aleksandra1977 02.06.08, 15:34 jak podalo przed chwila RMF FM od polnocy rozpoczyna sie strajk Poczty Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moguer Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 02.06.08, 16:32 Ja mam wrazenie ze oni strajkuja non stop, wiecznie opoznione listy i paczki,czekam na paczke juz 2 tygodnie z prezentem dla dziecka i chyba jeszcze poczekam (( Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 02.06.08, 22:25 tak, ale strajk ma nie dotyczyc podobno wszystkich to chyba nie bedzie strajk generalny na mojej poczcie slyszalam dzis ze beda prawdopodobnie pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 08:23 Kurcze kupiłam dla męża prezent na allegro i zależy mi na czasie. Sprzedawca już wysłał paczkę Jak nie dojdzie przez ten strajk to szlag mnie trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 08:34 Ja nie korzystam z poczty polskiej, tylko z operatora pocztowego PAF. Nie tylko taniej ale też szybciej, dają gwarancję doręczenia paczki w 3 dni robocze i nigdy nie miałam opóźnienia. Nasza poczta to jakaś porażka Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 08:46 Ja trochę wywrotowo Przed dniem dziecka kupiłam na allegro dwie zabawki: jedną w niedzielę, drugą we wtorek. Upewniłam się wcześniej, że przelew robię najszybszy(zaksięgowanie w ciągu godziny od zapłaty) i będzie nadany tego samego dnia. Obie paczki doszły (jedna z Brzezin, druga z Wrocławia): pierwsza w środę, druga w czwartek... Szczerze mówiąc nie zdarzyło mi się jeszcze, aby paczka priorytet doszła później niż po 3 dniach. Ale często jest tak, że Sprzedający twierdzi, że paczke nadał, a później, po stemplu pocztowym, okazuje się, że i owszem, nadał, ale dwa-trzy dni później niż powiedział Dla jasności: nie jestem pracownikiem poczty)) Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka1612 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 09:15 Wczoraj otrzymałam paczkę priorytetową po 6 dniach od nadania. Poprzednio priorytet szedł 8 dni. Paczki z prezentem na Dzień Dziecka jeszcze nie dostałam - wysłana priorytetem w poprzedni piątek. Panie na poczcie nie wiedzą o żadnych opóźnieniach, natomiast pan dowożący paczki mówił, iż WSZYSTKIE które rozwozi idą ponad tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 11:04 To mam chyba jakieś fory na poczcieA poważni:może to zalezy od miejsca(punktu), w którym rozdzielają te paczki? Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka1612 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 14:42 Właśnie otrzymałam wyczekaną paczkę. Miałam szczęście, że akurat byłam w domu, w przeciwnym razie nie miałabym jej gdzie odebrać. Nasza poczta nieczynna: strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 03.06.08, 15:15 sytuacja w Warszawie wyglada tak, ze placowki pocztowe pracuja, ale nie ma gwarancji, ze przesylka ze statusem "priorytet" (zarowno list, list polecony jak i paczka) dotra do odbiorcy bez opoznien. Strajkuje rozdzielnia poczty mimo, ze wiekszosc placowek poczty pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc leigh4:) 03.06.08, 15:38 > To mam chyba jakieś fory na poczcie no mam nadzieję;p daj znać jak przesyłka dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: leigh4:) 04.06.08, 09:34 Ja priorytet dostałam po 21 dniach!!(polecony) sortownia we Wrocławiu niewyrabia a teraz sobie strajkuje Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Strajk Poczty Polskiej - od polnocy 04.06.08, 19:28 Ja właśnie wróciłam z nadawania przesyłek. Pani na poczcie powiedziała, że nie wiadomo kiedy przesyłki wyjdą. Strajkuje sortownia w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś