paproszek57 17.09.08, 06:32 zdążyłyście coś kupić? bo nic nie manawet skarpetki wykupione Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indra2 Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 07:07 Ja też dopiero weszłam i jestem w szoku, nic nie ma! O której godzinie pojawiła się ta kolekcja? Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 10:20 ja złozyłam zamówienie o 8 , teraz patrze i jest wszystko oprócz 2 rodzajów spodni dżinsowych , kupiłam rajstopki i czapeczki, kombinezonu nie Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Znowu jest wszystko dotępne oprócz dżinsów 17.09.08, 07:19 Kto chce kupić niech się śpieszy Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 08:10 zamowilam kombinezonyszkoda tylko ze dzinsy niedostepne bo tez by sie przydaly Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 08:18 A ja wchodzę i oprcz jeansów ocieplanych i dla dziewczyn jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 08:23 No szkoda, że tych dżinsów ocieplanych nie ma, bo na nich mi głównie zależało. Inne rzeczy zamówiłam ale i tak czeka mnie wyprawa do sklepu po te spodnie Do pia_ Teraz jest ale wcześniej wszystko dosłownie było niedostępne. Nie wiem czy dołożyli czy to była jakaś pomyłka. Wczoraj na niemieckim tchibo też dżinsy na polarku były niedostępne a po jakimś czasie znowu były, potem znowu niedostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 do pia 17.09.08, 08:26 ja chwilę po 6 sie logowałam i nie było nic, wszeszie było napisane ze już wykupione, teraz już jest wszystko oprócz dzińsów, kupiłam dwa kombinezony Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: do pia 17.09.08, 09:42 też kupiłam kombinezon. Ale kiedyś też 'kupiłam' park wodny i jak przyszła paczka to się okazało, że go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re. I ja zamówiłam kombinezon 17.09.08, 09:51 No nic, nie lubię kupować tego typu rzeczy w necie ale skoro takie szaleństwo na te kombinezony to postanowiłam się skusić. Mam tylko nadzieję, że ten niebiesko-granatowy da się Dziewczynce założyć i nie będzie w nim głupio wyglądać, bo mimo, że ten śliwkowy bardziej mi się podoba przeważyły względy ekonomiczne, niebieski będzie dla brata..... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Re. I ja zamówiłam kombinezon 17.09.08, 10:00 Słonko, Ty się nic nie martw. Jak Ci nie będzie pasował albo nie będzie Ci się podobał, to sprzedasz na allegro i jeszcze zarobisz Niebieski jest bardzo ładny dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Re. I ja zamówiłam kombinezon 17.09.08, 10:13 Mogłaś kupić ten śliwkowy jak ci się bardziej podobał. Za rok sprzedałabyś go na allegro za cenę kupna (albo wyższą) i kupiłabyś synkowi nowy granatowy za tą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
nazuz a jak rozmiarówka? 17.09.08, 10:02 moja córa ma 98 cm wzrostu, normalnie ciuszki kupuję jej na 104, jaki rozmiar będzie OK? gdzieś czytałam, ze roziarówka Tchibo jest zawyżona... Odpowiedz Link Zgłoś
akinom.3 Re: a jak rozmiarówka? 17.09.08, 10:11 Tez zamówiłam kombinezon różowo-śliwkowy, mam nadzieje, że maja dobre kombinezony. Nigdy nic nie widziałam na "żywo" z tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
jujaro Jaki adres strony tchibo???? 17.09.08, 10:34 Gdzie Wy wchodzicie ze widzicie te wszystkie ubrania??? Ja wchodzę na stronę www.tchibo.pl i widzę tylko9 jakaś jesienną kolekcję męska przyjaźń czy coś takiego... Gdzie mam wejść zeby zobaczyc kombinezony?!! Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Jaki adres strony tchibo???? 17.09.08, 10:35 www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlBrowseCatalog-Start;sid=KT8fB6bcfcsfN-4MpqoVY6VDeZR9aIqYVHE=?CategoryName=preview&source=NAVI Odpowiedz Link Zgłoś
