joanna0411 07.05.08, 17:58 Jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla mojej córci. I muszę koniecznie zakupić elektroniczną nianię. Doradźcie mi proszę którą wybrać. Dziekuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha79 Re: Elektroniczna niania 07.05.08, 21:04 My mamy philips, jesteśmy zbardzo zadowoleni. -- Madzia i Zuzu Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Elektroniczna niania 07.05.08, 21:35 ja mam najprostszy model philipsa i jest super slychac kazdy niepokojacy ruch dziecka, nasz model jest bez zadnych bajerow dodatkowych a i tak nie wyobrazam sobie bez niego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna0411 Re: Elektroniczna niania 07.05.08, 21:41 Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Ale powiedzcie jeszcze jaki model philipsa macie, please... Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
agacciam Re: Elektroniczna niania 07.05.08, 21:46 Ja będę kupowała Philips Avent SCD498. Moja siostra też ją ma i jest super. Poszukaj na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Elektroniczna niania 07.05.08, 22:23 www.allegro.pl/item358228686_okazja_elektroniczna_niania_philips_scd361.html ja mam 362, od tego rozni sie wydaje mi sie jedynie tym ze odbiornik ma baze zasilana zasilaczem z sieci z ktorej w kazdym momencie mozna go wyjac i wtedy przejdzie na zasilanie bateryjne... na prawde super sprawa, nie wydalam duzo na nasza nianke bo kupilam na allegro, a spisuje sie rewelacyjnie zasieg 150m spokojnie wystarcza, bo kto zostawiajac spiac eniemowle oddala sie na wieksza odleglosc Odpowiedz Link Zgłoś
josantini Re: Elektroniczna niania 11.05.08, 14:59 To zależy jakie fale fruwają w sąsiedztwie. Ja mam Philipsa z dwoma kanałami i czasami działa świetnie, bez najmniejszego szumu, a czasami są znacznie zakłócenia i zdarza się nawet gubienie zasięgu - odbiornik musi wtedy stać blisko za drzwiami dziecka. Swoją drogą, dużą zaletą jest alarm w przypadku utraty zasięgu. Kupiłam nianię Maxcom która ma dużo kanałów (coś rzędu 8*15) i nic nie zakłóca, chociaż jakość dźwięku już nie ta, co w Philipsie. Ale to w końcu nie do słuchania muzyki służy. Pewnie idealny byłby Philips z wieloma kanałami, ale to spory wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
mita7 Re: Elektroniczna niania 12.05.08, 13:30 Ja polecam DORO. Tania i świetna, kanałów ma dużo, bardzo duży zasięg i jeszcze wersja z 2 słuchawkami jest super Polecały mi ją osoby z tego forum i nie żałuję wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: Elektroniczna niania 12.05.08, 13:44 Ja mam nianię firmy ORAVA. Ładna, ma duży zasięg (spokojnie z pierwszego piętra do ogrodu ją zabieram i wszystko ok), ma opcję na baterie i na prąd. Nie ma żadnych bajerów ale i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Elektroniczna niania 12.05.08, 22:51 Mialam 2 nianie philipsa - pierwsza była prosta, bez bajerow i byla super!! Pokusiło mnie by wymienić na taka z intercomem - i była to bardzo zła decyzja i bardzo żałuję tej wymiany. Niania z intercomem gubiła zasięg nawet w 40 metrowym mieszkaniu a z ta bez bajerów to miał zasięg taki iż nawet jak byłam w sąsiednim bloku to słyszalam kazdy szmer z pokoju dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka0 Elektroniczna niania 13.05.08, 10:16 Witam, no właśnie, mnie też interesuje to, jak sprawdzają się te nianie w bloku. Czy ktoś ma takie doświadczenia ? Posiadanie psa wiąże się ze spacarami również wieczorem, gdy dziecko śpi a wtedy przydałaby się taka niania z dobrym zasięgiem , czy wtedy również Philips, czy np":MAXCOM z zasięgiem do 2 km to realne ? dzięki za pomoc- Kasia. majatusia napisała: > Mialam 2 nianie philipsa - pierwsza była prosta, bez bajerow i byla super!! Pok > usiło mnie by wymienić na taka z intercomem - i była to bardzo zła decyzja i > bardzo żałuję tej wymiany. Niania z intercomem gubiła zasięg nawet w 40 metrow > ym mieszkaniu a z ta bez bajerów to miał zasięg taki iż nawet jak byłam w sąsie > dnim bloku to słyszalam kazdy szmer z pokoju dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka0 Elektroniczna niania 13.05.08, 10:26 Witam, no właśnie, mnie też interesuje to, jak sprawdzają się te nianie w bloku. Czy ktoś ma takie doświadczenia ? Posiadanie psa wiąże się ze spacarami również wieczorem, gdy dziecko śpi a wtedy przydałaby się taka niania z dobrym zasięgiem , czy wtedy również Philips, czy np":MAXCOM z zasięgiem do 2 km to realne ? dzięki za pomoc- Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Elektroniczna niania 13.05.08, 15:01 zostawiasz dziecko samo i wychodzisz z psem? Odpowiedz Link Zgłoś
olinka0 Re: Elektroniczna niania 14.05.08, 14:48 tak i idę na piwo! Nie, nie zostawiam dziecka bo nie mam niani, ale ew. rozważam taką możliwość w sytuacji gdy niania miałaby dobry zasięg. Odpowiedz Link Zgłoś
w_isienka Re: Elektroniczna niania 11.06.08, 07:32 Poszukuje opinii o tej konkretnej niani: www.allegro.pl/item373700069_baby_monitor_niania_video_elektroniczna_niania.html Może ktoś ma??? Czy ona dobrze działa gdy mieszka sie wielopoziomowo i roznica pomiedzy sypialnia a kuchnia wynosi 2 pietra? A co z wyniesieniem odbiornika do ogródka? Też można widzieć co sie dzieje z dzieckiem - czy już szwankuje? Odpowiedz Link Zgłoś