magdalen79 02.05.08, 20:53 dziewczyny, kto ma taki fotelik - chcę kupić i nie wiem czy to będzie dobry wybór - chodzi mi głównie o obsługę fotelika - podobno źle zapinają się pasy i czy jest szeroki - ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidziusiek Re: chicco Key 1 - kto ma ? 02.05.08, 21:02 Mam i nie wiem czy polecać. Kupiliśmy na allegro. Ładny,ale: głośny ma zagłówek-brzęczy w czasie jazdy,fotelik trochę lata-jest mało stabilny. U nas jakby trochę krzywo jest zamontowany bo do środka samochodu.Powinien być prosto. To chyba akurat zależy od auta...Teraz byśmy pewnie nie kupili.Zastanawialiśmy się nad MAXI COSI PRIORI.Trochę ponad 100,- więcej a naprawdę stabilny!!! Pokazywali w sklepie mocowanego do fotela. Pożałowaliśmy tej stówki to mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: chicco Key 1 - kto ma ? 03.05.08, 12:55 A moze lata dlatego ze jest zle zamontowany tak jak piszesz do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziusiek Re: chicco Key 1 - kto ma ? 03.05.08, 21:16 "A moze lata dlatego ze jest zle zamontowany tak jak piszesz do srodka." Tak, to może być zależne od siedzenia w aucie choc mąż poprawia na wprost a on się przemieszcza.Zagłówek brzęczy i zapomniałam dodać głośno chodzi regulacja położenia (podczas snu dzieciaczek nam się budzi)przy przestawianiu bo słychać taki metalowy brzdęk...Poza tym pasy-OK, szeroki to jest-OK, ładny-OK, zagłówek świetna sprawa-OK, no ale nam się trafił fotelik głośny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: chicco Key 1 - kto ma ? 03.05.08, 22:32 Mysle ze powinnas zlozyc reklamacje,w moim oparcie rozklada sie cicho nawet nie slychac Odpowiedz Link Zgłoś
toysland Re: chicco Key 1 - kto ma ? 28.07.08, 17:37 Popracujcie nad mocowaniem krzesełka. Chicco zostawia Maxi Cosi daleko w tyle tak więc moim zdaniem zrobiliście udany zakup. Wg. niemieckiego ADAC CHICCO KEY 1 X-PLUS (Pełna nazwa) jest fotelikiem na 5 co naprawdę jest rzadkością. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziusiek Re: chicco Key 1 - kto ma ? 02.05.08, 21:04 Zapomniałam-pasy normalnie sie zapina! Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: chicco Key 1 - kto ma ? 03.05.08, 12:54 Ja mam chicco key1 x plus nie wiem czy o ten ci chodzi ale jestem zadowolona,zaglowek nie brzeczy,pasy zapinaja sie bardzo dobrze no i nie tzreba ich przekladac wyzej jak dziecko urosnie tylk zaglowek wystarczy do gory wysunac.Regulacja oparcia fotelika chodzi bardzo lekko i cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziusiek Re: chicco Key 1 - kto ma ? 04.05.08, 12:47 Ja mam Chicco Key 1 i naprawdę ma głośny zagłówek-brzęczy w czasie jazdy ale jest fajny i praktyczny. Poza tym wcale cicho sie położenie nie zmienia-mi sie synek pare razy obudził bo brzdęka jakby coś metalowego. Fotelik jest rzeczywiście szeroki i ładny ale nam sie trafił głośny.Do tego w aucie po zamocowaniu (mąż się na tym zna bo nie jeden mocował) nie jest tak stabilny jak chociażby Maxi Cosi Priori-NAPRAWDĘ! Nie chce robić antyreklamy Chicco ale pisze jak jest u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozikulus Re: chicco Key 1 - kto ma ? 28.07.08, 14:22 my mamy ten Chicco key 1 plus , i nic nie brzeczy , rozklada sie cichutko i jest bardzo stabilny ,az sam sie zdziwilem , tyle ,ze trzeba dobrze naciagnac pasy wtedy ani drgnie Odpowiedz Link Zgłoś
ibor20 Re: chicco Key 1 - kto ma ? 28.07.08, 16:58 Chicci key 1 x - rozkłąda się cicho, nic nie brzęczy. Mocowanie - trochę trzeba się napracować, by dobrze naciągnąc pasy. Mamy go za boku pry oknie i jest w miarę stabilnie, za to na srodku niestety rusza się swobodniej. U mnie jakoś nie mogę poradzić sobie z pasami dziecka - mają na stałe przyszyte "poduszki" poszerzające pasy, ale nie są one miękkie (jakby plastikowe) i do tego wrzynają się w szyję (muszę przy dłuższej jeździe podkłądać coś). Jak dziecko śpi to leci mu główka do przodu. W sumie nie jestem pewna czy kupiłabym go ponownie... Odpowiedz Link Zgłoś