witalisas 23.07.08, 23:02 Witam! Jestem mama 13 miesięcznej Julki i mam pytanie do mama bardziej doświadczonych,jakimi zabawkami bawią się takie dzieci jak moja,nie długo Kula ma imieniny i nie wiem co mamy jej kupić? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prekambrysek Re: Zabawki ! 23.07.08, 23:21 Wszystko co jest kolorowe, wydaje dźwięki, jest w postaci np zwierzątek, owoców itp. Jest spory wybór zabawek edukacyjnych. Książeczki są bardzo fajne te z grubymi kartkami moje dziecko je uwielbia do tej pory. Wybierz taką zabawkę która córkę ucieszy a przy okazji coś jeszcze się nauczy. Ty znasz Julkę najlepiej jeśli ma coś co lubi poszukaj zabawki która będzie miała z taką rzeczą coś wspólnego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
poli-mama Re: Zabawki ! 24.07.08, 08:54 u nas wszystkie plastikowe leżą w kącie i zbieraja kurz a strzałem w dziesiątkę okazał się zwykły jeździk - córcia bawi się nim już pół roku (ma 18m), drewniane klocki, piłki (również do suchego basenu), i ulubiony kącik z krzesełkiem, stoliczkiem i półką z której sama ściąga sobie książeczki Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Zabawki ! 24.07.08, 09:07 Moja córcia (16 m-cy) ubóstwia wszystko co nie jest jej zabawką. Generalnie kocha: stare, wypatroszone myszy od komputera, komórki, a także piloty od telewizorów Ale to chyba jak każde dziecko )) Gdybym jednak pomyślała, to na liście jej prawdziwych, zabawkowych faworytów królują obecnie: - puszczający bańki mydlane parowóż - pianinko wygrywające melodie - bąk ( sama nakręca ) - grający i mówiący fotelik ( ostatnio przebój! ) - fotelik mówi, kiedy sie na niego siada, schodzi, fotelik liczy i śpiewa, ma lampkę nocną, którą można zgasić i zapalić, a także stoliczek z książeczką, u której można przewracać kartki, a ona mtedy mówi co na której karce jest ( zwierzątka ). Mała może gramolić się i schodzić z niego godzinami! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna302 Re: Zabawki ! 24.07.08, 09:11 Choć dodać muszę, że sama nie jestem zwolenniczką tych przeróżnych plastikowych kombajnów - samograjów, zawsze marzyło mi się, że moja córcia będzie miała największy kontakt z przytulankami, książeczkami, itd. Niestety nie przewidziałam, że są jeszcze babcie i ciocie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mama04 Re: Zabawki ! 25.07.08, 09:36 mojego synka jak był mniejszy odciągnąć od oglądania bajek na dvd, można było tylko proponując mu czytanie książeczki. zabawki go średnio interesowały.. jest mnóstwo pięknych i ciekawych książeczek dla maluchów ... spróbuj np takiej merlin.pl/Brzuchatek_Steve-Smallman/browse/product/1,563679.html;jsessionid=9806B11C1A7594648AB9755124904870.LB1 zobaczysz że twoja córcia będzie zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Zabawki ! 25.07.08, 09:42 moj roczniak uwielbia wszelkie swiecaco-grajace zabawki,tak wiec u nas hitem jest szczeniaczek-uczniaczek,grajace pianinka,gadajace lale itd albo proste ikeowskie kubueczki ktore wklada sie jedne w drugie. kazda mama najlepiej zna swoje dziecko i widzi co je interesuje,ciezko tak doradzac poniewaz to co sprawdza sie u nas nie musi w twoim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
hippo_hip Re: Zabawki ! 25.07.08, 10:21 Ja ze swoimi dzieciakami mam podobny problem. Uwielbiają oglądać bajki. Bardzo chciałabym im czasem trochę poczytać, ale są średnio zainteresowana Może książeczki mam średnio interesujące. Muszę kupić coś nowszego. Jakoś nigdy nie byłam przekonana do bajek pisanych przez zagranicznych autorów, patriotka ze mnie, ale jeśli uważasz, że tego typu książeczki zainteresują moje pociechy, to zaryzykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martini0202 Re: Zabawki ! 25.07.08, 10:19 Ja w tym wieku kupiłam małej kilka zabawek, ale najwięcej radości spreawił jej "SZczeniaczek uczniaczek" z Fisher Prise. Piesek mówi, śpiew, poprostuy super. ała potrafiła kilka godzin dziennie bawić się nim. A co najfajniejsze, teraz ma 2, 5 roku i nadal chętnie po niego sięga. Wejdź sobie na strone Fishher prinse, tam mnustwo jest takich kolorowych i grających, czy mówiących zabawek. Odpowiedz Link Zgłoś