jujaro Re: Jaki adres strony tchibo???? 17.09.08, 10:54 A to dobre ja kupiłam właśnie ten kombinezon na allegro jakis czas temu za 160 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
akinom.3 Re: Jaki adres strony tchibo???? 17.09.08, 10:57 www.allegro.pl/item433473768_tcm_tchibo_kombinezon_3_w_1_nowy_membrana_98.html Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish do: jujaro 17.09.08, 11:06 W sklepach pilotażowych Tchibo (jeden jest w Warszawie, drugi w Łodzi) te kombinezony były pod koniec sierpnia w cenie 119 PLN. Były od wtorku, w Łodzi jeszcze w piątek je w sklepie widziałam. Pewnie sprzedawca, od którego kupiłaś, był z Warszawy albo z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do: jujaro 17.09.08, 11:22 Gdybym wiedziała, że Tchibo podniesie cenę, to poprosiłabym kogoś o zakup w Łodzi czy w Warszawie, z wysyłką wyszłoby na to samo Odpowiedz Link Zgłoś
mariza11 Re: a jak rozmiarówka? 17.09.08, 11:23 Witam! Prosze o porade osoby, kóre miały do czynienia "na żywo" z kombinezonami Tchibo. Moje młodsze dziecię ma właśnie skonczony rok i nosi ubrania w rozmiarze 74-80 (ale raczej 74). Czy kombinezon 86/92 na zimę będzie ok? Teraz mierzyłam jej kurteczkę Cubusa na 74 i jest taka akurat na teraz. Czy kombinezon 86/92 nie będzie jednak nawet zimą za duzy (mała ma krótkie nóżki)? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: a jak rozmiarówka? 17.09.08, 11:41 będzie na zimę duzo za duzy. Mój syn nosił ten rozmiar w wieku 2,3 roku, i jeszcze był spory. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Dziewczyny 17.09.08, 11:21 JAk oni szybko realizują zamówienie? Chodzi mi o chłopięcy kombi plus rękawiczki, czapki, buty... Nie wiem czy zamówić na allegro, mam pod nosem we Wrocławiu sklepy ale nie wiem czy chcę pchać sie jak w zeszłym roku. Tylko zamówię w necie i okaże się jak z jednej z was parkiem wodnym, ze nie przyjdzie bo już nei ma. Zostanę bez. Albo jak nie dojdzie to co, mam na wszelki wypadek pójść i pchać się i wtedy będę miała dwa (wiem nie problem, można sprzedać na all-ale chcę uniknąć problemu). No nie wiem, kusi to że wszystko w necie jeszcze dostępne, i przyjdzie do domu, ale jak nie przyjdzie tos zkoda kasy za przesyłkę a na wszelki wypadek kwitnąc w kolejce tez będę. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Dziewczyny 17.09.08, 11:28 Mi napisali, że zamówienie realizowane jest w ciągu 6-8dni więc raczej przyjdzie już po środowej dostawie w tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 11:21 znowu różnica w cenie - w Łodzi te kombinezony były po 119 zł Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 11:42 tak, ale tak często jest, dlatego ja kupiłam dzieciom od razu jak pokazały sie w M. Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 12:07 Kombinezon w ofercie pilotażowej faktycznie był 10 PLN tańszy, 5 PLN tańszy był też trójpak bokserek, ALE: 5 PLN DROŻSZE były - trójpak rajstop, buty na każdą pogodę, spodnie jeansowe, piżama welurowa; 10 PLN DROŻSZE - dwupak legginsów, kozaki dziewczęce, piżama bawełniana; 15 PLN DROŻSZA - bluza dresowa. Pisałam już kiedyś, że (jak się ma możliwość) trzeba kupić co się chce w pilocie, a później - jeśli będzie taniej w normalnej ofercie - oddać i kupić taniej, jeśli będzie drożej - cieszyć się, że się taniej kupiło. Ale, mimo wszystko, nie chce mi się zawracać sobie głowy w ten sposób, żeby zyskać raptem 5 PLN na rajstopach (tym bardziej, że kombinezon mam przecież 10 PLN taniej)... Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: tchibo-sklep internetowy? 17.09.08, 11:47 Ja kupiłam kombinezon róż/śliwka dla dziewczynki, dostałam potwierdzenie złożenia zamówienia, a tu mi po pół godzinie przychodzi następne potwierdzenie zakupu, tym razem kombinezonu chłopięcego i podkolanówek. Szczerze mówiąc nic z tego nie rozumiem. Napisałam maila i czekam jak wyjaśnią tę sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
