basiacc 18.09.08, 11:18 Bardzo proszę o polecenie dobrych bucików, pantofli domowych dla 1,5 m dzieciaka. Chodzi mi przede wszystkim aby nóżka sie w nich nie pociła. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_edith Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 11:23 Twoje dziecko ma półtora miesiąca czy półtora roku? Ja kupuję Befado, ale stopy się pocą. I nie wiem czy są kapcie, w których da się tego uniknąć. W domu syn chodzi w samych skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
basiacc Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 11:26 madame_edith napisała: > Twoje dziecko ma półtora miesiąca czy półtora roku? > > Ja kupuję Befado, ale stopy się pocą. I nie wiem czy są kapcie, w > których da się tego uniknąć. W domu syn chodzi w samych skarpetkach. ma 1,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 11:31 Tak też mi się wydawało Jak widać po mojej odpowiedzi za bardzo nie pomogę, ale może ktoś inny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 11:47 Mojemu synkowi (4 latka) stópki pocą się we wszystkich papućkach, w których wyściółka jest z takiego grubego płótna w prążki. Zaobserwowałam też, że w papuciach ważna jest również podeszwa i użyte kleje, bo to od tego nóżki najbardziej się pocą (m.in. Befado takie są - tj. klejone, gruba gumowa podeszwa i wyściółka płócienna). Ja kupuję szyte (nie klejone) z wyściółką polarową albo grubą frotą, chociaż lepsza wg mnie są polarowa. W Deichmannie można spotkać fajne, ale niestety drogie. Papucie do przedszkola i w gościnę, a w domu młody biega w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
karo610 Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 13:22 Jak nóżki mają się nie pocić, to chyba tylko sandałki wchodzą w rachubę i to niezbyt zabudowane... Odpowiedz Link Zgłoś
magda454 Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 21:51 Ja polecam kapcie/sandałki firmy TOMBUT, są skórzane , noga sie w nich nie poci i do tego są profilaktyczne. www.allegro.pl/item440898209_profilaktyczne_sandalki_papcie_tombut_3500_r_20.html Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 do magda454 19.09.08, 13:14 Buciki Tombut jak sama napisałaś to buty profilaktyczne czyli dla dzieci Z PROBLEMAMI stóp. Zdrowe dzieci nie tylko nie muszą ale wręcz nie powinny ich nosić. Nie polecaj ich więc na forum, bo jakaś nieświadoma mama załozy je dziecku i zrobi więcej szkody niż pożytku. Dodam też że te buty są strasznie sztywne. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 14:50 A może po domu niech biega boso w skarpetkach antypoślizgowych Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Buciki, jakie najlepsze? 18.09.08, 14:52 Za szybko wysłałam. Jeżeli chodzi o buty polecam Ecco. Są miekkie,lekkie, wygodne i trwałe. Tylko raz zdradziłam je dla Bartków po czym szybko do nich wróciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka10.2 Re: Buciki, jakie najlepsze? 19.09.08, 20:14 z papućków polecam robeezy ( kanadyjskie ) są REWELACYJNE !niestety kosztuja słono bo ceny zaczynają się od ok.120PLN. ale mozna je nosic nawet na goła stopę i nie będzie sie pociła. Maja przepieknie kolory i wzory osobno dla dziewczynek i chłopców www.robeez.com Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Buciki, jakie najlepsze? 19.09.08, 21:33 Moje dziecko prawie do 8-go m-ca nie nosiło w ogóle bucików,tylko skarpetki.Buciki są po to,żeby dziecko w nich chodziło i wygodnie się poruszało.Takiemu maleństwu nie są potrzebne buciki.Często matki na siłę wciskają na taką małą nóżkę buciki,bo np.są takie ładne i dzidzia tak ślicznie w nich wygląda.Niekiedy można zdeformować stopę,gdyż buciki o tak małych rozmiarach wcale nie są jakościowo zrobione,bo i stópka nie jest jeszcze dobrze uformowana-jeśli chodzi,tak jak piszesz o 1,5 m-cznym bobasie.Takie jest moje zdanie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Buciki, jakie najlepsze? 19.09.08, 21:40 Teraz dopiero przeczytałam,ze dziecko ma 1,5 roku no to już inna sprawa.Ja nie zastanawiałam się gdy kupowałam dziecku buciki czy sandałki,chyba,że do biegania sportowe to zawsze kupuję nike albo fila. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: Buciki, jakie najlepsze? 19.09.08, 21:43 robeez, 89 pln www.allegro.pl/item433043604_buciki_robeez_naturalna_skora_12_18_miesiecy.html starchild, 63pln ekobaby.pl/sklep.php?cat=25 jack and lily, 70pln www.gugu-gaga.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=62&option=com_virtuemart&Itemid=11 Odpowiedz Link Zgłoś