soophie 21.03.08, 04:26 Czy wozki trojkolowe sa bardziej wywrotne od czterokolowych? Czy macie jakies doswiadczenia z wozkami trojkolowymi? Mam na oku wozek trojkolowy i sklaniam sie do jego kupna ale mam watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelka100 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 21.03.08, 08:47 Ja mam trójkołowca i gdybym miała kupowac wózek ponownie nigdy w życiu bym go nie kupiła. Czasem mam wrażenie, że pod wpływem silnych podmuchów wiatru (co ostatnio jest normą)wózek się przewróci. Na krawężnikach też niebezpiecznie się przechyla. Do tego chcąc podbiec z wózkiem pojedyńcze koło wpada w turbulencje, więc nazwa wózek do dzogingu zupełnie do niego nie pasuje. Dodam, że wózek wcale nie był z dolnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-fifika Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 21.03.08, 10:18 ja mam wozek trojkolowy,a dokladnie Quinny..i generalnei jestem zadowolona..ma duze pompowane koła,prowadzi sie rewelacyjnie na dziurach,a takie wlasnie drogi mam w mojej okolicy..doslownie mozna go prowadzic jedna ręką..nie zdarzylo mi sie zeby sie wywrocil..aczkolwiek w zadnych ekstremalnych warunkach go nie probowalam...coprawda nie wiem czy to wszystko jest zaslugą trzech kolek,czy po prostu tego ze sa duze i pompowane...w kazdym razie ja nie narzekam i mysle,ze czterokolowy wozek nie jest tak zwrotny,ale wszystko zalezy do czego i gdzie bedzie sie go uzywalo.. Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 21.03.08, 11:37 Miałam bebe conforta everesta więc bez skrętnego koła ale i tak byłam baaaardzo zadowolona - stabilny, wygodny w prowadzeniu, wygodny dla dziecka. Potem mojego kochanego zappa Cudo cudeńko i w ogóle nąj naj naj))) Nie wydaje mi sie, żeby trójkołowce były mniej stabilne - porównanie mam spore bo wózków miałam 15 Odpowiedz Link Zgłoś
lotta1 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 15:33 Ja bym nie kupiła wózka 3-kołowego. Przechylają się na krawężnikach i przy wjeżdżaniu do autobusu. Nie są tak stabilne jak 4-kołowe, ale te się gorzej prowadzi. Najlepszy kompromis to wózek 4-kołowy ze skrętnymi kołami. Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 17:07 Ja mam dwa trójkołowce(Quinny speedy i zapp)i oba prowadza się fantastycznie.Żaden wózek nie jest wywrotny, bo wózek wraz z obciążeniem jest po prostu ciężkiJeździłam nim chyba już wszędzie przez dwa lata(góry,las,brzeg morza)i nie zdarzyło mi się żeby którykolwiek z wózków się wywrócił.Z podjazdami,autobusami tez można sobie poradzić, bo wystarczy wjeżdżać i zjeżdżać tyłemWielki plus trójkołowców to to ze się świetnie prowadza i zajmują mało miejsca w bagażniku.Wada dla niektórych może być to, że z tyłu są szersze niż inne wózki i nie mieszczą się do niektórych wind(przed zakupem trzeba to sprawdzić). Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
robkar Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 19:54 miałam zaówno 3 i 4 koławe wózki i nie widzę związku ilości kółek i przewracaniem. Wózek 3 kołowy kupiłam bo mi się podobał jedyny minus to trzeba przyzwyczaić się do podjeżdzania na podjazdach, ale 4 kołowe też nie wszystkie podjeżdzają Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 21:50 ja tez nie kupilabym 3-kolowego, bo ciezko by bylo wciagac go na podjezdzie po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 22:15 Możesz mi wyjaśnić gdzie tkwi trudność we wciąganiu wózka 3 kołowego i czym sie rózni od wciagania 4 kołowego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 23:45 agamama123 napisała: > Możesz mi wyjaśnić gdzie tkwi trudność we wciąganiu wózka 3 kołowego i czym sie > rózni od wciagania 4 kołowego?????? 4-kolowym wiedziesz przodem, pchajac go przed soba, pod podjazd. 3-kolowym musisz wciagac tylem. