zimka_s 21.08.08, 10:25 Dziewczyny chcę kupić butelki na wszelki wypadek. Waham się pomiędzy Aventem a Tommee Tippee. Chcę aby była to butelka ze smoczkiem jak najbardziej zbliżonym kształtem do piersi. Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miimiimii Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 10:28 butelka habermana z medeli. pod smoczkiem jest membrana, dzięki której dzieko musi ssać podobnie jak z piersi. to chyba najlepsza opcja, jeśli musisz stosować butelkę, jednocześnie chcąc karmić piersią Odpowiedz Link Zgłoś
jusol7 Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 14:52 Ja polecam Avent, jesteśmy bardzo zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 15:06 A ja radzę kupić jedną butelkę np. Aventu a jak się dziecku nie spodoba, tak jak w przypadku mojej córki to kupisz inną. U nas podpasowała butelka NUKa, ale ta z szerokim smokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 15:13 ja przy córce uzywałam Canpol babies seria balonik, ale dziecię mi się szybko na butlę przestawiło Z Canpola jestem bardzo zadowolona, bo z butelko mozna później zrobić niekapek dokupując tylko ustnik. Teraz kupiłam Tommee Tippee jedną butelkę i zobaczymy jak sie sprawdzi-mam nadzieję że jej nie użyję, ale na wszelki wypadek trzeba mieć Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 16:03 Ja od początku używam wszystkich tego typu akcesoriów z TT i jestem bardzo zadowolona- dzidzia też Smoczki wg mnie rzeczywiście imitują pierś mamy. b, , Odpowiedz Link Zgłoś
pestka_ks Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 16:12 zapomniałam do dodać, że do 8 m-ca karmiłam piersią, a butelka była używana , gdy mnie nie było (miałam zamrożone moje mleko Teraz przestawiam małą na kubek treningowy. Sądzę, że skoro mała chętnie jadła z piersi, po tym jak nieraz cały dzień dostawała butelkę, to butelka+smoczek dobrze spełniły swoje zadanie: "ułatwia naprzemienne karmienie". Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1777 Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 16:31 Ja używałam TT (drugie dziecko) przy pierwszym NUK i AVENT. TT są według mnie lepsze. Ich b.dużą zaletą jest to, że zamknięcie jest bardzo szczelne, i nawet, gdy butelka się przechyli to ze smoczka nie wycieknie ani kropelka! Nie są potrzebne żadne zatyczki wkładane pomiędzy butelkę a smoczek jak w innych butelkach. Tylko TT!! Smoczek też małemu bardzo pasuje. Trzeba tylko uważać, bo nie pasują do standardowych podgrzewaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
brandia Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 19:03 Ja też kupiłam TT, ale jak się sprawdzą - dowiem się w grudniu Sporo pozytywnych opinii czytałam o nich i postanowiłam zaryzykować. Inne akcesoria też kupiłam z TT. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_polarna wybrać?? 21.08.08, 19:19 A ja polecam Dr Brown. są zdecydowanie NAJLEPSZE! www.male-lapki.com/butelka-karmienia-niemowlat-browns-szeroka-szyjka-240ml-p-265.html Odpowiedz Link Zgłoś
rp.babler Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 19:34 Nie mogę nic polecić bo sama oczekuję pierwszego dzidziulka, ale ja zdecydowałam że AVENT, i jeśli zdecydujesz się właśnię na tę firmę to podpowiedam że w sierpniowej Claudii jest kupon na butelki płacisz za jedną a druga gratis, właśnie w taki sposób zobiłam pierwszy zakup dla mojego synusia, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
sing11 Re: Butelki...jakie wybrać?? 21.08.08, 20:54 U nas od początku był Avent. Sprawdził się. Synkowi odpowiadał smoczek, a nam to, że butelka ma szeroką szyjkę - łatwo wsypuje się mleko i łatwo ją umyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b wklejone przez moderatora 22.08.08, 07:07 Re: Butelki...jakie wybrać? basiakrk 21.08.08, 11:47 ja kupowałam firmy NUK i były ok; jakoś w moim otoczeniu wiele dzieci jest na nie jeśli chodzi o avent Re: Butelki...jakie wybrać? mama_frania 21.08.08, 13:26 Mój starszy absolutnie odmawiał Aventu, za to NUka zaakceptował od razu. Sporadycznie podana butla nie zaburzyła mu odruchu ssania- karmilam 13 m-cy. Re: Butelki...jakie wybrać? nataliam2 21.08.08, 13:29 Ja kupuję jedną aventu ale tylko dlatego że mam laktator tej firmy i na wszelki wypadek będę miała ją tylko do ściągania. Do karmienia kupuję tommee tippe dlatego, że mój pierwszy syn, dzięki niej nie odzwyczaił się od piersi (w szpital miałam aventa i po powrocie był problem i długo trwało zanim znów nie załapał piersi). Tym razem nie chcę ryzykować. Gdyby nie laktator to w ogóle nie kupowałabym aventu. Re: Butelki...jakie wybrać? magdalena0205 21.08.08, 13:38 Tommee Tippee sprawdzaja sie rewelacyjnie.opinia kilku moich kolezanek. ja mojego synka karmilam z aventa i tez bylismy zadowoleni.teraz dla malej na ktora czekam kupilam tommee tippee. Re: Butelki...jakie wybrać? morepig 21.08.08, 17:37 mysmy mieli avent i maly ssal jak mnie nie bylo ale tylko w pierwszych 2 miesiacach, potem jej nie przyjmował zupełnie. teraz kupuje TT Odpowiedz Link Zgłoś
fraiserouge Re: wklejone przez moderatora 22.08.08, 23:00 A malo kto o tym wie, ze wiekszosc tych butelek zawiera szkodliwy bisfenol!!! Ponoc najbardziej ZDROWE na rynku to butelki firmy NUBY. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: wklejone przez moderatora 23.08.08, 10:47 Dlatego też ja chyba zaopatrzę się w szklaną butlę. Na pewno nie powinno się podgrzewać płynów w tych zawierających bisfenol A, i trza zwracać uwagę na to czy butelki nie są uszkodzone (nie mają żadnych zadrapań itp.). Odpowiedz Link Zgłoś