("krój" ala balerinki z zapięciem). Rozmiarów nie
              sprawdzałam, ale wygladały na maleńkie, aż zwróciły moją uwagę, że
              dla takich maleństw są tak 'dorosłe" bucikiwink

W kwestii podgatunku kobiet chodzących w szpilkach, w dodatku
              bezczelnie zadowolonychwink ano można chodzić i to w bardzo nawet
              wysokich, w dodatku z uśmiechem na twarzysmileCo więcej, można nawet z
              tego zadowolenia nie patrzeć krytycznie na koleżanki w dżinsach i
              adidasach-to dopiero wyczyn, prawda?smile Co do umiejętności chodzenia
              na wysokich obcasach, to nie jest ona zastrzeżona dla niektórych, a
              podobnie jak eleganckiego siedzenia, jedzenia nożem i widelcem można
              się jej nauczyćwink
              Przepraszam za tę małą złośliwość, ale nie mogłam się powstrzymać.
              pozdrawiam serdecznie Egzemplarz Podgatunku
              • coronella Re: pia_ 22.02.08, 18:49
                powstrzymac przed czym? ja nikogo nie krytykowałam, pisałam wyłacznie jako żart, a tak pisząc powaznie- nie kazda kobieta może chodzic na wysokich obcasach. Nawet jesli bedzie bardzo chciała. Chodzenie na wysokich (piszę o tych bardzo wysokich) jest możliwe tylko przy odpowiednich predyspozycjach stopy. Trening w takich butach zmienia nieco jej anatomie, a nie kazda stopa temu sie podda.
                To tak samo jak w szkole baletowej, stopy sa badane, bo tańczenie w puentach wymaga zmiany jej konstrukcji.
                Znam wiele dziewczyn, które chodzą na obcasach od lat, a nadal chodzą jak kaczki.
                I żeby było jasne- ja nikogo nie krytykuję. Sama nie potrafię chodzic na obscasach, tak jak nie potrafiłam tańczyc w puentach, i musiałam z baletówki zrezygnowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka