weronka77 30.04.08, 10:53 Dziewczyny, czy oni mają zaniżoną rozmiarówkę? Pytam bo za tydzień zamówie ja na Zappos i chyba zamiast 7 będę misuała wziąść 7.5...Wszystkie buty które teraz przyszły mam 7 ale...każdy jest inny)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Clarks 30.04.08, 12:50 a jaka rozmiarówke masz na mysli? angielska czy amerykańską? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Clarks 04.05.08, 16:03 No skoro kupuję w USA to raczej amerykańską)))) Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Clarks 06.05.08, 12:26 Nie jest to takie pewne - tu jaka pierwsza podaja rozmiarówke angielską, czasami mozna sie pomylić www.6pm.com/n/p/p/7269065/c/93548.html Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Clarks 30.04.08, 14:48 Mi się wydaje, że tam but butowi nierówny. Mam kilka 7 i są OK, wczoraj w Londynie przymierzałam dwie 7 (inne modele oczywiście) i były za duże, 6.5 były OK. Z kolei jeszcze inny model 6,5 znów za małe, ale 7 nie było więc nie wiem. Trochę loteria z tymi rozmiarami. Jeżeli bierzesz klapki - weź większe, jeżeli półbuty to chyba bym nie ryzykowała. Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Clarks 30.04.08, 14:55 I jeszcze chciałam - ceny na Zappos podobne jak w UK, a chyba tańsza przesyłka. Może masz kogoś znajomego to Ci przywiezie? Tylko w Polsce Apia zdziera skórę, mój model który tu kupiłam za 339PLN tam jest za 44,99 funtów (a w jednym sklepie był za 39,99). Mało mnie szlag nie trafił No i wybór kolorów był dużo większy w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: Clarks 30.04.08, 22:01 ja tez mam takie doswiadzcenia z clarksem, czasem pasuje na mmnie 6 a czasem 6,5. nie wiem dlaczego ta rozmiarówka jest taka nierówna. a ceny w Polsce - szkoda gadać, Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk1 Re: Clarks 01.05.08, 11:31 Dziewczyny a bylyscie moze w sklepie fabrycznym Clarksa gdzies w UK??? Tam dopiero są ceny.....az milo kupowac.Ostatnio jak bylam byla promocja buy one get one free...nie musze chyba pisac ze jestem zadowolona (-; Buty wg mnie maja rewelacyjne, mięciutkie i wygodne, ja z reguly kupuje tam 5,5 jak jest odkryta pieta a 5 jak jest zakryta...wiec z rozmiar chyba ciezko wybrac on line. Odpowiedz Link Zgłoś
oskun Re: Clarks 01.05.08, 12:46 a mozes zmi podac ceny i warunki kupna u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Clarks 04.05.08, 15:55 sandały mam 5,5 kupione w Polsce. Zamówie jutro, będą za tydzień najwyżej wymienią w Zappos na rozmiar większy Odpowiedz Link Zgłoś
majkagra Re: Clarks 06.05.08, 12:11 Dziewczynki, a nie wiecie czasem ile kosztują buciki Clarks na gumowej podeszwie z materiału - takie buciko-kapcie dla dziewczynek? I nasz rozmiar 39 - jakiemu angielskiemu rozm. odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Clarks 07.05.08, 10:42 W tym sklepie mozna kupic Clarks z poprzednich sezonow. Tutaj rozmiary: www.shoesforkids.co.uk/sizes.htm a tutaj kolekcje (kliknij na rozmiar): www.shoesforkids.co.uk/index.htm Te buty o ktore pytasz nazywaja sie doodles (teraz rowniez mozna kupic sandaly doodles) i kosztuja cos ok. £14 shop.ebay.co.uk/__Girls-Shoes_doodles_W0QQ_nkwZdoodlesQQ_frdlpwlZ1 Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Clarks 07.05.08, 10:22 Ja przywiozłam dla młodego sandałki w rozm 12,5: wkładka cała ma 19,5 cm więc dobrze pasują na 19 cm stopę. Ich tabele wskazują ,że jest to 30 europejska i to się u nas zgadza Iza Odpowiedz Link Zgłoś