mw793 Do izryn 17.09.08, 12:05 Czesc, To moja wina. Mianowicie jakims cudem nie wiem dlaczego gdy weszlam na strone Tchibo i kupilam Kombinezon i podkolanowki bylam zalogowana na Twoje konto. Nie mam pojecia jak to sie stalo - chcac zmienic dane i tak zrobilam to zamowienie na Twoje konto. Juz napisalam do Tchibo proszac o usuniecie tego zamowienia. Przepraszam za klopot ale nie bylo to z mojej winy. Musieli miec jakies problemy z baza danych Mam nadzieje ze zalatwia to pomyslnie. Gdybys chciala ze mna porozmawiac to pisz prosze na mb331979@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: Do izryn 17.09.08, 12:26 Kurczę w ogóle nie wiem co się dzieje. Wylogowałam się ze swojego konta zamknęłam stronę, a teraz znowu przychodzi mi kolejne potwierdzenie zamówienia, tym razem czapka i szalik. Odpowiedz Link Zgłoś
mw793 Re: Do izryn 17.09.08, 12:31 Wedlug mnie musza miec problemy z zbaza i poprostu zapamietalo na twardo Twoje dane i inni uzytkownicy maja ten sam problem . Moze zadzwon do nich lub napisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Do izryn 17.09.08, 12:32 już kiedyś dziewczyny miały identyczne problemy z tym sklepem Odpowiedz Link Zgłoś
izryn Re: Do izryn 17.09.08, 12:41 Pisałam już do nich dwa razy (po każdym potwierdzeniu zamówienia, którego nie składałam) na razie wygląda na to, że zamówienia z kombinezonym chłopięcym i podkolanówkami jest wstrzymane. Odpowiedz Link Zgłoś
kotagus Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 13:02 który wybrać dla chłopca, który ma aktualnie 104cm, i jakoś nie rośnie szokująco? Ten 98-104? Nie chcę, żeby mu się plątał ten kombinezon po ziemi,bo słyszałam, że są raczej większe te rozmiary. W 110-116 - pewnie utonie... Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 13:13 W 110/116 na pewno utonie, i na długość i na szerokość... Ja dla mojej 3-latki, 96-97cm, kupiłam 98/104 i ma jeszcze sporo zapasu. Jeśli bym spięła kurtkę ze spodniami, byłby za długi, jako 2- częściowy kurtka jest długa, ale OK, spodnie z maksymalnie ściągniętymi szelkami też mogą być. Myślę, że moja może nawet 2 sezony w nim przechodzi. Jesli 98/104 okazałby się dla Was jednak za mały, to sprzedasz - 110/116 na bank będzie za duży. Odpowiedz Link Zgłoś
bea116 Re: Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 13:14 Mojej małej kupuję teraz zwykle rzeczy na rozmiar 104 i kombinezon 98-104 jest w sam raz taki jak powinien być. Myślę, że do końca zimy starczy. Jak kupiłam go jej w zeszłym roku, to był dużo za duży (w spodniach w ogóle nie chodziła, kurtka była ze sporym zapasem)- dopiero teraz dorosła. Rozmiarówka jest faktycznie duża. Odpowiedz Link Zgłoś
akinom.3 Re: Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 13:44 no mnie teraz zmartwiłyscie, moja córa nosi rozmiar 92 a kupiłam kombinezon 98/104 z mysla o tym i nastepnym sezonie. A teraz mysle, ze chyba jednak za duzy bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 14:00 Oj, raczej będzie za duży, niestety... Moja w zeszłym roku nosiła rozmiar 92 i kombinezon 86/92 był akurat, tak na styk. Jak ubrałam ją w 98/104, wyglądała monstrualnie - nawet teraz w 98/104 ma trochę zapasu, a nosi teraz rozmiar 98. Odpowiedz Link Zgłoś
