Dodaj do ulubionych

jedo bartanina - na wahaczach czy paskach???

29.03.08, 21:17
Witam , właśnie przymierzam się do zakupu jedo bartania , z tym że nie wiem jeszcze czy lepiej na wahaczach czy na paskach ??? Jaka jest różnica??? Co polecacie??
Obserwuj wątek
    • hanulllka Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:25
      To zależy na czym Ci zależy smile. Ja mam na paskach, bo bardziej kołysze, to
      znaczy wózek jest lepszy do "ziuziania", bardziej giętki hehe. Na wahaczach jest
      sztywniejszy i trudniej jest nim lulać. Z wózka jestem bardzo zadowolona. Jest
      super, świetnie się nim jeździ, jest ładny i tani! Polecam
    • tobi00000 Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:26
      Witaj. Mam taki sam wózek. Mam na paskach. A różnica polega na
      sztywności. Na paskach jest on bardziej elastyczny nie taki sztywny
      jak na wahaczach. Nam zależało żeby miał miękkie zawieszenie bo mamy
      raczej tereny leśne i łąki do spacerów a nie chodniki. A tak pozatym
      to wózek sie świetnie sprawuje. Jestem bardzo zadowolona. Polecam.
    • blanka.g1 Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:29
      mam doswiadczenia z oboma rodzajami zawieszeń ....obecnie mam paski
      uzywam polskiego wózka cyprys lux firmy kaps3 uważam że paski sa
      lepsze szczególnie jesli chodzi o nasze polskie drogi i
      chodniki....wózek kołysze sie delikatnie koła cały czas maja kontakt
      z podłożem tylko stelaż wózka się przechyla...dzidziuś jest
      bezpieczny i nie narażony na wstrząsy smilesmile polecam paski smile:
      • blanka.g1 jedo tani ale..... 29.03.08, 21:38
        może spojrzysz na taki wózek jak ja mam....300 zeta do przodu a
        funkcje te same kolorystyka tez do wyboru...nie reklamuję tyle że
        robiłam długi wywiad internetowy przed zakupem i nauczona
        doświadczeniem wiem że taki wózek to inwestycja na rok lepiej wydać
        więcej na porządną spacerówkę

www.alewozki.pl/product_info.php/pName/wozki-dzieciece-cyprys-lux-001?osCsid=8fddc923b86eae9f86f6e81d75529c8b
        • ridibunda Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 08:28
          Ja też mam ten wózek na paskach, tylko starszy model, przeżył starszaka który do
          2 lat był bujany i usypiany w wózku, teraz już nie jest eksploatowany tak
          intensywnie ale mała dalej w nim jeździ na spacery. Polecam bardzo, dwie wady to
          bardzo szeroki rozstaw kół, przez co nie we wszystkie drzwi sie mieści i dość
          trudna regulacja oparcia, ale poza tym - rewelacja. Niedrogi, a ma wszystko , o
          czym można pomarzyć, mi życie ratuje przekładana raczka bo w okolicy w której
          mieszkam strasznie wieje i na każdym spacerze kilka razy zmieniam położenie
          rączki żeby malej nie wiało w twarz. Idzie jak czołg, ja jeżdżę bo krzywych
          polnych drogach pozarastanych trawą do kolan i przejeżdżamy zawsze, podbija sie
          super z obu stron, jest wytrzymały bo mimo bardzo intensywnej eksploatacji nic
          sie nie psuje. Ja jestem bardzo zadowolona i nie mam nic wspólnego z producentem wink
          • ridibunda Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 08:33
            Acha, i jeszcze jedna wada, niestety dość ważna - beznadziejne rozwiązanie
            hamulców, plastikowe zapadki sie łamią, ale może to już poprawili bo jak mówię
            mój wózek ma już 4 lata a wiem ze ludzie sie na to skarżyli. Ale i tak bym go
            kupiła drugi raz.
            • kaeira Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 12:31
              Zgadzam się: paski super, amortyzacja, bujanie super, po wertepach super,
              hamulce owszem się psują - u nas po ok. 16m intensywnego użytkowania.
              Wymieniliśmy na nowe plus nowy kosz (za bardzo obciążaliśmy i się powyciągał) za
              130 zł.
              Jeszcze zobacz wątek tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=74600356&a=74600356
    • fammpirella Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:45
      ja równiez mam ten wózek na pasakch. nie ma zadnych zastrzeżeń. u
      moje rodziców w domu pod miastem w którym mieszkam mam 2 wózek,
      roan, na wahaczach i musze powiedziec, że masakra....skrzypi,
      sztywny strasznie, na nierównościach dzidzia skacze w wózku okrutnie
      (na szczęscie jej to nie wybudza, ale po co takie "efekty specjalne"
      na spacerku, który ma byc spokojny?na moto-crossy przyjdzie jeszcze
      czaswink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka