kerry_weaver Re: buty Antylopa? 12.03.08, 12:02 Tak - regularnie kupuję córce sandały na lato tej firmy. Są ładne, skórzane i stosunkowo niedrogie. Tyle że cena = jakość (trwałość), na jesieni po 3 mies. chodzenia są do wyrzucenia. Ale za rok i tak byłyby za małe, więc nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix-79 Re: buty Antylopa? 12.03.08, 12:19 dzieki, tylko ze wlasnie cena taka jak w bartku - a do tej pory tzn piewrsze i jedyne kupilismy bartka i tak tez zamierzalam dalej...ale od kolezanki uslyszalam wlasnie o antlopie, no i dosc ostro sie promuja... Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: buty Antylopa? 12.03.08, 13:01 Cena jak w Bartku? Rok temu kupiłam sandały tej firmy za 79 zł, to było zdecydowanie taniej niż w Bartku - może w tym roku jest inaczej, jeśli kosztują teraz tyle co Bartki to moim zdaniem lepiej kupić Bartki. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix-79 Re: buty Antylopa? 12.03.08, 13:19 130zl pol buty na wczesna wiosne rozm 22 w tesco w-wa Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: buty Antylopa? 14.03.08, 11:43 > 130zl pol buty na wczesna wiosne rozm 22 w tesco w-wa O matko, ale cena! Ja kupiłam na wyprzedaży półbuty Ecco r. 29 za 139zł. antylopy ladne, ale szybko sie niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
anaj75 Re: buty Antylopa? 12.03.08, 12:30 Lubię je. Mój syn juz drugi rok przechodził w tej samej parze zimowych. Poza tym pełno ich w salonach ortopedycznych, są fajnie wyprofilowane. Ja przerzuciłam się z bartków właśnie na antylopy. M.in. dlatego też, że w mojej okolicy sa tańsze od bartkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maja4021 Re: buty Antylopa? 12.03.08, 17:09 troszke tansze niz Bartki,kupuje te lub własnie antylopy.Tez sa wporzadku Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: buty Antylopa? 12.03.08, 17:22 Też uważam, że są ok, mój syn bardzo wybredny jeśli chodzi o wygodę wszystkiego, ani razu nie było buntu z założeniem tych butów. Jakość ok, wcale nie niszczą się bardziej niż inne dobre markowe. Fajna, dobra, miękka skóra, dobrze wyprofilowane, odpowiednio usztywniane. Nam bardziej podpasowały niż Bartki. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: buty Antylopa? 12.03.08, 21:24 czy mają środku taką poduszeczkę, tzn., czy są wyprofilowane w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: buty Antylopa? 13.03.08, 07:44 Sa o 15% tansze niz w Bartku, pokazalam je neurologowi powiedzial, ze sa OK, moim zdaniem sa trwale, miałam juz 3 pary ich butow, ale niestety design na ta wiosne byl tak straszny, ze dalam sobie spokoj, ale sandaly kupie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: buty Antylopa? 13.03.08, 14:13 www.buciki.com.pl Tu masz chyba nieco niższe ceny. Miałam sandały Antylopy. Jestem zadowolona, ale podeszwa była śliska. Na dwór ok, ale jak mała wpadała na podłogę, to leciała od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: czy są w środku wyprofilowane? 13.03.08, 16:05 Tak są, moim zdaniem niczym, poza uroda sie nie roznia od Bartka, a moze sa nawet lepeiej zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Tak mają poduszeczkę! 13.03.08, 16:19 Są wyprofilowane, tak, mają poduszeczkę przynajmniej ten model który syn nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: Tak mają poduszeczkę! 14.03.08, 11:39 Witam, ponownie. Chyba jestem nienormalna, i niestety upierdliwa, ale pozwolę sobie wkleić wypowiedź Pani z forum zdrowe stopy, bo jak wiecie buciki Antylopa mają znak zdrowej stopy, jak sie więc ma wypowiedź tej Pani do tych bucików, a moze ja po prostu nie zrozumiałam wypowiedzi: Re: kształt butka (środek) bozena.rajchel.chyla 25.02.08, 15:15 Odpowiedz Witam I w końcu pojawiło się pytanie na które czekałam od początku istnienia forum. W dawnych czasach uważano, że w obuwiu dla dzieci powinny znajdować się wkładki podpierające łuk podłużny stopy. Niestety takie przekonanie istnieje nadal wśród wielu pediatrów, rodziców, dziadków, którzy szukają obuwia z wkładką. Powoduje to, że sklepy handlujące obuwiem dla dzieci wymagają od producentów stosowania w obuwiu "wkładek". Wielu producentów obuwia stara się sprostać wymaganiom rynku i wkleja do obuwia miękkie piankowe elementy "udające" podparcie łuku podłużnego stopy, niektórzy stosują jeszcze twarde elementy, ale ich jest już niewielu. Napisałam, że te miękkie elementy ("poduszeczki") jedynie "udają" podparcie łuku podłużnego stopy. Ubijają się bowiem pod ciężarem dziecka i na szczęście nie podpierają biernie łuku podłużnego stopy. Twarde elementy, niestety, wpływają negatywnie na rozwijającą sie stopę dziecka. I te elementy należy bezwzględnie wyciągnąć z butów. Już od dawna wiadomo, że u dzieci do 3 -4 roku życia występuje tzw. płaskostopie fizjologiczne. Około 4 roku życia płaskostopie fizjologiczne powinno zaniknąć. Tak więc nie należy stosować żadnych elementów, które mogłyby biernie podpierać wysklepienie podłużne stopy. Powierzchnia buta stykająca się z podeszwową stroną stopy powinna być płaska, w części piętowej może znajdować się łoże pod piętę, które będzie stabilizować prawidłowe ustawienie pięty w stosunku do osi podudzia (najczęściej łoże takie znajduje się w sandałkach). Czasami pod wyściółką na całej powierzchni wkleja się materiał piankowy, który dopasowuje się do kształtu stopy i który daje odczucie miękkości. I jeszcze jedna uwaga: dziecko może nosić wkładki tylko wtedy gdy jest pod opieką lekarza ortopedy dziecięcego, który je zalecił. Pozdrawiam Re: kształt butka (środek) Odpowiedz Link Zgłoś