akinom.3 Re: Pytanie do tych co widziały na zywo :) 17.09.08, 14:05 Trudno, to bedzie na za rok. No chyba ze mi sie nie spodoba to go sprzedam albo oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Jak anulować zamówienie? 17.09.08, 19:16 Czy któraś z Was wie jak można anulować część zamówienia? Zamówiłam czapkę+szalik do kombinezonu, ale znalazłam fajniejszy komplet w H&M i chciałabym zrezygnować z tego w Tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Jak anulować zamówienie? 17.09.08, 19:41 Może po prostu napisz do nich maila. Ja chciałam zmienić zamówiony rozmiar kombinezonu i napisałam maila (odpowiadając na ten mail z moim zamówieniem, który od nich dostałam). I po 2h przysłali maila z informacją, że rozmiar kombinezonu został zmieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: Jak anulować zamówienie? 18.09.08, 08:58 po prostu zadzwoń, ja chciałam domówić coś juz po złożeniu zamówienia i nie bylo problemu, od razu zmieniło sie w zamówieniu na stronie Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: Jak anulować zamówienie? 18.09.08, 08:59 ten juz upatrzyłam ten z him, super jest Odpowiedz Link Zgłoś
saskia15 czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 10:04 w jakim jest kolorze dla dziewczynki i jak cena ? Odpowiedz Link Zgłoś
saskia15 Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 10:12 czy to o to chodzi : www.allegro.pl/item437834723_h_m_sliczny_komplecik_czapka_i_szalik104_116.html szukam raczej czegoś w kolorze fuksji,czy h&m ma czapki w tym kolorze ? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 10:23 Czapka: shop.hm.com/se/?action=viewshoppingwindow&dept=BARN_FLI_ACC_MOS w drugim rzędzie pierwsza od lewej shop.hm.com/se/?action=viewshoppingwindow&dept=BARN_POJ_ACC_MOS str. 2, rząd pierwszy, trzecia od lewej Koztują 14,90. Szalik i rękawiczki też po tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 11:05 czapka+szalik+rękawiczki: www.allegro.pl/item439892452_h_m_nowy_komplecik_z_pomponem_roz_104_116.html super szaliko-golfik: www.allegro.pl/item439893486_h_m_nowy_golfik_szaliczek_roz_104_116.html W sklepie, jak pisała ju_mi, każdy element po 14,90 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 11:16 Z tym, ze ja kupiłam synkowi rękawiczki z jednym palcem, bo takie też były. Z kolei tego golfika w wersji chłopięcej nie widziałam Muszę się wybrać do drugiego H&M... Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 11:28 Z jednym palcem byłyby OK, ale dla dziewczynek w tej kolekcji są pięciopalczaste niestety, beznadziejne do wkładania, bo się nie rozciągają. Może na działe niemowlęcym są jednopalczaste, ale moja 3- latka już się na ten dział nie łapie... Odpowiedz Link Zgłoś
saskia15 Re: czapka+szalik z h&m,podajcie proszę linka 18.09.08, 15:58 wróciłam,kupiłam,dziękuję za namiary !!! te rękawiczki rzeczywiście są kiepskie,w ogóle się nie rozciągały,kupiłam czapkę,szalik-golfik ,a rękawiczki dopasuję małej z takich pakowanych po 3 sztuki za 19,90 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Jak anulować zamówienie? 18.09.08, 09:28 A ja do kombinezonu dla córki kupiłam i czapkę+szalik z Tchibo i czapkę+szaliko-golfik z H&M (rękawiczki beznadziejne, mają dla nas za krótkie palce i strasznie się je ciężko wkładało, ale mamy inne, które super pasują). Jeden i drugi komplet b. fajnie wygląda z kombinezonem, czapka z Tchibo jest cieńsza, z H&M grubsza i cieplejsza, więc będzie mieć na różne warianty pogodowe. No i mniej się opatrzy , tym bardziej, że być może przechodzi w tym kombinezonie 2 sezony (na dziś ma jeszcze spory zapas). Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Jak anulować zamówienie? 18.09.08, 09:34 Napisałam do nich mail'a, ale dostałam odpowiedź, ze nie mogą anulować zamówienia, bo zostało już opracowane. W takim razie zostanie mi odesłanie z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Jeszcze raz o rozmiarach 18.09.08, 09:45 Córka ma 2,5 roku zwykle nosi rozmiar 92 lub 98, ostatnio kupiłam jej rajstopki w tchibo rozm 98/104 i nie są rażąco za duże wg. mnie ok, to jaki rozmiar kombiezonu jej zamówić, z poprzednich wypowiedzi wynika że 98-104 będzie za duży, Odpowiedz Link Zgłoś