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 23.03.08, 09:40 Pierwsze słyszę! Używam już drugą trójkołówkę i nigdy nie zdażyło mi się wciągać wózek tyłem na podjazdach. Zawsze wjeżdżam przodem, dlatego dziwią mnie takie opinie, pewnie osób, które trójkołówki nigdy nie prowadziły. A gwarantuję, że dobra trójkołówka np. JANE, Quinny, BBConfort daje niesamowity komfort i wygodę w użytkowaniu, najlepsza czterokolówka pozostaje daleko w tyle, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 23.03.08, 18:20 jak jest waski podjazd, a w moim bloku tak jest, to 3-kolowym przodem nie podjedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 23.03.08, 18:21 z tego powodu mam wozek 4-kolowy Hartan Racer Plus ze skretnymi kolami, na lozyskach kulkowych i jest swietny pod kazdym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 21:56 Mam trojkolowy quinny na pompowanych kolach bez skretnego kola i uwazam ze wozek jest idealny, latwo sie prowadzi, nie mam problemow z kraweznikami i podjazdami, okolo roku mala jezdzila w nim na stojco, czesto balansowala i nigdy wozek sie nie wywrocil, troche przedasy z wywrotnowcia. Wozek ma jeszcze jeden plus, z powodu braku czwartego kola jest lzejszy Kolezanka ma delti na 4 pompowanych kolach i nie zamienilabym mojego trojkolowca na kolubryne na 4 kolach. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 22.03.08, 22:34 ja mam dwa trójkołowce: abc design bez skrętnego koła, wersja do joggingu i TFK buggster. ABC design jeździłam po górach, lasach, wertepach itp. Nigdy w życiu nie miałam wrażenia, ze się wywali, a moje dziecko nalezy do tych ruchliwych. Buggster też w życiu mi się nie wywalił (nawet do tyłu przy sporym obciążeniu zakupami), zresztą jest to dośc szeroki wózek jak na parasolkę (żeby nie powiedziec jeden z szerszych). Miałam kiedyś coneco astral (podróbka loola) i zdecydowanie wolę moje trójkolówki. Obydwie zdecydowanie lepiej się prowadzą i zdecydowanie lepiej podbijają. Wadą oczywiście jest podjeżdżanie po podjazdach, bo można zastosowac wyłącznie wersję w postaci wciągania. No i trójołówki nie mają opcji przekłądanej raczki) Zrobisz jak uważasz, ale ja z czystym sumieniem polecę Ci trójkołówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnyk zdecydowanie czterokołowy 27.03.08, 14:33 Nowości nowościami, ale prawda jest taka, że co tradycyjne to ponadczasowe. Tak samo z wózkami. Szczególnie jeśli brać pod uwagę najważniejszy czynnik- bezpieczeństwo dziecka. Pamiętam, że jak wybierałam z mężem wózek to wystarczyło kilka minut przetestować wózek trójkołowy a stwierdziłam, że nigdy bym nie naraziła dziecka na takie niebezpieczeństwo. Mąż lekko oparł się z boku wózka gondoli i przechylił wózek. Zdecydowaliśmy się na wózek Coneco- czterokołowy Solar w ślicznym błękitnym kolorze. Polecam Ci tą firmę bo dba o bezpieczeństwo dziecka i stawia na nowoczesne, ale sprawdzone ulepszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
martuchna28 Re: zdecydowanie czterokołowy 27.03.08, 14:53 Zwłaszcza jak się jest sprzedawcą rzeczy CONECO! A Coneco zatrzymał się w technice kamienia łupanego i w swojej ofercie nie ma wózków 3 kołowych, więc co ma innego zaproponować? Przestań z tą pseudo reklamą Coneco bo nudna się robisz! Tu wózek, post dalej foteliki... Odpowiedz Link Zgłoś
moniam_1 Re: zdecydowanie czterokołowy 27.03.08, 21:24 Tak bezpieczny ten coneco solar, że po 3 m-cach używania przednie kółko w wózku przy wjeżdżaniu do autobusu mi odpadło!Zawiozłam do serwisu i Pan tylko stwierdził "nie ja pierwsza i nie ostatnia"!Szybko sprzedałam ten wózek.ładny design i nic poza tym!Teraz jeżdżę używanym quinny i jeździ się super Odpowiedz Link Zgłoś
iwka.j.k Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 27.03.08, 21:11 Chicco s3-co sądzicie o tym modelu? Ja chcę go kupić, ale jeszcze się waham. Nie wiem też czy lepsze będą koła piankowe czy pompowane (można kupić i takie, i takie)? Odpowiedz Link Zgłoś
blankak1 Re: Wozek troj- a czterokolowy ?? 28.03.08, 08:12 skąd wogóle opinia że 3-kolowe sa bardziej wywrotne od 4-kolowych? ja posiadam 3-kolowy i jestem bardzo zadowolona, wozek jezt zwrotny, lekki i wogole super a nie jak te 4-kolowe czolgi ktorymi sie nie da wjechac prawie do zadnego sklepu i zajmuja mnostwo miejsca; Odpowiedz Link Zgłoś