styczniowamamahani 29.03.08, 21:17 Witam , właśnie przymierzam się do zakupu jedo bartania , z tym że nie wiem jeszcze czy lepiej na wahaczach czy na paskach ??? Jaka jest różnica??? Co polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanulllka Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:25 To zależy na czym Ci zależy . Ja mam na paskach, bo bardziej kołysze, to znaczy wózek jest lepszy do "ziuziania", bardziej giętki hehe. Na wahaczach jest sztywniejszy i trudniej jest nim lulać. Z wózka jestem bardzo zadowolona. Jest super, świetnie się nim jeździ, jest ładny i tani! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:26 Witaj. Mam taki sam wózek. Mam na paskach. A różnica polega na sztywności. Na paskach jest on bardziej elastyczny nie taki sztywny jak na wahaczach. Nam zależało żeby miał miękkie zawieszenie bo mamy raczej tereny leśne i łąki do spacerów a nie chodniki. A tak pozatym to wózek sie świetnie sprawuje. Jestem bardzo zadowolona. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:29 mam doswiadczenia z oboma rodzajami zawieszeń ....obecnie mam paski uzywam polskiego wózka cyprys lux firmy kaps3 uważam że paski sa lepsze szczególnie jesli chodzi o nasze polskie drogi i chodniki....wózek kołysze sie delikatnie koła cały czas maja kontakt z podłożem tylko stelaż wózka się przechyla...dzidziuś jest bezpieczny i nie narażony na wstrząsy polecam paski : Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 jedo tani ale..... 29.03.08, 21:38 może spojrzysz na taki wózek jak ja mam....300 zeta do przodu a funkcje te same kolorystyka tez do wyboru...nie reklamuję tyle że robiłam długi wywiad internetowy przed zakupem i nauczona doświadczeniem wiem że taki wózek to inwestycja na rok lepiej wydać więcej na porządną spacerówkę www.alewozki.pl/product_info.php/pName/wozki-dzieciece-cyprys-lux-001?osCsid=8fddc923b86eae9f86f6e81d75529c8b Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 08:28 Ja też mam ten wózek na paskach, tylko starszy model, przeżył starszaka który do 2 lat był bujany i usypiany w wózku, teraz już nie jest eksploatowany tak intensywnie ale mała dalej w nim jeździ na spacery. Polecam bardzo, dwie wady to bardzo szeroki rozstaw kół, przez co nie we wszystkie drzwi sie mieści i dość trudna regulacja oparcia, ale poza tym - rewelacja. Niedrogi, a ma wszystko , o czym można pomarzyć, mi życie ratuje przekładana raczka bo w okolicy w której mieszkam strasznie wieje i na każdym spacerze kilka razy zmieniam położenie rączki żeby malej nie wiało w twarz. Idzie jak czołg, ja jeżdżę bo krzywych polnych drogach pozarastanych trawą do kolan i przejeżdżamy zawsze, podbija sie super z obu stron, jest wytrzymały bo mimo bardzo intensywnej eksploatacji nic sie nie psuje. Ja jestem bardzo zadowolona i nie mam nic wspólnego z producentem Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 08:33 Acha, i jeszcze jedna wada, niestety dość ważna - beznadziejne rozwiązanie hamulców, plastikowe zapadki sie łamią, ale może to już poprawili bo jak mówię mój wózek ma już 4 lata a wiem ze ludzie sie na to skarżyli. Ale i tak bym go kupiła drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: jedo tani ale..... 30.03.08, 12:31 Zgadzam się: paski super, amortyzacja, bujanie super, po wertepach super, hamulce owszem się psują - u nas po ok. 16m intensywnego użytkowania. Wymieniliśmy na nowe plus nowy kosz (za bardzo obciążaliśmy i się powyciągał) za 130 zł. Jeszcze zobacz wątek tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=74600356&a=74600356 Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: jedo bartanina - na wahaczach czy paskach??? 29.03.08, 21:45 ja równiez mam ten wózek na pasakch. nie ma zadnych zastrzeżeń. u moje rodziców w domu pod miastem w którym mieszkam mam 2 wózek, roan, na wahaczach i musze powiedziec, że masakra....skrzypi, sztywny strasznie, na nierównościach dzidzia skacze w wózku okrutnie (na szczęscie jej to nie wybudza, ale po co takie "efekty specjalne" na spacerku, który ma byc spokojny?na moto-crossy przyjdzie jeszcze czas Odpowiedz Link Zgłoś